Önkormányzati

FELHÍVÁS SPORT KITÜNTETÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRA 2019

Érvényes: 2019.08.01 - 2019.10.01

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése a többször módosított 7/2016. (III. 1.) számú rendeletében a sport területén kiemelkedő munkát végzettek részére az alábbi kitüntetéseket alapította:

„Szombathely Sportjáért Életmű-díj” – annak a személynek adományozható, aki hosszabb időn át – de legalább 25 éven keresztül – a testnevelés és a sport területén kiemelkedő tevékenységet végzett, és munkájával közmegbecsülést szerzett.

„Tóth Géza-díj” - annak a személynek adományozható, aki a szombathelyi versenysport, élsport területén több éven át tartó kiemelkedő tevékenységet végzett.

„Unger József-díj” – annak a személynek adományozható, aki a szombathelyi iskolai testnevelés és diáksport területén több éven át tartó kiemelkedő szakmai tevékenységet végzett.

„Pünkösthy Csaba-díj” – annak a személynek adományozható, aki a szombathelyi utánpótlás, illetve szabadidő sport területén több éven át tartó kiemelkedő tevékenységet végzett.

„A Sport Támogatásáért-díj” – annak a személynek adományozható, aki a város sportéletének fejlődése, egyes sportrendezvények, események megrendezése, a sport területén tevékenykedő személyek, sportolók munkájának segítése, lehetővé tétele érdekében kiemelkedő tevékenységével, áldozatvállalásával közmegbecsülésre tett szert.

A díjakat évente egy – egy személy kaphatja meg.

A díjak adományozását kezdeményezheti a polgármester, az alpolgármesterek, a jegyző, az aljegyző, képviselő, képviselőcsoport, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága, a sport területén működő szakmai szervezetek.

A kitüntetések adományozását a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága útján kell kezdeményezni, kizárólag az erre a célra rendszeresített adatlap pontos kitöltésével.

A felhívás és adatlap olvasható és letölthető a www.szombathely.hu oldalon (Önkormányzat/Pályázatok/Önkormányzati/ (nem közvetlen link) menüpont alatt).

A kitüntetési javaslatokat a „Szombathely Sportjáért Életmű-díjra” és a „Tóth Géza-díjra” 2019. augusztus 31-ig, a többi díjra 2019. október 1­-ig kell megküldeni a Polgármesteri Hivatal Köznevelési, Sport és Ifjúsági Irodája részére (Szombathely, Kossuth Lajos u. 1-3.)

Dr. Ipkovich György
Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése
Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága
elnök

További felhívások (0 db)

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...