Önkormányzati hírek

2011.05.05 15:03

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szakály Gábor koordinációs tanácsnok köszöntötte a SZÓVAL Országos Vitaversenyen szereplő szombathelyi fiatalokat csütörtökön délután a városházán.

2011.05.05 13:01

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára, Bencsik János a megyeházán megtartott energetikai fórumon vett részt csütörtökön, majd a városházán dr. Puskás Tivadarral közösen tartott sajtótájékoztatót.

Szombaton délelőtt előbb Potyondi-ároknál dr. Puskás Tivadar polgármester, a városvezetés többi tagja, Molnár Miklós, Lazáry Viktor, Marton Zsolt alpolgármesterek, és Dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok, Horváth Csaba, Lendvai Ferenc, illetve Balassa Péter képviselő szedte össze a szemetet.

Szombathelyen hagyomány, hogy minden év tavaszán a szociális szakma kerül az érdeklődés középpontjába. Az önkormányzat, annak intézményei, gazdasági társaságai, szociális szolgáltatásokat nyújtó egyházi fenntartók, valamint a szociális civil szervezetek és a szociális felsőoktatási intézmény dolgozói példás együttműködéssel, 15. alkalommal szervezték meg a Szociális Hetet.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere kedden délben a Tóvendéglőben fogadást adott egy nemzetközi diáktábor hallgatóinak. A cardiffi székhelyű University of Wales Institute of Cardiff és a Nyugat - Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Sporttudományi Intézetének közös rendezése a 10 napos nemzetközi sporttudományi Erasmus Felsőoktatási Intenzív Program tábora.

Kedden délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a felújított Csicsergő Bölcsődét. A vendégeket dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte.

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte csütörtökön a Szombathelyi Egyházmegyei Karitasz.

Ötödik fórumát tartotta csütörtökön az a tíz tagból álló szerveződés, amely a Vas Megyéért Egyesület kezdeményezésére igyekszik összefogni a helyi politikát, a gazdaságot, a civil társadalmat annak érdekében, hogy segítse a térséget érintő fejlesztéseket.

Bensőséges ünnepség helyszíne volt a Városháza kisterme, ahol Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében dr. Puskás Tivadar polgármester és Molnár Miklós köszöntötte Papp Győzőt, a közterület-felügyelet nyugdíjba vonuló igazgató-helyettesét.

Az új Alaptörvényről tartott előadást dr. Salamon László, a KDNP országgyűlési képviselője Szombathelyen. Az új alkotmányt előkészítő bizottság elnökének előadásán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.    

2011.04.20 08:50

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere szerdán délután irodájában fogadta a 11 éves Draskovics Gellértet és édesanyját, Czeglédi Mónikát. A polgármester ajándékkal kedveskedett a kisfiúnak.

Az OÁMK Simon István Utcai Általános Iskola és a felsőőri (oberwarti) két tannyelvű oktatási intézmény testvériskolai kapcsolatának 20 éves jubileuma alkalmából rendeztek ünnepséget, és kiállítást az iskola aulájában.

A Savaria Szakképző Iskola kollégiumát 1996-ban adták át, külön nevet akkor nem kapott. Pár éve vetődött fel a gondolat, hogy megérdemelné, hogy a város egy szülöttjéről neveznék el. A névadó ünnepséget pénteken tartották: a Savaria Iskola kollégiuma ezután Hollán Ernő mementóját őrizheti. Az ünnepségen Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatát dr. Puskás Tivadar polgármester képviselte.

2011.04.18 09:09

Zsúfolásig megtelt szombaton délelőtt a Városháza nagyterme. Műszaki felsőoktatásban tanuló diákokat várt Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a város öt legnagyobb cége: a BPW-Hungária, Delphi, az Epcos, a Jabil és a LuK az első alkalommal megrendezett állásbörzére. Folytatás május 7-én!

2011.04.13 13:01

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, dr. Nagy Tibor aljegyző és Polgár Tibor, a VÁTI Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerdán délelőtt aláírta a Paragvári Utcai Általános Iskola korszerűsítését segítő támogatási szerződést.

2011.04.13 08:35

A Bokréta bölcsődében tartott fogadóórát kedden délután Lendvai Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Szombathelyi Kistérség Többcélú Társulása és Fejlesztési Tanácsának tanácsülése volt kedden délután az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet épületében.

A Megyeházán rendezték a "Központban az önkéntesség" című, uniós finanszírozású projekt nyitókonferenciáját.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Lazáry Viktor sportért felelős alpolgármester köszöntötték a nemzetközi sporteseményeken kiemelkedő helyezést elért szombathelyi sportolókat és edzőiket.

A 2009 márciusában indult és 2012 januárjában záródó, közel 2,5 millió eurós költségvetésű ISEDE-NET projekt célja, hogy a dél-kelet európai régióban elősegítse a szociális gazdaság fejlődését.

Projektzáró ünnepséget tartottak kedden délelőtt a Szűrcsapó utcai Óvodában, ahol uniós támogatással, mintegy 76,2 millió forintból, 2009. október 15. és 2011. április 6. között teljesen megújult az intézmény.

Oberwart polgármestere, Gerhard Pongracz, valamint PR-es munkatársa, Mag. Kerstin Zsifkovits járt pénteken délelőtt Szombathelyen. A küldöttséget dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Lazáry Viktor, Marton Zsolt és Molnár Miklós alpolgármesterek fogadták a Városházán. A lehetséges testvérvárosi együttműködési területekről tárgyaltak. A legközelebbi közös fellépés a május 8-án Oberwartban és Oberpullendorfban megrendezendő Európa Nap lesz, amely szombathelyi részvétellel zajlik. Igény merült fel a Szombathely-Oberwart közötti vasútvonal helyreállítására, s ennek a tervnek a lehetséges megvalósítása is szóba került a megbeszélésen.

2011.04.01 11:11

Pénteken délelőtt közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartott a város három alpolgármestere: Lazáry Viktor, Marton Zsolt és Molnár Miklós.

Mély részvét mellett, családtagok, barátok, kollégák, ismerősök százai búcsúztatták el hétfőn délután a Jáki úti temetőben dr. Laky Ferencet, a Vas Megyei Bíróság elnökét

2011.03.25 11:22

Ebben az évben Szombathely városa is csatlakozik a WWF által életre hívott Föld Órája elnevezésű nemzetközi eseményhez. Március 26-án szombaton egy órára, 20.30-tól 21.30-ig elsötétedik a Fő tér és a Székesegyház díszvilágítása.

Zsúfolásig megtelt pénteken délelőtt a Városháza első emeleti nagyterme. A vendégek emlékezni gyűltek össze: 110 éves a Széll Kálmán-i gyermekvédelmi törvény.

A Johenneum Evangélikus Diakóniai Központban köszöntötte a 100 éves Szabó Gyulánét dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és dr. Kaczmarski János, a város főjegyzője. A celldömölki születésű Elza nénit családtagjai körében, és az otthon lakóival együtt ünnepelt. A születésnapon Fehér László, Celldömölk polgármestere és Söptei Józsefné alpolgármester virágokkal, emléklappal köszöntötte városuk egykori lakosát. A bensőséges ünnepségen Gregersen-Labossa György lelkész mondott imát.

2011.03.25 09:52

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Marton Zsolt és Molnár Miklós alpolgármesterek, valamint a szombathelyi nagyvállalatok képviselői – a BPW-Hungária Kft. HR vezetője, Novák Tibor, a Delphi HR vezetője, Fehér Adrienn, az EPCOS személyzeti vezetője, Dombi Márton, a JABIL termelési igazgatója Pajor Attila és a LuK személyügyi vezetője, Kenyeresné Vörös Rita - városi szülői értekezletet tartottak csütörtökön délután az AGORA Savaria Filmszínház nagytermében.

2011.03.25 09:51

Csütörtökön délután ünnepélyes alapkőletételre került sor a Bartók Béla körút és a Magyar László utca sarkán. A megjelenteket dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte. Hamarosan elkezdődhet a 941 méter hosszú kerékpárút építése. Az új szakaszt már a nyáron birtokba vehetik a biciklisek.

2011.03.25 09:50

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere avatta fel csütörtökön délelőtt a Karmelita utcai idősek otthonának akadálymentesített épületét. A projekt részleteit Kulcsár Lászlóné, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője ismertette a szép számmal összegyűlt hallgatósággal.

Pályázati pénzből, mintegy 5,8 millió forintból vásárolt új oktatópadot a Savaria Szakképző Iskola. A nyergesvontatóknál használt kettős légfékrendszert modellező próbapadot dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Michael Reinig, az LuK Savaria Kft. ügyvezetője adta át

Az EPCOS Kft. -TDK-EPC csoport tagja - a Regionális Fejlesztési Operatív Program Ipartelepítés támogatási forrásból című pályázatán sikeresen szerepelt. Az EPCOS Kft. a Claudius Ipari Parkban található gyártóbázisán 940 millió forintos fejlesztést valósít meg. A fejlesztéshez kapcsolódóan a Regionális Fejlesztési Operatív Program Ipartelepítés támogatási forrásából 260 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázott a kft. Az elbírálás során a kft. pályázatát az abban szereplő támogatási igénnyel fogadták el, így a beruházás megvalósítására 260 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás vehet igénybe.

2011-ben Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata ad otthont a megye-város egyeztető bizottsági üléseknek. Március 22-én rövid tanácskozás eredményeként két évig tartó vita végére került pont: a két fél megállapodott a gyermekvédelmi feladatellátásról.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Sági József, a városrész önkormányzati képviselője csütörtökön felavatta a Hermán Üzletközpontban megnyitott postahivatalt.

A Gróf Batthyány Lajos 48-as téri szobránál kezdődött az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulója alkalmából rendezett szombathelyi ünnepségsorozat. A szobornál a megye és a város vezetői a Vas Megyei Kormányhivatal képviselői, a megyei közgyűlés elnöke és alelnökei, valamint dr. Puskás Tivadar, Szombathely város polgármestere és képviselői helyezték el az emlékezés koszorúit.    

A Losonc utcai Óvoda ősszel veszi fel a szombathelyi születésű Donászy Magda nevét.

Szombathelyen járt Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Csütörtökön a szombathelyi polgármesteri hivatalban tartották meg a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) Informatikai Bizottságának alakuló ülését.

A megbeszélés szünetében tartott sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, aki egyben az MJVSZ Informatikai Bizottságának az elnöke elmondta, hogy Keringer Zsoltnak, a szövetség titkárának további négy évre bizalmat szavaztak. Papp Erika, az MJVSZ ügyvezetője és Lazáry Viktor, Szombathely alpolgármestere a tanácskozás fontosabb témáit osztotta meg a sajtó képviselőivel. Az alakuló ülésen 23 megyei jogú város szakértői közvetlen tájékoztatást kaptak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infókommunikációért Felelős Államtitkársága, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, és szakmailag elismert, neves informatikai fejlesztő és tanácsadó cégek képviselőitől a megyei jogú városokat alapvetően érintő témákban, úgymint az e-közigazgatás fejlesztésének helyzete, átalakításának tervezett elemei, az önkormányzati ASP modell, továbbá az újszerű informatikai fejlesztési megoldások. A közigazgatás teljesítményének növelése és az igazgatási rendszer korszerűsítése érdekében a nagyvárosok önkormányzatainál kiemelt szerepet kap a működés elektronizálása, az elektronikus szolgáltatások kiépítése és fejlesztése. A térinformatika, a virtuális szerverek és más korszerű informatikai megoldások, technológiák alkalmazása révén elsődleges cél a hatékony, szolgáltató közigazgatás megteremtése, a hatósági feladatok korszerű ellátása, az ügyfelek gyors és pontos kiszolgálása.

2011.03.08 14:02

Március 8-án a Nemzetközi Nőnap alkalmából Molnár Miklós és Marton Zsolt, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármesterei, valamint dr. Nagy Tibor aljegyző köszöntötték a hivatal hölgy dolgozóit.

2011.03.02 11:15

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vas Megyei Önkéntes Centrum első alkalommal szervezte meg az Önkéntesség Szombathelyen című fórumot. A rendezvénynek kedden délután a városháza adott otthont.

A Honderű Asztaltársaság Egyesület, a Recski Szövetség Nyugat-dunántúli Csoportja, a Polgári Egyesület Szombathelyért, az 56-os Szövetség, a Rákóczi Szövetség és a Szombathelyi Magyarok Háza egyesület együtt emlékezett meg pénteken este a kommunizmus áldozatairól. Február 25-e a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Ezen a napon arra emlékeznek, hogy Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a megszálló szovjet katonai hatóságok 1947. február 25-én saját lakásáról elhurcolták, jogtalanul letartóztatták és a Szovjetunióba vitték, ahol több évet töltött fogságban. Szombathelyen pénteken este sokan gyűltek össze a Savaria Nagyszálló előtti kis téren, hogy emlékezzenek. Tóth Péter tanár beszédét követően, az egybegyűltek égő mécsesekkel a kézben átvonultak a Király utca 14. számú házhoz. Szombathely Megyei Jogú Város nevében dr. Puskás Tivadar polgármester helyezett el koszorút az épület falán lévő emléktáblánál.

Pénteken délelőtt fél 11-re munkaértekezletre hívta össze a polgármesteri hivatal dolgozóit dr. Kaczmarski János, Szombathely Megyei Jogú Város jegyzője. A megbeszélést dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere nyitotta meg. Majd Kaczmarski János elevenítette fel az elmúlt 36 -közigazgatásban töltött- évének főbb mozzanatait. Végül a nyugdíjba vonuló jegyző elbúcsúzott kollégáitól, s megköszönte a munkával együtt töltött időt.

Pénteken délelőtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Molnár Miklós alpolgármester közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartott. Puskás Tivadar hangsúlyozta, van költségvetése a városnak. A 2010 novemberében kijelölt a városvezetés egy irányt, e célok mentén készült el Szombathely költségvetése. A 2011-es és a 2012-es költségvetés a túlélés, a 2013-as az elrugaszkodásé, a 2014-es pedig a fejlődés költségvetése lesz. Molnár Miklós kiemelte, a kijelölt célok megtartásával 2012. év végére megállítható lesz a város adósságállományának a növekedése. Hétfőtől újrakezdi a pénzintézetekkel a tárgyalásokat.    

Pénteken délelőtt három Romániából áttelepült nő tett állampolgársági esküt Szombathelyen. Zsúfolásig megtelt a polgármesteri hivatal első emeleti kis tárgyalója rokonokkal, barátokkal és ismerősökkel. Az eskütételt követően dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte hazánk legújabb állampolgárait.

Szombathelyen járt dr. Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára, aki csütörtökön. dr. Puskás Tivadar polgármester invitálására részt vett Szombathely Megyei Jogú Város februári közgyűlésén. Dr. Szócska Miklós államtitkár köszöntője után az egészségügyi alapellátás várható változásairól tartott rövid tájékoztatót. majd a Markusovszky kórházba sietett, ahol részt vett a Semmelweis-terv országjárásának szombathelyi állomásán.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében a Nagy Lajos Gimnázium, a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Losonc Óvoda csaknem 480 millió forintból korszerű közoktatási intézménnyé alakul. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Marton Zsolt alpolgármester sajtótájékoztatót tartott kedden délután az intézmények fejlesztéséről, majd az érintettek ünnepélyesen aláírták a kiviteli szerződést.

A megyeháza Tinódi termében adott díszebédet Vas megye és Szombathely vezetőinek dr. Schöpflin György, az Európa Parlament Fidesz-KDNP által delegált képviselője. Szombathely önkormányzatát dr. Puskás Tivadar polgármester, Marton Zsolt, Molnár Miklós, Lazáry Viktor alpolgármester képviselte.

Az Agora Művelődési és Sportházban pénteken rendezték a Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskola szalagavató bálját. Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, aki egyebek között arról beszélt, hogy a szombathelyi szakképzés ügyét kiemelt fontosságúnak tartja a város vezetése.

A MTESZ Vas Megyei Szervezete a Vas megyei iparkamara Honvéd utca székházában műszaki - és agrárértelmiségiek számára tartott fórumot. A rendezvényen dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte: minden olyan fórum fontos a város számára, ahol a műszaki értelmiség képviselői tapasztalatokat cserélhetnek.

Programok

Gyerekeknek: GYEREKNAPI DIÁK LABDARÚGÓ TORNA

Helyszín: Haladás Sportkomplexum , Szombathely, Rohonci út 3.
Időpont: 2019 Május 24. (Péntek) 10:00

Egy nap Párizsban (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2019 Május 20. (Hétfő) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Haladás 100 - Atlétika szakosztály - dokumentumkiállítás (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2019 Május 20. (Hétfő) 10:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Pokémon- Pikachu, a detektív 2D (mb) (12) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2019 Május 20. (Hétfő) 12:00

Még több Mozi ...
Csodapark 2D (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Május 20. (Hétfő) 13:00

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...