Önkormányzati hírek

Átadták a Szőllősi sétány 36. szám alatti komplex szolgáltató egységet. Az ünnepségen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere méltatta a beruházást.

2012.07.08 15:30

Diplomaosztó ünnepséget tartottak pénteken és szombaton az AGORA Művelődési és Sportházban. A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának mintegy 700 hallgatója vette át oklevelét. Szombaton dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, pénteken Molnár Miklós alpolgármester kéviselte a város vezetését az ünnepségen. 

2012.07.07 15:00

Szombaton negyedik alkalommal rendezték meg a Horvát napot. A szentmise után a Fő téren felállított színpadon dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a rendezvényt, aki horvátul köszönt a résztvevőknek.

2012.07.03 15:17

A Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál idei programjában a zenéhez legközelebb álló, és azzal összefonódott társművészet, a tánc is megjelenik. A táncművészet szinte minden ága, egészen a legkülönlegesebb formákig bemutatásra kerül a programban. A Városházán megtartott sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a város és a rendezvény kapcsolatát ismertette, Igric György a Filharmónia igazgatója a 2012. évi Bartók fesztivál programjait vette sorra.  

2012.07.03 15:00

Kedden délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a felújított Zanati utat. A rendezvényen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester ismertette a beruházás főbb adatait, Horváth László, a közút megyei igazgatója az építkezés történetét ismertette.

Új helyszínen a Kámoni Arborétumban kezdődött el csütörtökön a 17. Egészségnapok. Az oktatóközpont nagyterme zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megnyitotta a rendezvényt. A hagyományokhoz hűen szombaton a Savaria moziban tartották meg az Egészségnapok zárását. Színes programok várták az érdeklődőket. A rendezvényt dr. Prugberger Emil, az Egészségügyi Szakmai Bizottság elnöke nyitotta meg, a programon részt vett dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok.

Csütörtökön délután a Városházán adták át a város által alapított Semmelweis- díjakat. A bensőséges ünnepség résztvevőit dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte, ünnepi beszédet dr. Kneffel Pál, pohárköszöntőt dr. Prugberger Emil mondott.

2012.06.26 14:00

Kedden délelőtt 16-an tettek állampolgársági esküt a Városházán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Bartók teremben, Snétberger Ferenc koncertje előtt mondott ünnepi köszöntőt és egyben megnyitotta a 13. Lamantin Jazz Fesztivált, amely június 24 és július 1. között, több helyszínen zajlik Szombathelyen.

Szentgotthárdon mutatkoztak be pénteken a "Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ, mint Zalaegerszeg- Szentgotthárd- Szombathely térségi iparfejlesztési program munkacsoportjai. A rendezvényen Huszár Gábor Szentgotthárd polgármestere, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Gyutai Csaba Zalaegerszeg polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd előadást tartott Csizmadia Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Molnár Miklós Szombathely alpolgármestere a konferenciát követő sajtótájékoztatón a program jövőbeli terveiről számolt be.

2012.06.22 00:00

Az Újrakezdés elnevezésű program nyitókonferenciáját dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere nyitotta meg, a tanácskozáson Szakály Gábor tanácsnok, a szociális és családügyi bizottság elnöke képviselte a Szombathely Megyei jogú város önkormányzatát.

2012.06.15 00:00

Nagy Imrére, az 1956 június 16-án kivégzett miniszterelnökre emlékezett a szombathelyi önkormányzat. Városi megemlékező ünnepség helyszíne az 56-os tér volt. Szombathely önkormányzata nevében  dr. Puskás Tivadar polgármester és dr. Takátsné dr. Tenki Mária  tanácsnok helyezte el az emlékezés virágait.

Sokan voltak az idei közmeghallgatáson a Városházán. A legtöbben egyéni panaszaikat mondták.

2012.06.13 00:00

A 90 éves Edenhofer Imrét születésnapja alkalmából otthonában köszöntötte fel dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2012.06.12 16:32

A 2011/2012. tanévi országos egyéni tanulmányi és művészeti versenyeken idén is számos Szombathelyen tanuló diák nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Őket  és a felkészítő pedagógusaikat jutalmazta kedden délután a Városházán megtartott ünnepségen dr. Puskás Tivadar, SZMJV polgármestere és Marton Zsolt alpolgármester.

A városfejlesztési bizottság óvodák, általános iskolák és középiskolák számára szárazelem-gyűjtési versenyt hirdetett. A rendezvényen a díjakat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Marton Zsolt alpolgármester adták át. Köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar és Lendvai Ferenc, SZMJV Városfejlesztési, Üzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottságának elnöke, mindketten a környezet védelmének fontosságát emelték ki beszédükben.

Szent Kvirin emléknapja alkalmából búcsúi rendezvényt szervezett a Szombathelyi Szent Kvirin Egyházközség. Ágh Péter országgyűlési képviselő a Szent Kvirin emlékhelynél ünnepi beszédet mondott, majd ezt követően dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Harangozó Bertalan kormánymegbízott,  Ágh Péter, valamint a társplébániák képviselői megkoszorúzták az emlékhelyet.

Pénteken a Bartók Teremben a Savaria Szimfonikus Zenekar művészei - az oktatást végző OMSZ Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének vezető mentőtisztje dr. Köcse Tamás irányításával, valamint dr. Puskás Tivadar, SZMJV polgármestere “vezényletével” – bizonyították, hogy rendelkeznek az újraélesztéshez szükséges ritmusérzékkel. Az oktatáson 57 fő vett részt.

A Vasivíz Zrt. „50 éves a szombathelyi Termálfürdő” címmel konferenciát és kiállítást rendezett szerdán a Hotel Claudiusban, valamint a Fedett Uszodában.  

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 5 millió forint értékű támogatást kapott a a Samsung Elektronics Magyar Zrt.-től a helyi gyermeksport támogatásáról. A részletekről szerdán a Városháza sajtótermében számoltak be.  

Szerdán aláírták a szombathelyi LuK Savaria Kft. támogatási szerződését: a magyar állam és az EU egymilliárd forinttal támogatja a cég 3,7 milliárdos beruházását. A fejlesztést dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Kovács Ferenc megyei elnök, valamint Michael Reinig, az LUK Kft. ügyvezetője méltatták.

Trianon emlékhónap kezdődött hétfőn Szombathelyen. A programsorozatot Lazáry Viktor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármester az evangélikus templomban nyitotta meg. Ezt követően a Kálvária utca végén található I. Világháborús emlékműnél a nemzeti összetartozás napja alkalmából dr. Puskás Tivadar mondott ünnepi beszédet.

2012.06.02 15:00

Környezetünk tisztántartása, egészségünk védelme mindannyiunk közös érdeke. Városunk tisztasága kihatással van a saját nemzedékünk és a jövő nemzedék életére egyaránt. Ezeket a gondolatokat követve Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata csatlakozott a TeSzedd! Összefogás a tiszta Magyarországért mozgalomhoz, amely 2012-ben a belterületek megtisztítását tűzte ki célul. Szombaton Hende Csaba honvédelmi miniszter is Szombathelyen szedte a szemetet.

Nem akármilyen szezont tudhat maga mögött a Falco Szova KC kosárlabdacsapat. A bajnokságban a dobogó második fokára állhatott fel az együttes. Pénteken este az Arena Savariában dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, valamint Sterbenz Tamás, a MKOSZ főtitkára akasztotta az ezüstérmeket a kosaarasok nyakába.

2012.06.01 14:17

Június első vasárnapja pedagógus nap. Pénteken délben a Bartók teremben köszöntötték városunk pedagógusait, valamint Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere dr. Puskás Tivadar, Marton Zsolt alpolgármester és Rettegi Attila oktatási bizottsági elnök adtak át elismeréseket a kiemelkedű munkát végző tanároknak, tanítóknak.

A Hosszú utcában tartott sajtótájékoztatót a 2011/2012-es út- és járdafelújításokról szerdán délben dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Ágh Péter, a 12. választókörzet képviselője, országgyűlési képviselő, Lazáry Viktor alpolgármester, valamint Lendvai Ferenc, a városfejlesztési bizottság elnöke.

2012.05.27 15:00

Magyarországon 2001-től minden évben május utolsó vasárnapján tartják a Magyar Hősök Emléknapját. A Március 15. téren megrendezett ünnepségen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott ünnepi beszédet, az ünnepi műsort a Váci Mihály Általános Iskola diákjai adtak.

Pénteken szombathelyi diákok dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Köcse Tamás vezetésével felállították az egy helyszínen, egyszerre, sok ember részvételével megvalósuló újraélesztési gyakorlat bemutatásának rekordját: 104 diák reanimált a Fő téren.

Háromszáznyolc középiskolás táncolt francia négyest pénteken pontban délben a Fő téren. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a fiatalokat, majd indította el a rekordkísérletet.

2012.05.24 22:00

Szolnokot fogadta Szombathelyen a Falco kosárlabdacsapata. A szombathelyiek magabiztosan győztek, 106-98-ra, így 2:1-re módosult az aranyéremért folytatott párharc. Az izgalmakban bővelkedő mérkőzést megtekintette dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, aki egyben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke is.

Végéhez ért a Comenius program a Simon István Utcai Általános Iskolában. A szerdán délután megtartott projetzáró rendezvényen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a program hazai és külföldi partnereit.

2012.05.23 11:12

Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Puskás Tivadar köszöntötte az értekezlet résztvevőit szerdán. A Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) XVIII. alkalommal szervezte meg az Országos Laborkonferenciát. A háromnapos értekezletre az ország minden területéről érkeztek vízműves laboratóriumi szakemberek, mintegy 120-an.  A szakmai előadások meghallgatása mellett bemutatták a VASIVÍZ ZRt. megújult és kibővült laboratóriumát és a szombathelyi szennyvíztisztító telepet.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a vendégeket a Szent Márton sétaút projektelemeinek átadóünnepségén kedden a Savaria Múzeumban. A rendezvényen részt vett dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok is.

Osztrák és magyar munkaügyi szakemberek részvételével tartottak csütörtökön és pénteken konferenciát a Claudius hotelben, amelynek témája az idősebb korosztály foglalkoztatása volt. A rendezvény lezárásaként Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott zárszót.

A holokausztban meghalt művészek alkotásaiból nyílt kiállítás - Művészettől és élettől megfosztva - címmel a Szombathelyi Képtárban szerdán délután. A csaknam hatvan művet felölelő tárlat megnyitóján részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

192 milliós állami támogatás mellett 500 millió forintos zöldmezős beruházást hajt végre az Uniriv Kft. Csepregen. Az új létesítmény alapkövét szerdán délelőtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, valamint Kovács Ferenc megyei elnök rakták le.

2012.05.08 14:00

Szombathelyen a Vas Megyei Kereskedelmi és Ipari Kamara, valamint Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében emlékeztek meg az Európa napról kedden. A Városházán megrendezett szakmai fórumot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Kovács Vincze, a VMKIK vezetője nyitotta meg.

2012.05.04 16:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Mártai István, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, valamint Csákvári Imre, a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány elnöke pénteken délután Szombathelyen, a Városházán ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá.

A Markusovszky kórház névadójára emlékeztek csütörtökön. Többek között dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Prugberber Emil városi képviselő is megkoszorúzta Markusovszky Lajos szobrát.

2012.05.03 12:00

A rendőrség napja alkalmából csütörtökön ünnepi állománygyűlést tartottak a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon.

2012.04.28 15:00

Negyedik alkalommal rendezték meg a Városházán a Szombathely visszavár! elnevezésű szakmai fórumot. A szép számmal megjelent fiatalokat és szüleiket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester és Molnár Miklós alpolgármester köszöntötte.

A Környezet- ésTermészetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) óvodai munkacsoportjának 13. országos szakmai találkozójának a Szűrcsapó Utcai Óvoda adott helyet. A rendezvényen megjelenteket pénteken délután dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapján köszöntötte pénteken délelőtt Kónya Endréné Anna nénit.

2012.04.24 16:00

Elkezdődött a szezon a Kámoni Arborétumban, amelyt kedden délután dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitott meg. Szombathely város együttműködése nélkül nem valósulhattak volna meg az arborétumi fejlesztések. A beruházás eredményeként a város egy csodálatos gyűjteményes kert és egy ökoturisztikai központ mellett gazdag programokkal, nagyszerű oktatási helyszínnel, valamint országosan is egyre népszerűbb turisztikai attrakcióval gazdagodott.

Kedden délelőtt hatan tettek állampolgársági esküt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt.

Szombaton este nagysikerű koncertet adott Szombathelyen az 50 éves Omega.

2012.04.20 15:00

A szombathely.hu aktuális fejlesztéséről tartott sajtótájékoztató pénteken dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, valamint Keringer Zsolt, a SZMJV polgármesteri hivatal informatikai irodájának vezetője.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Sági József a 14. számú választókerület képviselője csütörtökön felavatták a Sport téren mintegy 13 millió forintból kialakított játszóteret. A Játéksziget Óvoda óvodásai adtak műsort az ünnepségen.

Szombathely elnyerte a Magyar Dal Fővárosa címet. Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is részt vett.

2012.04.18 17:00

Szerdán tartották meg a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában a Berzsenyi-emléknapot. A rendezvényen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere koszorút helyezett el a Berzsenyi Dániel-emléktáblánál.

Programok

Zene/Koncert: Bartók Szeminárium és Fesztivál

Helyszín: Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
Időpont: 2019 Július 17. (Szerda) 10:00

MUZIKUM PROMENÁD / Báró Akusztik Blues Trió (Zene/Koncert)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2019 Július 20. (Szombat) 11:00

Még több Zene/Koncert ...
St. Martin-koncert (Zene/Koncert)

Herényi Szent György templom, Szombathely, Béke tér 1.
2019 Augusztus 02. (Péntek) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2019 Július 12. (Péntek) 10:00

Még több Zene/Koncert ...
Nyári Napközis Sporttábor (Gyerekeknek)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2019 Július 15. (Hétfő) 07:15

Még több Gyerekeknek ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...