Általános iskolák

Paragvári Utcai Általános Iskola

A város központjában álló iskolát 1906-ban alapították a Szt. Domonkos-rendi Nővérek. 1948-tól Paragvári Utcai Állami Általános Iskola, majd Hámán Kató Utcai Általános Iskola néven alakította hagyományait. Arculatát mindig igényesség és minőségre törekvés jellemezte, melyen keresztül napjainkig a város meghatározó jellegű iskolája.

1997/98-tól két szomszédos, egymással összekötött épületben működik. Az osztálytermeken kívül természettudományi előadók, nyelvi tantermek, három internet hozzáféréssel ellátott számítástechnika terem, hangversenyekre is alkalmas zeneterem, tükörfallal és technikai berendezésekkel ellátott táncterem, három tornaterem, 15000 kötetes könyvtár, ebédlő áll a tanulók rendelkezésére. Óraközi szünetekben, szabadidős és sportfoglalkozásokra a sportpályát és sportudvart vehetik igénybe. 750 tanuló 32 tanulócsoportban tanul.

Minden gyermeknek meg kívánjuk adni a lehetőséget, hogy elérje egyéni teljesítőképessége maximumát, egészséges és képzett felnőtté válhasson, aki bízik önmagában, felelősséget érez embertársai és környezete iránt.

A 2009/2010-es tanévtől az első osztályosoknak - a kötelező tanórán túl - mindennapos játékos nyelvtanulási lehetőséget biztosítunk angol vagy német nyelven. Hagyományainknak megfelelően 3. osztálytól emelt óraszámban német vagy angol nyelvet tanítunk több mint 40 éve.

Ötven éve működik zenei tagozatunk. A néptánc és a népi kismesterségek oktatása iskolánk arculatának meghatározó eleme.

Központi szerepe van a számítástechnikai-informatikai kultúra fejlesztésének. Tanulóink mindennapi munkájukban tanórákon és a felkészülés során is biztonsággal használják a számítógépet.

inden évben nagy hangsúlyt fektetünk iskolai ünnepélyeinkre. Arra törekszünk, hogy az igényesen megrendezett, mély tartalommal megtöltött rendezvények és megemlékezések olyan maradandó élményt jelentsenek tanulóink számára, melyek hangulatára évek múltán is szívesen emlékeznek vissza.

Napközis, tanulószobai foglalkozásokon a tanulói tudás megalapozására, a művelődési igények formálására, az egyéni képességek megismerésére törekszünk. Hangsúlyos szerepet kap a beilleszkedési, tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek felzárkóztatása.

Szakköri tevékenység keretében és egyéni foglalkozások során készülnek fel tanulóink a tanulmányi és kulturális versenyekre, vizsgákra. Minden évben kiemelkedő - országos dobogós - helyezéseket érnek el a különböző tantárgyi versenyeken. 7-8. évfolyamos diákjaink lehetőséget kapnak, hogy ECDL vizsgát tegyenek.

Az iskola sportélete szerteágazó lehetőséget biztosít a tanulóknak szabadidejük hasznos eltöltésére. Kiemelt sportágunk a kosárlabda, melyből rendszeresen érnek el tanulóink kiemelkedő eredményeket. A kosárlabda mellett lehetőséget biztosítunk egyéb sportágak gyakorlására, mint röplabda, torna, atlétika és szabadidős sportok.

evelőközösségünk meggyőződése, hogy nevelő-oktató munkánk kizárólag a családokkal való szoros együttműködéssel lehet eredményes. Céljainkról és eredményeinkről, feladatainkról és nehézségeinkről folyamatosan tájékoztatjuk a szülőket, gyermekeiket érintő kérdésekben kikérjük véleményüket, hogy bizalmukat megnyerve együtt érhessük el céljainkat.


Megnevezés: Paragvári Utcai Általános Iskola
Cím: 9700 Szombathely, Paragvári utca 2-4.
Telefon: +36 (20) 503-6250
Intézményvezető: Gergácz Gábor - igazgató
E-mail: gergacz.gabor@paragvari.szombathely.hu
Honlap: http://www.paragvari.hu
GPS koordináta (szélesség): 47.235003669605334
GPS koordináta (magasság): 16.61850997857357


Galéria (23 db)

Programok

Mozi: CSILLAG SZÜLETIK

Helyszín: Emlékmű , Szombathely, Emlékmű út 1.
Időpont: 2022 Július 22. (Péntek) 21:00

Viktória FC nyári labdarúgó tábora (Gyerekeknek)

Illés Sportakadémia, Szombathely, Szarka Zoltán utca 3.
2022 Július 04. (Hétfő) 09:00

Még több Gyerekeknek ...
Zanox – Kockázatok és mellékhatások (16) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Július 04. (Hétfő) 14:00

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...