E-ügyintézés indítása

e-Ügyintézés indítása

Ügyének elektronikusan történő intézéséhez kérjük figyelmesen olvassa el a következő tájékoztatót.

Az elektronikus ügyintézéshez rendelkeznie kell Magyarország.hu regisztrációval (ügyfélkapu).
Amennyiben még nem létesített ügyfélkaput, úgy kérjük keresse fel a lakóhelye szerint illetékes Okmányirodát vagy Kormányablakot, és kezdeményezze ügyfélkapu létesítését.
Az ügyfélkapun való regisztrációját követően felhasználói név és jelszó segítségével elektronikus úton elintézheti az önkormányzat hatáskörébe tartozó adó bejelentését, bevallását (építményadó, gépjárműadó idegenforgalmi adó, helyi iparűzési adó, talajterhelési díj, termőföld bérbeadásából származó jövedelemadó), valamint regisztrációt követően a saját, illetve az Ön által képviselt személy, vagy szervezet adó adatait megtekintheti. Az előbbiekben említett ügyeken kívül kezdeményezheti kommunális (fakivágás, közterület-használat, kútfúrás) ügyét, továbbá a felsorolt ügytípusokban és építéshatósági ügyekben időpontot foglalhat.

Amennyiben Ön nem személyesen kíván eljárni, meghatalmazással képviselőt bízhat meg ügyének elintézésével. A meghatalmazottnak természetesen rendelkeznie kell a Magyarország.hu ügyfélkapu regisztrációval (felhasználói név, jelszó). Adóügyek intézése esetén a meghatalmazás formanyomtatványok az Ügyintézés/E-adó/Nyomtatványok címen letölthetők.
A meghatalmazást személyesen, vagy postán a hivatal Ügyfélszolgálati Irodájához kell eljuttatni (Szombathely, Kossuth L. u. 1-3. fszt. 3.).

Ügyfelünk, illetve meghatalmazottja az alábbiak szerint intézheti ügyét elektronikusan:
A lenti "Bejelentkezés" mezőre kattintva a Magyarország.hu ügyfélkapun keresztül felhasználói neve és jelszava segítségével belép a szombathelyi elektronikus ügyintézési rendszerbe. A képernyő bal oldalán található menüpontokból választhatja ki az Ön által intézni, illetve kezdeményezni kívánt ügytípust.
Az egyes menü pontokra kattintva az újabb menü pontok közül az "Ügy indítása" feliratra ráállva megjelennek azok az egyes eljárási cselekményeket megjelenítő elektronikus beadványok, űrlapok nevei, melyekre rákattintva azokat kitöltheti.

Az Adózási adatok menüpont alatt az erre a szolgáltatásra regisztrált adózók, illetve meghatalmazottjuk részére adózói információ lekérését biztosítjuk. (kivetési, bevallási adatok, folyószámla adatok, aktuális fizetési kötelezettség, számlaegyenleg, adónaptár, számlaszámok)

Tájékoztatjuk, hogy lehetőség van a helyi iparűzési adóbevallás Általános Nyomtatványkitöltő programban (ÁNYK) történő elkészítésére. Az űrlap a „Bejelentkezés” mezőre kattintva, ügyfélkapus belépést követően az elektronikus ügyfélszolgálati rendszerben az E-Adó rendszer menüpont alatt található ÁNYK Űrlapok elérhetőségen tölthető le a keretprogramba. A kitöltést támogató program segítségével elkészített adóbevallás kinyomtatva, illetve elektronikus úton is beküldhető.

REGISZTRÁCIÓ                BEJELENTKEZÉS

Programok

Gyerekeknek: JátszóTér a Fő téren

Helyszín: Fő tér, Szombathely, Fő tér 30.
Időpont: 2018 Július 30. (Hétfő) 09:00

4. FINA FÉRFI IFJÚSÁGI VÍZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG (Sport)

Tófürdő, Szombathely, Kenderesi utca
2018 Augusztus 18. (Szombat) 09:30

Még több Sport ...
Szóra bírt csontjaink (Savaria Múzeum) (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Február 08. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
A Berzsenyi Dániel tér arcai (BDMK) (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2018 Április 04. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Földi virágegyetem – Herbárium és szépirodalom - SAVARIA MÚZEUM (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Június 07. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...