Önkormányzati hírek

A 2018-as évet Mátyás király - Emlékévnek nyilvánította a nemzetpolitikai államtitkárság. Királlyá választásának 560. évfordulója alkalmából az ŐrvidékHázban június 7-10 között nagyszabású rendezvénysorozattal emlékeztek meg Mátyás királyról. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere köszöntötte szombaton a rendezvényre kilátogatókat.

A 10 éves Vulcano Cégcsoport jubileumi programján mondott köszöntőt dr. Hende Csaba a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Kondora Bálint a Vas megyei közgyűlés alelnöke és Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

2018.06.08 16:00

A 2018. évi 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok megnyitóján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Nagy Éva, a Berzsenyi Dániel Könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket a Fő téren.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntőt mondott, majd díjakat adott át a Kanizsai Dorottya Gimnázium által szervezett Diák Kép Fesztiválon.

A Savaria Megyei Hatókőrű Városi Múzeum Szent Márton Intézete és a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsa egyesület szervezésében tudományos szimpóziumot rendeztek „Leonianus és kora” címmel a Képtárban, amit dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Székely János megyéspüspök nyitott meg.

A Szombathelyi Sportiskola röplabda szakosztálya sportágat népszerűsítő rajzpályázatot hirdetett, melynek díjátadó ünnepségén köszöntőt mondott, majd díjakat adott át Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Savaria Múzeum Földi virágegyetem – Herbárium és szépirodalom című kiállításának megnyitóján. A tárlat a herbáriumok és a szépirodalom virágos világainak találkozását idézi. A közel két évszázadból megörökölt példányok közül kiválasztott növények a hasonló vagy egyidőben született, rájuk vonatkozó verses és prózai szöveg(részlet)ek segítségével mintegy költői térben kelnek új életre, jelenkori fényképeiken élő színeikben is tükröződve. Ez eddig nem létezett alkalmat teremt az egykor élt, de sosem hervadó virágok és szépirodalmi szövegkörnyezetük aprólékos megfigyelésére, üzenetük értelmezésére, alkotó feldolgozására. A kiállítás 2018. december 21-ig tekinthető meg.

2018.06.07 13:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Magyar Opera200 című kiadvány ünnepélyes átadásán. A hiánypótló CD- gyűjteményt Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója adta át Polgármester úrnak és a vas megyei könyvtárak igazgatóinak. A díszdoboz 50+3 korongja 35 válogatott operaművet tartalmaz, melyek célja operairodalmunk bemutatásán túl azok ismertté, népszerűvé tétele, valamint a zenehallgató közönség ösztönzése azok rendszeres hallgatására, időről-időre történő elővételére.

2018.06.06 14:00

Wagner András, a rendszerváltás utáni első polgármester sírjánál tartottak megemlékezést, amelyen a város vezetése nevében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lendvai Ferenc tanácsnok helyezte el a megemlékezés koszorúját.

Kovács Istvánnét 90. születésnapján köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2018.06.06 11:00

Szombathely adott otthont az első Vas megyei Patika Napnak, amelyen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket. A Patika Nap országosan az elmúlt 15 évben olyan nyílt nappá vált, ahol a nagyközönség betekintést nyerhet a gyógyszerészek mindennapi tevékenységébe, közelebbről megismerhetik felelősségteljes munkájukat, és az egészségügyben betöltött fontos szerepüket.

Az első Savaria Nemzetközi Táncversenyt 1966-ban rendezték Szombathelyen, s azóta a táncsport legkiválóbb versenyzői minden évben szigorú szakmai zsűri előtt mutatják be latin, illetve standard táncokból szerzett tudásukat, felkészültségüket. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az 53., jubileumi Savaria Nemzetközi Táncversenyt beharangozó sajtótájékoztató résztvevőit.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere beszédet mondott majd koszorút helyezett el Koczka Tibor alpolgármesterrel a 83. gyalogezred emlékművénél az olasz hadszíntéren folytatott harcok helységneveit tartalmazó táblánál, amelyet a Rumi Rajki kör állított.

Az Agora Kulturális Központ irodaházi része energetikailag a Terület- és Településfejlesztési Operatív program keretében újul meg. A sajtóbejáráson részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly, alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok.

Az Országgyűlés döntése nyomán június 4-e, a trianoni békediktátum napja 2010 óta a Nemzeti Összetartozás Napja. A Szent István parkban tartott városi ünnepségen dr. Surján László Európa parlamenti képviselő mondott ünnepi beszédet, közreműködött a Boglya Együttes, az Ungaresca Táncegyüttes, Szabó Róbert Endre színművész és Prikazovics Ferenc. A Vas megyei Kormányhivatal képviseletében Ágh Ernőné főigazgató, a Vas megyei Közgyűlés képviseletében dr. Balázsy Péter jegyző, Szombathely Megyei Jogú Város képviseletében dr. Puskás Tivadar polgármester, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármester helyezett el koszorút a 83-as gyalogezred emlékművénél.

11. alkalommal tartott a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Művészeti Iskola a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából ünnepi megemlékezést a diákoknak az evangélikus templomban. Az ünnepségen Sátory Károly iskolaigazgató köszöntője után ünnepi beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Surján László Európa parlamenti képviselő.

2018.06.04 15:00

Városi pedagógusnapi ünnepséget rendeztek a Bartók Teremben, ahol ünnepi beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, majd kitüntetéseket adott át Koczka Tibor, alpolgármesterrel és Rettegi Attilával, az Oktatási és Szociális Bizottsági elnökével.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathelyi Megyei Jogú Város polgármestere beszédet mondott majd koszorút helyezett el a 103 éves szombathelyi repülőtéren levő emlékhelynél. A megemlékezés után megnyitotta a repülőnapot.

A Nemzeti Összetartozás Napja tiszteletére ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartottak a Herényiek Házában, melyen Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott ünnepi beszédet. Az ünnepségen közreműködtek a Gothard Jenő Általános Iskola diákjai.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette a Fő téren azt a szűrőbuszt, amely a Danone Életmód program keretében érkezett Szombathelyre.

2018.06.01 10:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott, majd díszoklevelet adott át dr. Kohuth Viktornak a VasiVíz Zrt. vezérigazgatójának, a VasiVíz Zrt. fennállásának 120. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi ünnepségen a Fedett Uszodában. Az eseményen részt vett Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok.

Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lendvai Ferenc tanácsnok részt vett a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium udvarán felállított kültéri ivókút ünnepélyes átadóján. A fennállásának 120. évfordulóját ünneplő VASIVÍZ ZRt. legújabb akciójával az iskolás korosztály figyelmét szeretné ráirányítani a vízfogyasztás fontosságára. Az eseményen megjelent Dr. Kohuth Viktor, a VasiVíz Zrt. vezérigazgatója és Dr. Kondor János igazgatóság elnöke.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott, A lelkiismeret parancsára – A magyar és lengyel Katolikus Egyház II. világháborús zsidómentő tevékenységéről című konferencián. Az eseményen részt vett lesz Jerzy Snopek, Lengyelország magyarországi nagykövete és Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán fogadta Jerzy Snopek, Lengyelország magyarországi nagykövetét és küldöttségét.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester, Csapláros Andrea, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője és dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója sajtótájékoztatón ismertette a XIX. Savaria Történelmi Karnevál programjait. A négy nap alatt 27 helyszínen több mint négyszáz program várja majd az érdeklődőket.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Székely János megyéspüspök köszöntőt mondott a "A Szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyház története" és "A Szombathelyi Székesegyház toronyórái" című kötetek bemutatóján. A könyvbemutatók után Császár István helynök megáldotta a Székesegyház toronyóráit.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, a rendezvény fővédnöke a szervezőkkel közösen sajtótájékoztatón ismertette a XV. Országos Sporttudományi Kongresszus programjait, majd szakmai előadást tartott Újkori sportfejlesztések Szombathelyen címmel. A rendezvényen előadást tartott dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság államtitkára.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere átadta a felújított Brutscher József utcát. A gépjárművek kedd délutántól már a megújult úton közlekedhetnek. Az eseményen részt vett Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok. A kétsávos, 7,5 méter széles és 230 méter hosszú útszakasz teljesen új burkolatot kapott. A járda térkővel burkolt, s elkészült egy aszfaltozott kerékpárút is. A felújítás a város útfelújítási programjának része.

Merklin Tímea újságíró és Benkő Sándor fotóriporter SemperVivum Savariense - Szombathelyi temetők és kripták című könyvének bemutatóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és P. Csány Péter SDB plébános, rendházigazgató. A kötetet Nagy Éva, a Berzsenyi Dániel könyvtár igazgatója mutatta be.

2018.05.28 11:00

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott állománygyűlésen a Brenner János boldoggá avatásán közreműködő rendőröknek dr. Székely János megyéspüspök, dr. Tiborcz János a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszönték meg a kiemelkedő munkát. Szombathely közrendjéért járó díjban Szakács Szabolcsné c. r. alezredes részesült.

Az Élet Menete Alapítvány Holokauszt vándorkiállításának megnyitóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az áldozatoknak emléket állító utazó múzeumot, amely tulajdonképpen egy speciálisan berendezett marhavagon, vasárnapig tekinthetik meg a pályaudvaron az érdeklődők.

2018.05.27 10:00

A magyar hősökre emlékeztek a Március 15-e téren, a hősi emlékműnél. Az ünnepségen beszédet mondott Horváth Csaba, a Polgári Egyesület Szombathelyért elnöke. A megemlékezésen részt vett Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottság elnöke.

2018.05.25 21:00

Péntek este Illés Károly Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a rajtceremónián az Iseum Rallye autóversenyzőit, és a szép számú érdeklődő közönséget.

Ünnepélyes gálaműsorral zárult az V. Savaria Filmszemle, amelyen köszöntőt mondott és díjakat adott át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász gondozásában a Hollán Ernő utca 4. szám alatt „FAIRPLAY” Kávéház nyílt, amely a közösségi rendezvények egyik színtereként fog működni. Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője. A kávéházat dr. Székely János megyéspüspök áldotta meg.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az Országos Horvát Önkormányzat elnökével, Gugán Jánossal együtt járta be a volt Szentgyörgyi iskola épületét, amely a jövőben az új horvát oktatási központnak ad majd helyet.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Gothard Jenő Általános Iskolában elhelyezett ivókút átadó ünnepségén. Az eseményen jelen volt Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Kohuth Viktor a VASIVÍZ ZRt. vezérigazgatója is.

Áder János köztársasági elnök jelenlétében átadták a Solar Markt Kft. naperőművét Csepregen. Az eseményen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg az V. Savaria Filmszemlét. A Szombathelyi Médiaközpont szervezésében a 2018. május 23-25-i fesztiválra 205 film érkezett négy kategóriában. Újdonság, hogy Szombathely testvérvárosaiból is érkeztek alkotások a szemlére. A filmszemle mellett egy háromnapos szakmai konferenciával is bővült a rendezvény.

2018.05.23 13:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és Markó Tibor rendező tájékoztatta a sajtót a 2018-es Országos Rallye-, Rallye Challange- és Rallye2 bajnoki közös futamának, az Iseum Rallye a Rally Café Kupáért verseny programjáról. A rendezvényen jelen volt a Bodolai László – Popovics László, Turán Frigyes – Bagaméri László, Velencei Ádám – Szedő Csaba, versenypárosok és Baczigal Igor.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Százszorszép Bölcsőde és Mocorgó Óvoda átadási ünnepségén. A rendezvényen részt vett Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és Lendvai Ferenc tanácsnok.

Az Európai Quadrille Táncfesztivál ötletgazdája és jogtulajdonosa a maribori Szlovéniai Táncegyesület. Kezdeményezésükre indult a fiatalok tánckedvére, lendületére, vállalkozó kedvére építő fesztivál 2005-ben. A Guinness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában. A Quadrille - bemutató kizárólagos magyarországi helyszíne minden évben Szombathely, idén 216 diák vett részt az eseményen, melyet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Mobilis - kiállításon. A tárlat, amely főként a járművekre és közlekedésre, tágabb értelemben a mozgásra, mobilitásra koncentrál, a magyar műszaki értelmiség napja és a közlekedési kultúra napja alkalmából költözött két napra az ELTE SEK Európai Dokumentációs Központjába az APTIV, a Vas megyei Mérnöki Kamara és az ELTE SEK közös szervezésében.

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ tavaszi-nyári programjairól tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Parais István, az AGORA igazgatója. A május 18-i Európai Quadrille Táncfesztivál, a május 27-i Városi Gyermeknapi forgatag, a június 9-i 53. Savaria Nemzetközi Táncverseny és a június 22-23-i Szentivánéji Vigasságok kaptak kiemelt figyelmet. A sajtótájékoztatót színesítette Koprive zenekar műsora.

2018.05.17 09:00

Két, egymás melletti intézmény épülete újul meg a Barátság utcában. A munkálatok az ütemterv szerint haladnak, a helyszíni bejáráson részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok.

Mintegy 60 millió forintnyi önkormányzati forrásból teljesen új, kétrétegű aszfaltburkolatot kapott a Perintparti sétány. A beruházás keretében elválasztott gyalogos és kerékpár utat alakítottak ki a szakemberek, továbbá modernizálták a csapadékvíz-elvezetési rendszert. A felújított járdát és bicikliutat a szombathelyieknek átadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, az eseményen részt vett Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szent Márton Esélyegyenlőségi Támogatási Program rendszerén keresztül kíván támogatást nyújtani a tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetben lévő, 5. évfolyamba lépő gyermekek számára. A program kidolgozásáért felelős munkabizottság ülésén köszöntötte az ösztöndíj részletein dolgozó munkacsoportot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester. A pályázat kiírásának határideje: 2018. május 31.

Áder János köztársasági elnök fogadta a Megyei Jogú Városok Szövetségének képviselőit a Sándor palotában. A klímavédelemről tartott megbeszélésen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is. Az Under2 nemzetközi klímavédelmi együttműködésről szóló tárgyalás után a Megyei Jogú Városok Szövetségének tagjai egyhangúlag úgy döntöttek, hogy csatlakoznak a mozgalomhoz, melynek legfontosabb célja az, hogy 2050-ig 80 százalékkal csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A Szociális Hét rendezvényeinek sorát a díjátadó gálaműsor zárta, ahol a szociális szférában kiemelkedő munkát végzőket díjazták. Ünnepi köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, majd elismeréseket adott át, Koczka Tibor alpolgármesterrel, dr. Takátsné dr. Tenki Máriával, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnökével és Rettegi Attilával, az Oktatási és Szociális Bizottság elnökével.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere részt vett a Kossuth Lajos utca 29. szám alatt található Savaria Család és KarrierPONT hivatalos megnyitóján, majd köszöntőt mondott az ezt követő rendezvényen, a Megyeházán. Az esemény díszvendége Schmittné Makray Katalin, az egykori Köztársasági elnök felesége volt. A rendezvényen részt vett dr. Takátsné dr.Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke.

Programok

Előadás/Kiállítás: Gerincjóga IV. Kurzus

Helyszín: Szombathely és Járása EFI, Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
Időpont: 2019 Január 18. (Péntek) 08:30

Egy kutya hazatér (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út
2019 Január 18. (Péntek) 13:00

Még több Mozi ...
Rontó Ralph 2: Ralph lezúzza a netet 3D (mb) (12) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út
2019 Január 18. (Péntek) 13:30

Még több Mozi ...
Rossz versek (12) 97’ (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2019 Január 18. (Péntek) 14:15

Még több Mozi ...
Tű, cérna, szerelem (16) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2019 Január 18. (Péntek) 14:15

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...