Hasznos információk

Köszöntjük az Office 2013® oktatócsomag Informatika® kurzusán.

Ha már ismeri az oktatási eszközünket kérjük válasszon a képernyő bal oldalán található menüpontok közül.

Amennyiben segítségre van szüksége, kérjük olvassa el használati útmutatónkat.

Az útmutató megnyitásához kattintson a segítség funkciógombra: 

Tipp: Videó lejátszásnál használja a teljes képernyős nézetet: 

Eredményes tanulást kívánunk.

WSH Team

Útmutató a felület használatához

A betöltődés után egy két részre osztott képernyőt kapunk, aminek a bal oldalán egy vezérlőpult, a jobb oldalán a videók és szövegek megjelenítést szolgáló felület látható.

Bal oldali vezérlőpult

A bal oldali vezérlőpult segítségével ki tudjuk böngészni az általunk tanulni kívánt témakört. Kis méretű képernyő esetén a jobb tartalom megjelenítés érdekében a vezérlőpult összecsukódik. Kinyitása a ikonra kattingva lehetséges.

Az egyes alfejezetek eléréséhez kattintsunk a nevére, ezzel betöltjük a kívánt modult. Természetesen össze is tudjuk zárni a kibontott témakörök listáját a(z) Informatika elemre kattintva.

Teljesen szabadon, bármikor áttérhetünk az egyik témakörről a másikra, akár lejátszás közben is. Ilyenkor a megkezdett témakör neve után egy óra ikon látható, mely pipa jellé alakul, amikor befejeztük az adott tananyagot.

Jobb oldali tartalom felület

Míg a bal oldali felület a téma kiválasztását szolgálja, addig a jobb oldal, a kiválasztott tartalom megjelenítését.

A jobb oldali felület tetején olvasható a kiválasztott témakör megnevezése (kis méretű képernyő esetén címsor automatikusan eltűnik).

Közvetlenül a címsor alatt található a lejátszó ablak, melynek bal felső sarkában látható lejátszó gombra kattintva indul a videó.

A lejátszó felület alsó részén található a kezelő sáv, amely indítás után automatikusan eltűnik, és egérmozgatás esetén jelenik csak meg újra. Ennek segítségével tudjuk megállítani vagy folytatni a lejátszást. A vezérlő sávon láthatjuk, hogy hol tartunk éppen a videóban, illetve, hogy milyen hosszú is az aktuális anyag.

A vezérlő utolsó három ikonja balról jobbra haladva a következő funkciókat szolgálja

  • Némító gomb
  • Hangerő állítása
  • Teljes képernyő nézetre váltás

A jobb felső sarokban található a Kilépés gomb, amely bezárja az oktatói felületet, valamint a Segítség gomb, amely ezt az útmutatót jeleníti meg. Az útmutató offline változatának letöltéséhez kattintson ide:

Zárszó

Most már nincs más hátra, mint belevetni magunkat a modern kor által támasztott, új tanulási forma lehetőségeinek kiaknázásába. Használjuk ki az Internet adta 0-24 órában, bárhonnan elérhető oktatási forma előnyeit és kovácsoljunk tőkét magunknak az így elérhető tudásanyagból.

Reméljük sikerült egy mindenki számára érthető, a gyakorlatban is használható és információkban gazdag tananyagot összeállítanunk.

Ez úton is mindenkinek jó gyakorlást és eredményes tanulást kívánunk!

WSH Team