Általános iskolák

Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola

9700 Szombathely, Zrínyi Ilona utca 10.

9700 Szombathely, Rákóczi u. 27.

A Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola Szombathely belvárosában, iskolautcában található. Jogelődjét, a Polgári Fiúiskolát 1886-ban alapították. Az intézmény két telephelyen működik: a Rákóczi út 27. szám alatti „kis” épületben 1-3., míg a Zrínyi Ilona utca 10.-ben 4-8., évfolyamos tanulóink nevelése-oktatása folyik. Tanulólétszámunk a város csökkenő gyermeklétszáma ellenére stabil, jelenleg 671 tanuló. Saját körzetünkből érkezők összlétszámunk 29%-át adják. 59% a körzeten kívüliek, míg 12% a más településekről bejárók aránya. Kedvező földrajzi fekvésünk, a belváros közelségéből adódó szempontok előnyös érvényesülése mellett, nevelőtestületünk oktató-nevelő munkájának minősége, eredményessége befolyásolja a szülők döntését iskolánk választásakor.

Nyelvoktatás
Az idegen nyelvi kommunikáció olyan kompetencia, melynek hiányában ma már egy diák sem válhat sikeres felnőtté. Iskolánkban két idegen nyelvet, angolt és németet tanulhatnak a gyerekek. Szakköri keretek között igény esetén az olasz és az orosz nyelv tanulására is van lehetőség. „C” osztályban az idegen nyelv oktatása emelt szinten történik angol nyelvből kis létszámú csoportokban. Ez mindennapos nyelvoktatást jelent első osztálytól az általános iskola befejezéséig. „A” és „B” osztályainkban az első és második évfolyamon játékos formában mozgásra, tevékenységekre, rajzolásra épülő nyelvi előkészítést végzünk. Így valódi élmény a nyelvtanulás. Harmadik osztálytól a korszerű módszerek mellett az emelt óraszám és a kis létszámú tanulócsoportok biztosítják a nyelvtanulás hatékonyságát. Hetedik évfolyamtól második idegen nyelvet is tanulhatnak a diákok.
Végzős nívó csoportos diákjaink kimeneti vizsgát tesznek, melyen kommunikációs és beszédértési kompetenciákat mérünk. A tanulók idegen nyelvek iránti motiváltságának növelése oktató-nevelő munkánk legfontosabb tényezője. Ezt a célt szolgálják iskolánkban az idegen nyelvi programok: nyelvi hét, nyelvi előkészítő tábor, 7-8. évfolyamos diákjaink pedig Londoni utazáson vehetnek részt, melyen angol családoknál próbálhatják ki kommunikációs képességüket.

Tehetséggondozás
Iskolánk kiemelkedően szerepel a matematika, és a szövegértés kompetenciavizsgálatain. Soha nem voltunk szűkében az újra és újra feltűnő tehetséges diákoknak. Ők tantárgyi tehetséggondozó szakkörökön bővíthetik tudásukat, készülhetnek fel megmérettetésekre. Az elmúlt években matematikából, biológiából, földrajzból, természetismeretből és angol nyelvből állhattak tanulóink országos szaktárgyi tanulmányi versenyek dobogóján.
Osztályfőnöki órákon és iskolai programjainkon életkori sajátosságaiknak megfelelően biztosítjuk tanulóinknak az egészséges életmód alapfeltételeihez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. Az Életvezetési ismeretek és készségek személyiségfejlesztő program és a rendőrség D.A.D.A. programja egészíti ki prevenciós tevékenységünket.

 


Megnevezés: Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola
Cím: 9700 Szombathely, Zrínyi Ilona utca 10.; 9700 Szombathely, Rákóczi u. 27.
Telefon: +36 (94) 312-343; +36 (20) 503-8118; +36 (20) 503-7304
Vezető: Kis Gábor
E-mail: kis.gabor@zrinyiilona.szombathely.hu
Honlap: http://www.zrinyiilona.hu/
GPS koordináta (szélesség): 47.22826
GPS koordináta (magasság): 16.623877


Galéria (3 db)

Programok

Gyerekeknek: Élménynapok az Agorában - Új Élmény Vár!

Helyszín: AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
Időpont: 2020 Augusztus 12. (Szerda) 07:00

Koncert Simon Krečič karmesterrel (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2020 Augusztus 14. (Péntek) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Madaras Gergely koncertje (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2020 Augusztus 27. (Csütörtök) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
NYÁRI ÚSZÓTÁBOR (Gyerekeknek)

Fedett Uszoda és Termálfürdő, Szombathely, Bartók Béla körút 41.
2020 Augusztus 12. (Szerda) 09:00

Még több Gyerekeknek ...
Scooby (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2020 Augusztus 12. (Szerda) 15:00

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...