Önkormányzati hírek

A hét végén Szombathely adott otthont a Képeslevelezőlap Gyűjtők Országos Egyesülete találkozójának. A több mint ezer darabból álló kiállítást dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok nyitotta meg. Ezt követően Kőszegfalviné Pajor Klára Szombathely régi képes levelezőlapokon című kötetét dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

2011.08.27 08:00

Mozgalmas és forró karneváli napot tudhatnak maguk mögött Savaria lakói, vendégei. A Savaria Történelmi Karnevál pénteki napjának összefoglalója.

Tízmillió forintról szóló támogatási megállapodást írt alá pénteken délután a Weöres Sándor Színház igazgatója, Jordán Tamás és a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai és Logisztikai Igazgatóság Zrt. vezérigazgatója, Móró Lajos.

Csütörtökön este nyolc óra óta ég a tűz a Fő téri Vesta - templomban. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megnyitotta a 12. Savaria Történelmi Karnevált.

2011.08.24 10:15

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere kedden délután 90. születésnapja alkalmából Kocsi Jánosnét köszöntötte. Hagyomány a szépkorúak köszöntése.

A házigazda nevében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte kedden este az Aréna Savariában a birkózó kadett vébé résztvevőit.

Az államalapítóra emlékező ünnepi szentmisét a Szent István szobor előtt rendezték meg szombaton délelőtt. A szentmise után sokan a helyszínen maradtak, hogy az önkormányzat által megrendezett augusztus huszadiki ünnepségen is részt vegyenek. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere ünnepi beszédében emlékeztetett rá: a magyar nép a történelem során mindenkor talpra tudott állni, s most abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy vannak igazi célok, amelyek megvalósítása esetén biztos az ország és a város jövője.

Augusztus 20-án tartották a Parkerdőben a Parkerdei Kertbarát Egyesület Legszebb kert, legszebb utca elnevezésű versenyének díjkiosztó ünnepségét. Az eredményhirdetésen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a szép számban megjelent kerttulajdonosakat, majd dr. Takátsné dr. Tenki Mária kulturális, civil és külügyekért felelős tanácsnokkal együtt átadták a verseny díjait.

A Vas Megyei Önkormányzat és Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának vezetői csütörtökön délelőtt a Városházán  egyeztető tárgyalást tartottak.

Szerdán délelőtt Trajkovszki Angelina szlovén főkonzult fogadta irodájában dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Szőcs Géza kulturális államtitkár hétfőn - egy, az M1-es autópályán történt közlekedési baleset miatt jelentős késéssel - este hét órakor érkezett meg Szombathelyre, ahol a Városházán fogadta őt dr. Puskás Tivadar polgármester és Marton Zsolt alpolgármester.

A nagy érdeklődés mellett megtartott pénteki rendezvényen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket

Kedden délelőtt ünnepélyesen felavatták a felújított és kibővített Meseház Bölcsödét. Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere

Kedden délelőtt, a Városháza házasságkötő termében Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere jelenlétében tett esküt Szombathely hét új állampolgára.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Hollósi Gábor ezredes, rendőrségi főtanácsos. városi rendőrkapitány, dr. Varsányi Péter, szakmai főtanácsadó, a közterület-felügyelet igazgatója hétfőn sajtótájékoztatót tartott a Városházán.  

Már hagyomány, hogy a város vezetése köszönti a szombathelyi szépkorúakat. Csütörtökön délben dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 95. születésnapja alkalmából Horváth Endréné Anna nénit köszöntötte fel. Anna nénit hat gyermeke, nyolc unokája és négy dédunokája ünnepelte e jeles alkalomból.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Molnár Miklós alpolgármester, dr. Nagy Tibor jegyzői feladatokat ellátó aljegyző a városházán csütörtökön koszovói delegációt fogadott. A 18 főből álló küldöttség egy a külügyminisztérium támogatásával megvalósuló program keretében érkezett Szombathelyre. A delegációt dr. Puskás Tivadar üdvözölte, majd Szombathely történetét ismertette a külföldi vendégekkel, akik az előadást követően az E-Savaria programmal ismerkedtek meg. Ezt követően kilátogattak a szennyvíztelepre, ahol a nemrég befejeződött nagy értékű beruházást tekintették meg. Megismerkedtek a TISZK-kel és a szombathelyi látogatásuk végén körbejárták az ipari parkot.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Marton Zsolt alpolgármester és Szakály Gábor koordinációs tanácsnok szerdán sajtótájékoztatót tartott a Homok utcában.

Kedden dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Marton Zsolt és Molnár Miklós alpolgármesterek sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a belügyminiszter elengedte a város 152 millió forintos tartozását.

2011.07.14 00:00

A Gyermekétkeztetési Alapítvány „Adj, hogy ehessenek!” elnevezésű figyelemfelkeltő és adománygyűjtési akcióját immáron 3. éve szervezi. Az akcióban országosan összesen 1.000 családnak osztottak élelmiszercsomagot. A rendezvénysorozatot idén 2011. június 16. és július 22. között szervezik meg, 10 állomással. Idén az alapítvány Szombathelyre is ellátogatott.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere irodájában fogadta dr. Kaczmarski Jánost, a város jegyzőjét pénteken délelőtt. A köz szolgálatában eltöltött negyven év után járó jubileumi jutalmát vette át a jegyző a város polgármesterétől. Dr. Puskás Tivadar elmondta, hogy aki negyven évet egy munkahelyen dolgozik, az megbecsült tagja a törzsgárdának. A szűk körben megrendezett kis ünnepség végén a polgármester emléklapot nyújtott át dr. Kaczmarski Jánosnak.

2011.07.04 00:00

Szombathely zsidó lakosságának deportálása Auschwitzba 1944. július 3-án kezdődött. Vasárnap a 4228 Szombathelyre soha vissza nem tért, halálgyárban meghalt emberre emlékeztek a vasi megyeszékhelyen.

Összesen 240 jubiláns házaspár gyűlt össze az egyházmegyéből dr. Veres András megyés püspök meghívására azért, hogy hálát adjanak házasságukért.

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése az egészségügy területén dolgozók részére az alábbi kitüntető díjakat adományozta a 2011. június 30-án megtartott Semmelweis napi ünnepségen.Az ünnepségen Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatát dr. Puskás Tivadar polgármester és Lazáry Viktor alpolgármester képviselte.

Sajtótájékoztatóval egybekötött avatóünnepséget tartottak pénteken délelőtt a Kőszegi utcában. A megújult mozi árkádot dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármester avatta fel. Az avató ünnepségen részt vett a város két alpolgármestere, Molnár Miklós és Lazáry Viktor is.

2011.06.29 13:40

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa, valamint a Vállalkozói Központ szerdán délután szakmai fórumra hívta a női vállalkozókat a Városháza nagytermébe.

A Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatás-politikáért felelős államtitkára, dr. Czomba Sándor pénteken Szombathelyen, az LuK Savaria Kft-nél járt.

Magyarországon egy vállalkozó háromszor annyi időt, energiát és pénzt fordít bürokratikus ügyintézésre, mint Európa más országaiban. Az Egyszerű állam elnevezésű konferencia országjáró körútjának egyik állomása Szombathely volt. Vállalkozók tehettek javaslatokat, hogyan lehet Magyarországot "vállalkozás-barátabbá" tenni.

A Jazzation acapelle együttes koncertjével vasárnap elkezdődött a Lamantin Jazz Fesztivál, amelyet június 19-25. között rendeznek meg Szombathelyen.

2011.06.22 10:00

A Magyar Katolikus Egyház 2011-ben a Család évét ünnepli. Ennek csúcspontja lesz a Szombathelyi Egyházmegyénkben július 2-án az idén jubiláló házaspárok találkozója. 2011 Liszt Ferenc emlékév is.

2011.06.21 15:38

A 27. Nemzetközi Bartók Béla Szeminárium és Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóját kedden délelőtt a megyeházán tartották meg.

2011.06.21 15:02

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapján köszöntötte Szabó Istvánt kedden.

2011.06.21 15:01

Kedden délelőtt ünnepélyes keretek között mutatták be a megújult szombathely.hu portált. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a honlap fennállása során bekövetkezett főbb eseményeket, változásokat foglalta össze. Lazáry Viktor alpolgármester és dr. Nagy Tibor jegyzői feladatokkal megbízott aljegyző arra hívták fel a figyelmet, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala az informatika területén hosszú évek óta élen jár. A rendezvény lezárásaként Keringer Zsolt, a hivatal informatikai irodájának a vezetője mutatta be a sajtótájékoztató résztvevőinek a portál formai és tartalmi változásait.

A Weöres Sándor Színházban a pénteki jótékonysági gálaest az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa ötlete alapján és szervezésében jött létre.

2011.06.21 14:05

Különleges irodalmi emléket dolgoz fel a Bloomsday Szombathelyen. A rendezvény azon az irodalmi tényen alapul, hogy James Joyce Ulysses című - egyetlen napon (1904. június 16.) játszódó - regényének mitikus főhőse Leopold Bloom (Virág Lipót) reklámügynök, dublini kispolgár szombathelyi származásúnak vallja magát.

2011.06.21 14:03

Befejeződött a 2010/2011-es tanév, kitört a szünidő.

2011.06.21 14:02

Véget ért a Mit együnk?- Mit tegyünk Ételed az életed elnevezésű 16. szombathelyi Egészség Hét.

2011.06.21 14:02

Pénteken Szombathelyre érkezett a grúz nagykövet, Zviad Chumburidze.

Lazáry Viktor, Marton Zsolt, Molnár Miklós Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármesterei, valamint Reinig Michael, a LuK Savaria Kft. ügyvezetője kedden sajtótájékoztatót tartottak.

2011.05.08 11:11

Szombaton délelőtt ismét megtelt egyetemistákkal, főiskolásokkal a Városháza nagyterme. Harmadszor is Szombathely visszavár! címmel karrierexpót rendezett Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a város öt legnagyobb cégével karöltve.

2011.05.05 15:03

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szakály Gábor koordinációs tanácsnok köszöntötte a SZÓVAL Országos Vitaversenyen szereplő szombathelyi fiatalokat csütörtökön délután a városházán.

2011.05.05 13:01

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára, Bencsik János a megyeházán megtartott energetikai fórumon vett részt csütörtökön, majd a városházán dr. Puskás Tivadarral közösen tartott sajtótájékoztatót.

Szombaton délelőtt előbb Potyondi-ároknál dr. Puskás Tivadar polgármester, a városvezetés többi tagja, Molnár Miklós, Lazáry Viktor, Marton Zsolt alpolgármesterek, és Dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok, Horváth Csaba, Lendvai Ferenc, illetve Balassa Péter képviselő szedte össze a szemetet.

Szombathelyen hagyomány, hogy minden év tavaszán a szociális szakma kerül az érdeklődés középpontjába. Az önkormányzat, annak intézményei, gazdasági társaságai, szociális szolgáltatásokat nyújtó egyházi fenntartók, valamint a szociális civil szervezetek és a szociális felsőoktatási intézmény dolgozói példás együttműködéssel, 15. alkalommal szervezték meg a Szociális Hetet.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere kedden délben a Tóvendéglőben fogadást adott egy nemzetközi diáktábor hallgatóinak. A cardiffi székhelyű University of Wales Institute of Cardiff és a Nyugat - Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Sporttudományi Intézetének közös rendezése a 10 napos nemzetközi sporttudományi Erasmus Felsőoktatási Intenzív Program tábora.

Kedden délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a felújított Csicsergő Bölcsődét. A vendégeket dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte.

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte csütörtökön a Szombathelyi Egyházmegyei Karitasz.

Ötödik fórumát tartotta csütörtökön az a tíz tagból álló szerveződés, amely a Vas Megyéért Egyesület kezdeményezésére igyekszik összefogni a helyi politikát, a gazdaságot, a civil társadalmat annak érdekében, hogy segítse a térséget érintő fejlesztéseket.

Bensőséges ünnepség helyszíne volt a Városháza kisterme, ahol Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében dr. Puskás Tivadar polgármester és Molnár Miklós köszöntötte Papp Győzőt, a közterület-felügyelet nyugdíjba vonuló igazgató-helyettesét.

Az új Alaptörvényről tartott előadást dr. Salamon László, a KDNP országgyűlési képviselője Szombathelyen. Az új alkotmányt előkészítő bizottság elnökének előadásán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.    

Programok

Zene/Koncert: Bartók Szeminárium és Fesztivál

Helyszín: Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
Időpont: 2019 Július 17. (Szerda) 10:00

MUZIKUM PROMENÁD / Báró Akusztik Blues Trió (Zene/Koncert)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2019 Július 20. (Szombat) 11:00

Még több Zene/Koncert ...
St. Martin-koncert (Zene/Koncert)

Herényi Szent György templom, Szombathely, Béke tér 1.
2019 Augusztus 02. (Péntek) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2019 Július 12. (Péntek) 10:00

Még több Zene/Koncert ...
Nyári Napközis Sporttábor (Gyerekeknek)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2019 Július 15. (Hétfő) 07:15

Még több Gyerekeknek ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...