Önkormányzati hírek

2010.11.25 14:02

Csütörtökön délután zsúfolásig megtelt a Bolyai iskola aulája sakkozó fiatalokkal. A világ legfiatalabb sakknagymestere, a Haladás VSE játékosa Rapport Richard adott szimultánt. A háromórás versenyen 42 ellenfelet jegyzett. A megmérettetésen részt vett Molnár Miklós, Szombathely alpolgármestere is, aki gyermekkora óta sakkozik. Az alpolgármester kisfiai idén második osztályos, s úgy döntött, sok más egyéb teendője mellett sakkozni is szeretne. Beiratkozott az iskola sakk csapatába. - Az egy és háromnegyed órás játszma végén a két lányom és a feleségem is csatlakozott hozzánk, s közösen döntöttünk a lépésekről - mondja Molnár Miklós. A parti végén színcserét ajánlottunk fel a nagymesternek, aki mosolyogva, de elutasította a kérésünket. 

Határokon átívelő egészségvédelem Közép-Európában címmel nemzetközi konferenciát tartottak tegnap a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A szombathelyi fórumon az előadók hangsúlyozták, az Európai Unió egyik prioritása egy új, közösségi egészségügyi politika létrehozása. Az új politikának különös figyelmet kell szentelnie Európa több mint 200 eurórégiójára. A fórumon a formálódó közösségi egészségpolitika tükrében vizsgálták meg a betegségmegelőzés és az egészségvédelem határokon átívelő aspektusait. A rendezvényen dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

Molnár Miklós alpolgármester úr vett részt a Szombathelyi Advent 2010 rendezvénysorozat sajtótájékoztatóján.

2010.11.23 14:02

Húsz, nehéz anyagi körülmények között élő, jól tanuló diák vehetett át Petz-ösztöndíjat ma délután a városházán. A gyerekek 62 ezer 500 forint támogatást kaptak a 2010/2011-es tanévre.

Dr. Puskás Tivadar polgármester úr és Molnár Miklós alpolgármester úr szombaton fogadták a városunkba érkező japán vendégeket és velük együtt részt vettek az AGORA Savaria Filmszínházban a Japán Nap rendezvényein.

Amennyiben a csütörtöki közgyűlés elfogadja a javaslatot, akkor 2011 január elsejétől 20%-al csökkenhet az önkormányzati lakásban élők bérleti díja.

2010.10.25 09:12

Mindenki számára ingyenes a H1N1 ellen védelmet nyújtó Fluval P vakcina a készlet erejéig - ezt közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Ebből az oltóanyagból az idei szezonban 1,2 millió áll rendelkezésre. Szombathelyen az ÁNTSZ központjában kérhető ez az oltás.

Puskás Tivadar kérésére felmérik a Szombathely lakosságát esetlegesen veszélyeztető körülményeket. A polgármester szerint, aki egyben a helyi védelmi bizottság elnöke is, erre azért van szükség, hogy minden, a védekezésben résztvevő szervezet felkészülhessen az azonnali és hatékony cselekvésre bármilyen katasztrófa esetén.

Nehéz helyzetben vannak a bíróságok, mondta Baka András az ítélőtáblai és megyei bírósági elnökök országos találkozóján Sárváron. A Legfelsőbb Bíróság elnöke szerint nemcsak a peres ügyek gyorsabb lefolytatására kell megoldást találni, hanem a bíróságok költségvetési helyzetét is rendezni kell. A javaslatokról már folynak a tárgyalások a kormánnyal.

Életfákból készült Magyarország első 56-os emlékhelye, Szombathelyen, a Kámoni Arborétumban. Bánó István ültetett 1-9-5-6-10-23 darab tuját, pár hónappal a forradalom leverése után.

5 éves a keleti városrészen működő polgárőrség. Az önkéntesek feladata a bűnmegelőzés, de külön odafigyelnek az idős emberekre, és a családokra is. Az ott élők szerint nagy szükség van a polgárőrökre, azt mondják, már a jelenlétük is biztonságot ad a lakóknak. A szervezet szerdánként tart nyílt napot 17 órától a Nyitra Utcai ÁMK-ban.

Szombathelyről, Győrből és Zalaegerszegről érkeztek vendégek arra a szakmai kirándulásra, amelyet az Inno-Tér program keretében szerveztek szerdán. Az újságírók egy újonnan épült tejfeldolgozót és egy saját fejlesztésű járműveket tervező vállalkozást látogattak meg az Őrségben.

"Még mindig forog a Föld!" A 130 évvel ezelőtti ingás bemutatót kedden ismételték meg először. Már aznap több, mint kétezren látták az ingát működés közben.

2010.10.22 08:58

Matók Leó, 1928-ban született Budapesten, katonatiszti családban nevelkedett három évvel idősebb bátyjával együtt. 1935-ben költözött a család Szombathelyre, itt születtek meg húgai. Így a városban élnek leszármazottaik. Az unokahúga Fáy Lívia mesélt otthonában a hősköltő életéről.

…akkor hallgasd meg, hogyan énekel Tankcsapdát Keresztes Ildikó. Minket levett a lábunkról, pedig nem vagyunk rajongók.

A Titanic és az Avatar bombasikere után ne is számítsunk arra, hogy James Cameron lejjebb helyezi a lécet. Na de akkor mire? Például Angline Jolie-ra a főszerepben. Az 1963-as Kleopátra mozi majdnem csődbe vitte a 20th Century Foxot, vajon ezzel mi lesz?

Újra veszélyeztetik Magyarország folyóit az esőzések, ezért fel kell készülni a védekezésre a Marcalon, hogy a folyókba ismét szivárgó vörösiszap ne szennyezhesse a Dunát - mondták vízügyi szakemberek csütörtökön Kolontáron, ahol a Marcalban előző nap újra 9,5 pH-értéket mértek, és félő, hogy ez a mérőszám még tovább is növekedhet.

A Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, Vecsei Miklós a közrádióban úgy nyilatkozott, hogy a főváros vezetésével együttműködve a közlekedési csomópontok környékén keresnek ingatlanokat, például üres postaépületeket.

A hétvégén a vasi településen már kilencedik alkalommal rendezik meg a hagyományos kirakodóvásárt. Az Írottkő Natúrparkhoz tartozó 16 település kézművesei kínálják majd termékeiket.

2010.10.19 20:46

Pápára igazolt Feigl Imre. A Falco saját nevelésű kosárlabdázójával szezonkezdetkor mondta fel a szombathelyi kosárlabdacsapat a szerződést A 30 éves kosárlabdázó a teljes tavalyi szezont kihagyta achilles sérülés miatt, ám most úgy néz ki, lassan 100%-os állapotba kerül. Pápán játszik a másodvonalban.-nyilatkozta a 97'1 -nek Feigl Imre.

Programok

Sport: Magyarország - Horvátország kosárlabda világbajnoki selejtező mérkőzés

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2019 Február 25. (Hétfő) 18:30

Szombathelyi KKA - NEKA (Sport)

Egyetemi Sportcsarnok, Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.
2019 Február 23. (Szombat) 16:00

Még több Sport ...
Farsangoló - kézműves foglalkozás (Gyerekeknek)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2019 Február 20. (Szerda) 09:00

Még több Gyerekeknek ...
Kerekítő Mondókás Móka (Gyerekeknek)

AGORA - Művelődési és Sportház - 11-es terem, Szombathely, Március 15. tér 5.
2019 Február 20. (Szerda) 10:00

Még több Gyerekeknek ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...