Önkormányzati hírek

Társadalmi összefogásnak, egy energetikai cég egymillió forintos pályázatának és az önkormányzati félmillió forintos támogatásának köszönhetően hintákkal, favonattal és homokozóval gazdagodott a szombathelyi Margaréta óvoda.

A Városháza nagytermében rendezte meg a Zrínyi Miklós Általános Iskola a Bolyai János matematika verseny megyei díjkiosztó ünnepségét. A megjelent diákokat, tanárokat és szülőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város  polgármestere és  Molnár Miklós alpolgármester köszöntötte. 

Bemutatkozó látogatást tett Szombathelyen Ránky Edit, a Belga Nagykövetség gazdasági és kereskedelmi attaséja. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Molnár Miklós alpolgármester a Városházán fogadta az attasét, a tárgyalás során elsősorban a szombathelyi kis- és középvállalkozások helyzetéről, illetve a vasi cégek belgiumi lehetőségeiről volt szó.

Szombathelyre látogatott kedden dr. Saeed Seyed Agaha Banihashemi, az Iráni Iszlám Köztársaság Magyarországi Nagykövete. A vasi megyeszékhely volt a diplomata országjáró körútjának soron következő állomása.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a Savaria Múzeumban a Noricum-pannoniai autonóm városok V. konferenciáját, melnek témája a téma: a temetkezés és a halottkultusz

Ünnepélyes keretek között kedden felavatták a Kámoni Arborétum Ökoturisztikai Látogató- és Oktatóközpontot. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, valamint dr. Borovics Attila, az Erdészeti Tudományos Intézet főigazgatója.

A Szlovén Köztársaság Nagykövetsége a Vas Megyei Iparkamarával közösen Szlovén-Magyar Gazdasági Fórumot szervezett kedden délelőtt a megyeháza dísztermébe.

A hagyományoknak megfelelően, a Jáki úti temetőben Welther Károly sírjának megkoszorúzásával kezdődött az 56-os városi megemlékezés.

Sajtótájékoztatón ismertette hétfőn Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Bálint András, a Savaria TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetője, valamint Simon Zoltán, a Vasi TIT igazgatója a Diákpiac, A szakma vár elnevezésű programot, amely kedden kezdődik a Fő téren.

Megújult a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium épületszerkezete és fűtési rendszere. Ezzel sokat meg tudnak takarítani az épület fűtésén. Az átadó ünnepségen dr. Puskás Tivadar,  Szombathely Megyei Jogú Város  polgármestere és Ágh Péter országgyűlési képviselő, az iskola egykori diákja mondott köszöntőt.  

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gothard Asztrofizikai Obszervatóriuma pénteken ünnepelte fennállásának 130. évfordulóját. E jeles alkalomból egy új automata teleszkópot és spektrográfot is felavattak.

2011.10.21 14:00

Ünnepélyesen átadták pénteken Szombathelyen a villamosított és korszerű vasútbiztonsági eszközökkel felszerelt, a GYSEV által üzemeltetett Szombathely-Szentgotthárd közötti vasútvonalat. Az ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is.

Ismét gazdagodott Szombathely városa. Pénteken délelőtt ünnepélyes keretek között átadták a Bartók Béla körút és a Magyar László utca között uniós pályázat felhasználásával megépült 941 méter hosszú kerékpárutat. Az átadón Szombathely Megyei Jogú Város vezetését dr. Puskás Tivadar polgármester, Lazáry Viktor alpolgármester, valamint dr. Gaál Róbert jegyző képviselte.

Újabb szépkorút köszönhetett Szombathelyen dr. Puskás Tivadar polgármester és dr. Gaál Róbert jegyző.

14. alkalommal rendezte meg a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a Pályaválasztási és Képzési Kiállítást 2011. október 18-20 között az Oladi Általános Művelődési Központban. A megnyitón dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az ünnepség résztvevőit.

2011.10.17 08:45

Emléktáblát avattak Lanciscs Bonifác bencés szerzetes, a Boldogasszony anyánk kezdetű, sokáig nemzeti imaként énekelt dal szövegírója tiszteletére vasárnap délután a Szily János utca 3. szám alatt. Az ünnepségen Szombathely Megyei Jogú Város vezetését dr. Puskás Tivadar polgármester, dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok és Ágh Péter országgyűlési képviselő képviselte.

2011.10.17 08:40

Harmadik alkalommal rendeztek Japán napot Szombathelyen. A rendezvényre hivatalos volt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Ito Tecuo Japán magyarországi nagykövete.

2011.10.14 13:30

Korszerű közoktatási intézménnyé alakult uniós pályázat felhasználásával három szombathelyi oktatási intézmény: a Nagy Lajos Gimnázium, a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Donászy Magda Óvoda. Pénteken délután a Városházán tartották meg a mintegy 500 millió forint értékű projekt záróünnepséget.

A Vas Megyéért Egyesület rendszeresen szervez közlekedési szimpóziumot. A Megyeházán október 14-én, pénteken tartott rendezvényen dr. Puskás Tivadar,  Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere ismertette az önkormányzat közlekedési fejleszletési elképzeléseit.

2011.10.13 11:00

"Hazánk a folyamatosan megújuló NATO-ban" címmel rendezett a Magyar Atlanti Tanács csütörtökön konferenciát Szombathelyen a Városháza nagytermében.

2011.10.12 10:00

Századik születésnapja alkalmából kedden délután köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szakály Gábor koordinációs tanácsnok Kenesei Ferencnét.

2011.10.11 16:00

Görög Sándor akadémikus kedden Szombathelyre látogatott. A professzort dolgozó szobájában fogadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A jó hangulatú, kötetlen beszélgetés végén Puskás Tivadar és Pintér Zoltán, a HVSE ügyvezetője üvegkerámiából készült emlékérmét adományozott Görög Sándornak. A polgármesteri látogatást követően prof. dr. Görög Sándor Repkényszaggatás című önéletrajzi kötetét a Markusovszky kórház Pető Ernő könyvtárában mutatták be. A rendezvényen dr. Puskás Tivadar képviselte a város vezetését.

Ünnpélyesen felavatták a Saághy István utcában az Szombathelyi Erdészeti Zrt. új műszaki bázisát.

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából kedden délután köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Gaál Róbert, Szombathely jegyzője Kiss Károlyt, Horváth Attila szocialista városi képviselő nagypapáját.

2011.10.05 00:00

A Savaria Múzeum Kőtárában kedden este fogadást adott a Savaria Történelmi Karnevál kuratóriuma a karnevál szponzorainak. Az ünnepségen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott pohárköszöntőt, a fogadáson részt vett dr. Takátsné dr. Tenki Mária, Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának kulturális, társadalmi és külkapcsolati ügyekért felelős tanácsnok.  

2011.10.04 00:00

Nyolcadik alkalommal tartottak családvédelmi konferenciát a megyeszékhelyen. A rendezvényt, amelynek a témája a családon belüli erőszak megelőzésének és kezelésének a lehetőségei volt, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg. A konferencián részt vett a város két tanácsnoka dr. Takátsné dr. Tenki Mária és Szakály Gábor is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a vendégeket a Tibold Iván emlékére rendeztek teremavató és névadó hangversenyen szombaton este a Bartók Béla Zeniskolában. A koncerttermet Szombathely város újíttatta fel.

Szombaton felavatták a Weöres Sándor Színház homlokzatának domborművét. Veres Gábor alkotását dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Jordán Tamás, a színház igazgatója leplezte le.

2011.10.01 18:30

Negyven évvel ezelőtt alapították a Smidt Múzeumot. Szombaton délután ünnepelték meg e jeles évfordulót. Kamarakiállítást rendeztek be a múzeum történetéből, valamint dr. Smidt Erzsébet, az alapító lánya, valamint prof. dr. Széll Kálmán meséltek a 40 év alatt eltelt eseményekről.

A Humán Civil Ház először rendezte meg az Idősek Egészségvilágnapját. A rendezvénynek a Humán Civil Ház adott otthont.

2011.10.01 11:00

Az idősek világnapját ünnepeltük október elsején. A Nyugdíjas Szövetség 20 éves jubileumi ünnepséget tartott ez alkalomból szombaton az MMIK-ban.

2011.09.26 12:35

Kistérségi Forgatag címmel tizedszer mutatkoztak be Szombathelyen, a Fő téren. Szombathelyi Kistérség Többcélú Társulása települései.

2011.09.23 14:00

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint az új köznevelési rendszerben az iskolák feladata a gyermekek személyiségének fejlesztése lesz, ezt pedig az egyéni bánásmód pedagógiai elvének érvényesítésével és az iskoláskor előtti intézményes nevelés kiszélesítésével szeretnék megvalósítani.

Hoffmann Rózsa államtitkár, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester avatta fel a Donászy Magda Óvodát pénteken. Az ünnepségen részt vett Marton Zsolt és Molnár Miklós, a város alpolgármesterei.

2011.09.22 15:45

2011-ben ünnepli megalakulásának 170. évfordulóját a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, a TIT. A megyeháza dísztermében megtartott ünnepségen Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Vizi E. Szilveszter, a TIT elnöke köszöntötte a vendégeket. A rendezvényen részt vett dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok is.

2011.09.22 12:40

Csütörtökön délelőtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének jelenlétében Szombathely Város Tűzoltósága hat használt tűzoltósisakot adott át használatra a mentőszervezet dolgozóinak a mentőállomás udvarán megrendezett ünnepségen.

Szeptember 22-e az Európai Autómentes Nap. Szombathelyen a városi rendezvényt a Gothárd iskola szervezte. A programsorozatot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg csütörtökön 9 órakor a Borostyánkő előtti parkolóban. Az autómentes napi versenyen pedig Molnár Miklós alpolgármester vett részt.

Szombathely város zenei életében tevékenykedők összefogtak, jótékonysági koncertet szerveztek, s a bevételt a mentőállomás javára ajánlották fel. Az összegyűlt összeget a város polgármesterének, dr. Puskás Tivadarnak a jelenlétében adták át.

A Séi SOS Ifjúsági Ház Szombathelyi Külső Férőhelye megnyitotta kapuit csütörtökön délelőtt ifjú lakói előtt. Hárman vették birtokba a szépen felújított önkormányzati bérlakást.

Még ebben az évben mintegy 180 millió forintból újul meg a megyeszékhely közúthálózata. 15 út, utca, járda felújítása kezdődik meg a napokban.

Tanévnyitó ünnepséget tartottak hétfőn a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar szombathelyi képzési központjában. Szombathely Megyei Jogú Város nevében dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a hallgatókat. Az ünnepségen részt vett Molnár Miklós és Lazáry Viktor alpolgármester és Szakály Gábor koordinációs tanácsnok.

A Teguban megrendezett Atlétika Világbajnokságon ezüstérmet szerzett a Dobó SE kiválósága Pars Krisztián. Hétfőn élménybeszámolót tartott a világklasszis kalapácsvető és edzője, Németh Zsolt a Városházán.

Dr. Puskás Tivadar polgármester, Lazáry Viktor alpolgármester, dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok is részt vett a 13. Joskar-Ola Napok rendezvénysorozatán.

Az AGORA Művelődési és Sportházban tartották meg a szombathelyi egyetem tanévnyitó ünnepségét. Ebben az évben 1725 hallgató nyert felvételt a Nyugat Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ három karára, így ebben az évben több mint 4500-an látogatják a szombathelyi egyetemet.  

A város vezetői a Haladás utánpótlás csapatával kétszer ötperces focimeccset vívtak a Haladás VSE nyílt napján.

A Neumann János Általános Iskolában tartották szerdán este a városi tanévnyitót, ahol beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A kivitelező Magyar Aszfalt Kft ma átvette az építési területet a Rákóczi Ferenc utcában.Ebből az alkalomból sajtóbejárást  tartottak a város vezetői, dr. Puskás Tivadar polgármester és Marton Zsolt alpolgármester.  

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Bölcsészettudományi Kara 2011. augusztus 29-31. között Szombathelyen rendezi meg a Magyar Alkalmazott Nyelvészek és Nyelvtanárok Egyesületének (röviden MANYE) konferenciáját Az alkalmazott nyelvészet regionális és globális szerepe című konferencia fővédnöke dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Höllig Károlyné Kata nénit.

2011.08.29 08:00

Vasárnap befejeződött a 12. Savaria Történelmi Karnevál. Nagy érdeklődés mellett vasárnap délelőtt 10 órától megtartották a szombaton este az időjárás miatt elmaradt jelmezes felvonulást.

Programok

Zene/Koncert: Bartók Szeminárium és Fesztivál

Helyszín: Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
Időpont: 2019 Július 17. (Szerda) 10:00

MUZIKUM PROMENÁD / Báró Akusztik Blues Trió (Zene/Koncert)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2019 Július 20. (Szombat) 11:00

Még több Zene/Koncert ...
St. Martin-koncert (Zene/Koncert)

Herényi Szent György templom, Szombathely, Béke tér 1.
2019 Augusztus 02. (Péntek) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2019 Július 12. (Péntek) 10:00

Még több Zene/Koncert ...
Nyári Napközis Sporttábor (Gyerekeknek)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2019 Július 15. (Hétfő) 07:15

Még több Gyerekeknek ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...