Önkormányzati hírek

2012.04.28 15:00

Negyedik alkalommal rendezték meg a Városházán a Szombathely visszavár! elnevezésű szakmai fórumot. A szép számmal megjelent fiatalokat és szüleiket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester és Molnár Miklós alpolgármester köszöntötte.

A Környezet- ésTermészetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) óvodai munkacsoportjának 13. országos szakmai találkozójának a Szűrcsapó Utcai Óvoda adott helyet. A rendezvényen megjelenteket pénteken délután dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapján köszöntötte pénteken délelőtt Kónya Endréné Anna nénit.

2012.04.24 16:00

Elkezdődött a szezon a Kámoni Arborétumban, amelyt kedden délután dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitott meg. Szombathely város együttműködése nélkül nem valósulhattak volna meg az arborétumi fejlesztések. A beruházás eredményeként a város egy csodálatos gyűjteményes kert és egy ökoturisztikai központ mellett gazdag programokkal, nagyszerű oktatási helyszínnel, valamint országosan is egyre népszerűbb turisztikai attrakcióval gazdagodott.

Kedden délelőtt hatan tettek állampolgársági esküt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt.

Szombaton este nagysikerű koncertet adott Szombathelyen az 50 éves Omega.

2012.04.20 15:00

A szombathely.hu aktuális fejlesztéséről tartott sajtótájékoztató pénteken dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, valamint Keringer Zsolt, a SZMJV polgármesteri hivatal informatikai irodájának vezetője.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Sági József a 14. számú választókerület képviselője csütörtökön felavatták a Sport téren mintegy 13 millió forintból kialakított játszóteret. A Játéksziget Óvoda óvodásai adtak műsort az ünnepségen.

Szombathely elnyerte a Magyar Dal Fővárosa címet. Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is részt vett.

2012.04.18 17:00

Szerdán tartották meg a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában a Berzsenyi-emléknapot. A rendezvényen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere koszorút helyezett el a Berzsenyi Dániel-emléktáblánál.

Az Egyesített Bölcsődei Intézmény regionális szakmai konferenciát szervezett szerdán a Városháza házasságkötő termében. A résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte.

2012.04.17 17:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Káldy Lajos festőművészt kedden délután.

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala dolgozói is csatlakoztak a "Szombathely, a segítés városa!" elnevezésű programhoz. Kedden délelőtt az utolsó csoport is - dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének a vezetésével és a mentőszolgálat munkatársainak segítségével - elsajátította az újraélesztés technikáját.  

2012.04.16 10:00

Szebbnél szebb virágkreációk fogadták a Herman Ottó Szakképző Iskola tornatermébe belépő vendégeket. Vasárnap délelőtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a kiállításmegnyitón megjelenteket.

A költészet napján a decemberben elhunyt költő-tanárról Balogh Józsefről nevezték el a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola könyvtárát. A névadó ünnepségen többek között dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a vendégeket, s méltatta a költő életútját. A rendezvényen Lazáry Viktor alpolgármester is részt vett.

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala dolgozói is csatlakoztak a "Szombathely, a segítés városa!" elnevezésű programhoz. Pénteken délelőtt az első csoport dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének a vezetésével és a mentőszolgálat munkatársainak segítségével elsajátította az újraélesztés technikáját.

2012.04.05 17:00

Izrael Állam Magyarországi nagykövete, Ilan Mor bemutatkozó látogatásra érkezett csütörtökön Szombathelyre.

2012.04.05 15:30

Csütörtökön délelőtt Pénz, piac és partnerség címmel tartottak konferenciát a Városháza nagytermében, amely zsúfolásig megtelt. A megjelenteket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte, Molnár Miklós alpolgármester pedig arról tartott előadást, hogy az önkormányzat, milyen eszközökkel tud segíteni a helyi gazdaság fellendítésében.

A szombathelyi önkormányzat - az önkormányzati, az egyházi és a civil szociális intézményekkel karöltve - tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Szociális Hetet. - Egy közösség erejét az is jelzi, hogyan törődik a rászorulókkal - mondta köszöntőjében dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, aki később a Szombathely a segítség városa programról is tájékoztatta a hallgatóságot. Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára is előadást tartott. A városháza aulájában az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok tagszervezetei által felkarolt sérült emberek munkáiból nyílt kiállítás.  

Magyarország utolsó hercegprímása, Mindszenty József 120 évvel ezelőtt született. Szombaton Szombathelyen emlékeztek a Csehimindszenten született főpapra. Az emlékmisén Szombathely Megyei Jogú Város vezetését, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere képviselte.

Pénteken délután a Szociális Hét lezárásaként adták át Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata által alapított díjakat, amelyek a szociális területen dolgozóknak adományozhatók. Az ünnepség résztvevőit dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte. A kitüntetéseket dr. Puskás Tivadar, Marton Zsolt alpolgármester, dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok, dr. Gaál Róbert jegyző adták át.

2012.03.30 14:00

Több mint 221 millió forintból újul meg a Paragvári iskola, a projekt megvalósítása hétfőn a munkaterület átadásával keződik - jelentette be dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Marton Zsolt alpolgármester pénteken délben a Városháza sajtótermében tartott sajtótájékoztatón.

Csütörtökön délután a 90 éves Káldy Lajos festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Szombathelyi Képtárban.

A Rákóczi Szövetség szombathelyi szervezetének tagjai a Rákóczi Ferenc utca 14. számú házon elhelyezett emléktáblánál tisztelegtek szerdán délután. A fejedelem 1676. március 27-én született, az ő neve fémjelzi az 1703-ban kezdődött szabadságharcot, melyet a Habsburg Birodalomtól való elszakadás érdekében vívtak. Az emléktáblánál Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának nevében koszorút helyezett el dr. Puskás Tivadar polgármester. Az ünnepségen emlékbeszédet mondott Sági József, a kulturális bizottság elnöke.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megnyitotta a Humán Civil Házban rendezett Ellátottjogi és Betegjogi regionális szakmai konferenciát.

"Szombathely, a segítés városa!" mottó jegyében kedden délelőtt a Szociális Hét programsorozatának részeként a szombathelyi szociális intézmények vezetői dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének a vezetésével elsajátították az újraélesztés technikáját. Az eseményen részt vett Soltész Miklós szociális és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Nyolc milliárd forintos energetikai beruházást tervez a Grenor Energetikai Kft. Szombathelyre. A megvalósítandó projekt részleteiről Diószeghy Gergely cégvezető tájékoztatta hétfőn délelőtt a sajtó képviselőit. Szombathely Megyei Jogú Város vezetését a sajtótájékoztatón Molnár Miklós alpolgármester képviselte.

A Pusztay János nyelvészprofesszor által alapított elismerést, a Dr. István Lajos-díjat második alkalommal adták át pénteken délután a Weöres Sándor Színház éttermében megrendezett ünnepségen. A rendezvényen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Ünnepélyes keretek között adták át szerdán délelőtt az Éhen Gyula téren a Vasi Volán új utastájékoztató rendszerét. A rendezvényen Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Dávid Ilona, a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kovács Ferenc közgyűlési elnök, valamint Papp László, a Vasi Volán Zrt. vezérigazgatója méltatta a Vasi Volán Zrt. eddigi legnagyobb mértékű közlekedés-informatikai beruházását.

Szombathelyen a lovas huszárok felvonulásával kezdődött az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat. A Március 15. téren katonai tiszteletadás mellett felvonták az országzászlót, majd ünnepi műsor kezdődött az Oladi Általános Művelődési Központ Simon István Utcai Általános Iskolájának és Teleki Blanka Szakképző Iskolájának diákjai előadásában. Ezt követően az ünneplők a városi fúvószenekar, valamint a huszárok mögé felsorakozva vonultak át a Petőfi-szoborhoz, ahol Hazám, hazám, te mindenem! címmel ünnepi műsor hangzott el. Közreműködött Szabó Tibor, Müller Péter, a Polgármesteri Hivatal Versmondó Stúdiója, az Ungaresca Táncegyüttes, a Boglya Népzenei Együttes, a MUTE Ifjúsági Színtársulat és Korponay Zsófi. Ünnepi beszédet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő, a beszédet követően dr. Puskás Tivadar polgármester átadta a város jelképes kulcsát Kurucz Hellának, Szombathely diákpolgármesterének. Az ünnepség koszorúzással ért véget.  

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata második alkalommal rendezett sajtófotó kiállítást a mozi aulájában. A Március 15-ei ünnepség kísérőrendezvényeként megtartott tárlatot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

Magyarország köztársaság elnöke, Schmitt Pál és felesége országjárása során Vas megyébe látogatott. Az államfő a Megyeházán részt vett a megye és a város együttes ünnepi közgyűlésén, rendhagyó osztályfőnöki órát tartott a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakközépiskolában, ellátogatott a Kámon-Hús kft üzemébe, majd felavatta a Tóth Gézáról elnevezett teret. Az államfőt a szombathelyi programjai során Szombathely Megei Jogú Város vezetői is elkísérték.

Jáki úti temetőben katonai tiszteletadással és egyházi szertartással egybekötött megemlékezést tartottak Vitéz Both Béla dandártábornok halálának 11. évfordulója alkalmából. Beszédet mondott dr. Töll László alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Katonai Hagyományőrző és Hadisírgondozó osztályvezetője. Az egyházi szertartást Berta Tibor ezredes, a Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke celebrálta. A megemlékezésen Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának nevében dr. Puskás Tivadar polgármester és dr. Gaál Róbert jegyző koszorúzta meg a tábornok síremlékét.

Tizennyolcadszorra rendeztek diákpolgármester választást Szombathelyen, az elektorok egy alpolgármester, és két polgármester jelöltre voksolhattak. „A választás mindig a demokrácia ünnepe, a köz érdekeit szolgálni nagy dolog” , monda dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a szavazást megelőző percekben. Az elektorok végül 63-54 arányban Kurucz Hella mellett tették le a voksukat, így egy évig ő Szombathely diákpolgármestere. Temesi Péter egyedüli indulóként megszerezte a szükséges szavazatok számát, így mostantól ő az új diák-alpolgármester. A rendezvényen részt vett Szakály Gábor, koordinációs tanácsnok  

1945. március 4-e óta e nap Szombathely gyásznapja. A 67 évvel ezelőtti tragédiára emlékeztek vasárnap este városi és megyei képviselők, túlélők és családtagok, rokonok. Ünnepi műsor és ökomenikus istentisztelet után elhelyezték az emlékezés koszorúit és mécseseit a Ferences rendháznál Kiss Sándor domborművénél, melyen Szent Ferenc könyörög a világbékéért, majd a Berzsenyi térre, az egykori Városháza épülete elé vonultak az emlékezés résztvevői. Az angolszász haderő tagjai 5 hullámban hajtottak végre szőnyegbombázást, a 15 perces égi bombázásnak több mint 300 polgári áldozata volt. Találat érte a város barokk épületeit, műemlékeit, a Székesegyházat, a Püspöki Palotát, a Városházát. A Kossuth Lajos utca, a Széchenyi utca, a Szily János utca és a Mátyás Király utca épületei felbecsülhetetlen károkat szenvedtek.  

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere csütörtökön délután a Városházán fogadta Kóbor Jánost. Egy rövid Fő téri séta után sajtótájékoztatót tartottak.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a vasi agrár-műszaki értelmiség számára szervezett fórumon a hallgatóságot. A MTESZ-rendezvényen előadást tartott  V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár, Breznovits István, a megyei fejlesztési ügynökség vezetője. Végül kitüntetések átadására (Vas Megyei mérnöki kamara díja, Vas megye műszaki fejlesztéséért díj) került sor. A MTESZ szakmai szervezet, évek óta együttműködésben dolgozik a megye politikai, gazdasági vezetőivel, a helyi kamrákkal. Az együttműködés egyik formája a műszaki és agrár-értelmiségi fórum. 1996 óta minden évben megrendezik ezt a fórumot.  

Tizenöt év után újra van irodája a Kereszténydemokrata Néppártnak Szombathelyen, A Malom utca 1-es szám alatti irodát ünnepélyes keretek között adták át. Az avatón részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, Hende Csaba honvédelmi miniszter, és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor és Marton Zsolt alpolgármester, Szakály Gábor tanácsnok.

A Nyugat-dunántúli Régiót és városait fejlesztő programok indításáról tanácskoztak kedden Szombathelyen magyar, osztrák, szlovák és cseh szakemberek.

Kedden délelőtt hatan tettek állampolgársági esküt a Városházán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt. Köztük volt Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház színésze és családja. A Himnusz elhangzása után Puskás Tivadar kívánt sikerekben gazdag életet Magyarország legújabb állampolgárainak.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere pénteken délután részt vett a Puskás szakközépiskola szalagavatóján.

A Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás a szelektív hulladékgyűjtés fejlesztése tárgyú projekt ügyében tartott lakossági fórumot február 16. (csütörtök) 17.00 órakor a Városháza nagyteremében. A fórumon dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Marton Zsolt Szombathely alpolgármestere, a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulási Tanács elnöke, ifj. Perl János, Szombathelyi Kistérség Többcélú Társulás elnöke, a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulási Tanács tagja, Csonka György – a SZOVA Köztisztasági és Fenntartási Részleg vezetője, valamint a projektet tervező cég képviselője (SOLVEX Környezet- és Vízgazdálkodási Tervező és Kivitelező Kft.), tájékoztatta a hallgatóságot a 127 Vas megyei település összefogásával megvalósuló projektről.

2012.02.16 10:00

Csütörtök délután megtelt a Weöres Sándor Színház nagyterme, pedagógusok és diákok együtt ünnepelték az iskola fennállásának 125. évfordulóját. A színes, szórakoztató műsorok között helyet kapott egy fél órás, Zrínyi ilona című színdarab is, méghozzá a diákok előadásában. "Kívánom, hogy e történelmi súly ne nehézségként jelenjen meg, hanem olyan érzéseket keltsen, ami munkára sarkall", mondta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőjében.  

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szakály Gábor koordinációs tanácsnok kedden adta át annak a járműnek a kulcsait Bujtás Editnek, a Savaria Rehab Team Kft. ügyvezetőjének, amellyel utcai szolgálatot teljesíthetenek az intézmény szociális munkásai. Áldozatos munkájuknak köszönhetően a megyeszékhelyen eddig senki sem hűlt ki.

A Helyi Védelmi Bizottság hétfői ülését követő rendkívüli sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere bejelentette, hogy újra van fűtés a 78 lakásos társasházban, amelyben gázszivárgás miatt zárták el a gázt múlt héten.

Következő állomásához érkezett a "Szombathely, a segítés városa!" elnevezésű program. A közterület-felügyelők, a képviselő-testület tagjai, a tanárok és a pedagógusok után a szombathelyi iskolákban is elkezdődött a diákok oktatása, amelynek során az újraélesztés folyamatát sajátítják el.

Pénteken ünnepi állománygyűlésen iktatták be az új Vas Megyei rendőr-főkapitányt, dr. Tiborcz Jánost. Dr. Halmosi Zsolt, korábbi rendőr-főkapitány hivatalosan is elköszönt. 

Az MMIK Médium Galériájában nyílt csütörtökön kiállítás a 25 évvel ezelőtt elhunyt Zentai Pál újságíró munkáiból. A tárlaton dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Tóth Csaba festőművész méltatta az újságíró festői munkásságát.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szakály Gábor koordinációs tanácsnok csütörtökön délután Szombathely és Vajdahunyad közötti testvérvásosi kapcsolatról, valamint a szombaton kezdődő cseretáboroztatásról tájékoztatta a média képviselőit. A sítáborban résztvevő diákok is meghívást kaptak a sajtótájékoztatóra.

Csütörtökön sajtótájékoztatón mutatták be a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara Szombathelyi Képzési Központjának új igazgatóját prof. dr. Horváth Boldizsárt.

Programok

Gyerekeknek: GYEREKNAPI DIÁK LABDARÚGÓ TORNA

Helyszín: Haladás Sportkomplexum , Szombathely, Rohonci út 3.
Időpont: 2019 Május 24. (Péntek) 10:00

Egy nap Párizsban (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2019 Május 20. (Hétfő) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Haladás 100 - Atlétika szakosztály - dokumentumkiállítás (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2019 Május 20. (Hétfő) 10:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Pokémon- Pikachu, a detektív 2D (mb) (12) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2019 Május 20. (Hétfő) 12:00

Még több Mozi ...
Csodapark 2D (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Május 20. (Hétfő) 13:00

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...