Önkormányzati hírek

A Szombathelyi Közterület-felügyelet alapításának 25. évfordulója alkalmából ünnepi állománygyűlésre került sor csütörtökön délután Szombathelyen a polgármesteri hivatal házasságkötő termében.

2012.09.25 14:28

Szombaton délután három órakor kezdődik Szombathelyen, az Areana Savariában a IV. Tornász Grand Prix, amelyre 40-45 sportolót várnak. A rendezvény beherangozó sajtótájékoztatóján részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, valamint Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász és Altorjai Sándor a szövetség főtitkára. 

A Comenius program Energia - múlt, jelen, jövő projektjének ötödik állomását Szombathelyen tartják hétfőtől csütörtökig. A hat ország hét iskolájának tanári delegációját dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte hétfőn reggel a Városházán. A rendezvényen Szakály Gábor koordinációs tanácsnok is részt vett.

Kilencedszer rendeztek szombaton Nemzetiségi Napot Szombathelyen, a Vasi Múzeumfaluban. A szombathelyi önkormányzat nevében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket. A rendezvényen részt vett dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok és Gaál Róbert jegyző.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok is részt vett a 14. Joskar-Ola Napok Kulturális- és sportfesztiválon.

2012.09.22 19:21

Hétvégén Szombathelyre érkezett a McDonald’s BringaMánia Park programsorozat. A Nemzetközi Autómentes Napon kerékpárosok töltötték meg a Fő teret, ahol a résztvevők ügyességi és közlekedésbiztonsági feladatokban, játékokban vehettek részt. A 11 órakor induló felvonuláson közösen tekertek végig a város utcáin.

2012.09.21 14:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Mondl Gyulánét pénteken.

2012.09.21 10:31

A Weöres Sándor Színházban tartotta kétnapos kongresszusát a Magyar Perinatológiai Társaság. Pénteken a megnyitó ünnepségen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a vendégeket.  

2012.09.19 00:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lendvai Ferenc a körzet képviselője, valamint Csetényi Izabella, a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány kuratóriumának elnöke sajtótájékoztatón harangozták be a 14. Joskar-Ola Napok Kulturális és Sportfesztivált. A Joskar-Ola Napokat a körzet akkori városi képviselője, Pavelkovits László találta ki és rendezte meg 1999-ben, nyolc évvel később Ágh Péter vette át tőle a stafétabotot. Két éve a körzet jelenlegi képviselője Lendvai Ferenc folytatta a nemes hagyomány ápolását. A Joskar-Ola Napok Szombathely legrégebbi kétnapos városrészi rendezvénye – hangsúlyozta dr. Puskás Tivadar. Köszönetet mondott a szervezőknek, akik hosszú évek óta minden esztendőben megszervezik a kétnapos kulturális és sport programokat felvonultató fesztivált. Csetényi Izabella a Joskar-Ola Napok rendezésének kulisszatitkairól mesélt. Az alapítvány tagjai minden ötletet, újító szándékot megbeszélnek, s ezeket igyekeznek a következő évi programok összeállításánál felhasználni. Lendvai Ferenc kiemelte: a lakótelepen működő intézmények vezetői sokat segítenek a rendezvény lebonyolításában. A hagyományokhoz hűen ebben az esztendőben is a sport és a kultúra áll a Joskar-Ola Napok középpontjában. Vasárnap délután ismét lesz az erős emberek országos bajnoksága, de a két nap során különböző sportágakban is kipróbálhatják magukat a gyerekek és a felnőttek. Lezajlott a III. Szombathely hangja tehetségkutató selejtezője. Idén valamivel kevesebben jelentkeztek a megmérettetésre, mint korábban, de sokkal tehetségesebb előadók közül választották ki a döntőbe jutottakat, akiket szombaton este hallgathat meg a Joskar-Ola Napok közönsége.  

Avatóünnepséget tartottak Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium udvarán (az egykori Puskás Tivadar Szakképző Iskola mögött). A gördeszka, görkorcsolya és biciklis pálya már régóta itt foglal helyet, Vargaréna néven, most az iskola sportpályája is megújult, számos elemet állítottak fel az aszfaltos pályán. Az ünnepségen Szombathely önkormányzatának vezetését dr. Puskás Tivadar polgármester és Lazáry Viktor alpolgármester képviselte. Avató beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, aki kiemelte a sport fontosságát a fiatalok számára, és említette azt is, hogy megnyugtató, amikor egy városban egyre több lehetősége nyílik az ifjúságnak, hogy mozogjon,

Kedden délelőtt 24-en tettek állampolgársági esküt a Városházán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt.

A Lord a Magyar Dal Napján vasárnap a Fő téren dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterétől vette át Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter elismerő oklevelét. A fennállásuk 40 éves jubileumát ünneplő zenekar tagjainak Lazáry Viktor alpolgármester is gratulát.   

Közel ötezer hallgató számára kezdődött meg a tanév a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában. A hivatalos tanévnyitó ünnepséget szombaton délelőtt tartották a sportházban.  

2012.09.10 07:30

A Magyar Dal Napja alkalmából koncertfotó kiállítás nyílt szombaton délután a moziban. A szombathelyi fotósok koncerteken készült felvételeiből összeállított tárlatot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Presser Gábor méltatta. a fényképeket Lazáry Viktor alpolgármester is megtekintette.

A Falco Zrt. új lamináltlap-gyártó üzemét avatták fel csütörtökön délután. Az ünnepségen dr. Hende Csaba, Magyarország Honvédelmi Minisztere, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Novák Tibor, a Falco Zrt. igazgatóságának elnöke mondott ünnepi beszédet. 

A Weöres Sándor Színházban tartotta kétnapos kongresszusát Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Magyarországi Társasága. A a megnyitó ünnepségen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a vendégeket.

2012.09.07 00:00

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője a kihelyezett sárvári frakcióülés végzetével Szombathelyre látogatott.

Fejlődésünk egyértelmű és egyirányú, már nemcsak résztvevők vagyunk, hanem idén elnyertük a Magyar Dal Fővárosa címet, két napig ránk figyel az ország - mondta dr. Puskás Tivadar polgármester a kétnapos eseményt beharagozó sajtótájékoztatón. Szombathely Megyei Jogú Város képviseletében Marton Zsolt és Lazáry Viktor alpolgármester szintén részt vett a sajtótájékoztatón.

80 éves szülestésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte Rőthy Istvánt. Rőthy Istvánt 1958-ban avatták orvosdoktorrá, mai körzetébe 1968-ban került. Rőthy István köszöntésekor  dr. Puskás Tivadar egy Claudius Emlékérmet és egy emléklapot adott át Rőthy doktornak, aki 54 éve ugyanazon a helyen,a Rumi úti rendelőben praktizál.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági mobil bemutatóhelyét a Tesco parkolójában.  Az autóklub kamionja hetedik éve járja az ország városait, a roadshow szombathelyi állomása idén a 23. ebben a sorozatban.

A városi tanévnyitó ünnepségen - a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakközépiskola udvarán -  a 2012-13-as új tanévet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

2012.09.02 19:00

Sikerrel zárult az egyik szombathelyi kereskedelmi rádió égisze alatt megrendezett Euró-Peca kupa. A verseny végén a díjakat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere adta át a helyezést elért horgászoknak.

Szerdán délután ünnepélyes keretek között avatták fel az új 256 szeletes CT -t a Markusovszky kórházban. A berendezést dr. Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár adta át, aki az ünnepség előtt a Városházán járt dr. Puskás Tivadarnál, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterénél.

A Weöres Sándor Színházban évadnyitó társulati ülést tartottak, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

2012.08.27 00:00

Dr.  Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Stefan Bosse, Kaufbeuren főpolgármestere nyitotta meg a karneváli Sörtéren a Német Napot. A két városvezető beszédében hangsúlyozta, hogy  immáron 20 éves a két település közötti testvérvárosi kapcsolat. Ebből az alkalomból a városvezetés találkozót szervezett: a Sörtéren, "fehér asztal mellett" kötetlen beszélgetés zajlott azok között, akik az elmúlt 20 évben sokat tettek azért, hogy tartalmas legyen Szombathely és Kaufbeuren közötti testvérvárosi kapcsolat. 

Csütörtökön, a karneváli láng meggyújtásával elkezdödött a 13. Savaria Történelmi Karnevál. Négy napon át, több mint húsz helyszínen félezer program várta a karneválozókat. A szervezők előzetes számításai szerint több mint százezren vettek részt az idei karneválon. Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának vezetői  - dr. Puskás Tivadar polgármester, Marton Zsolt, Lazáry Viktor, Molnár Miklós alpolgámester, dr. Takátsné dr. Tenki Mária és Szakály Gábor tanácsnok - és a közgyűlés tagjai a hagyományokhoz híven négy napon át korhű jelmezben karneváloztak.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője dr. Puskás Tivadar polgármester és Lazáry Viktor alpolgármester kíséretében szombaton délelőtt a Történelmi Témaparkba látogatott. Magyarország honvédelmi minisztere előbb megszemlélte a  felsorokozott legiókat, majd a Savaria Legió tagjaival reggelizett. Ezután felavatta a Szombathely Katonatörténete című állandó kiállítás új szárnyát, ahol a Magyar Királyi Honvédség tárgyi emlékei láthatóak. 

A 13. Savaria Történelmi Karneválon nyolc külföldi város és az ír nagykövetség képviselői tettek eleget Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata meghívásának. A delegációk tagjait az díszebéden dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok köszöntötte. Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője ugyancsak részt vett a kötetlen megbeszéléssel zárult  porokolláris eseményen.

2012.08.24 00:00

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke helyezte el a bokrétát a Nestlé Állateledel gyár épülő új üzemcsarnokán. A bokrétaünnepen mondott beszédében a miniszterelnök kitért arra is, hogy dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere nem véletlenül van  jelen az eseményen, hiszena multiacionális cég beruházása fontos eseménye a térségnek.

A Szalézi Rendházban mutatták be a Híres szombathelyi nők könyvsorozat újabbb kötetét, amely Ambrózy Teréz bárónő életét dolgozza fel.

2012.08.22 19:00

Két régészeti kiállítás nyílt meg egyszerre az Iseum Savarienseben szerdán délután. A Megmentett örökség című tárlat az elmúlt 20 év legfontosabb hazai leletegyütteseiből ad válogatást, míg a Temető a város határán - Utazás a túlvilágra címet viselő kiállítás az alsópáhoki és a nemesbődi római temetőrészletet mutatja be. A kiállítások megnyitóján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a vendégeket.

Végéhez közeledik a Paragvári utcai Általános Iskola felújítása, 222 millió forint pályázati támogatással, az önkormányzat 20 millió forintos önrészével végzik el a rekonstrukciót az intézményben. A legnagyobb szombathelyi általános iskolája új köntösbe öltözött  A szépülő iskolát pénteken megtekintették a  városvezetők: dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok, aki egyben a körzet képviselője. A kivitelező a tanév kezdetére várhatóan befejezi a munkát.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Csiza Józsefet kedden délután.

A Pelikán Hotel különtermében tartották a Magyarország-Ausztria férfi kosárlabda EB selejtező mérkőzés beharangozó sajtótájékoztatóját. Az eseményen  a házigazda Szombathely város önkormányzata nevében dr. Puskást Tivadar polgármester köszöntötte a sajtótájékoztató résztvevőit. 

Római limes őrtornyot avattak a Történelmi Témaparkban. Az építmény, amelyhez ugyan XXI. századi anyagokat is felhasználtak, külsejében megfelel a római időkben használtaknak. Az avatóünnepséget nyílt nappal kötötték egybe.

2012.08.20 16:30

A „Műhelycsarnok létesítése a Rábaparti Kft. szombathelyi telephelyén” elnevezésű projekt a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program Telephelyfejlesztés címmel kiírt pályázatán elnyert 64 461 780 forint értékű támogatásnak köszönhetően valósulhatott meg. A gépjárműszerelő csarnokot nemzeti ünnepünkön Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Kovács Ferenc megyei elnök avatta fel.

2012.08.20 12:15

Hétfőn reggel, perzselő nyári melegben gyűltek össze a 2000 éves város polgárai a Szent István szobornál, hogy előbb az új kenyérnek áldozzanak, majd az államalapító, István királyra emlékezzenek. Az ünnepségen Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője mondott beszédet. A rendezvény koszorúzással ért véget.

Óriási tömeg fogadta Szombathely Fő terén a londoni olimpián sikeresen szerepelt vasi sportolókat és edzőiket. Az ünnepeltek köszöntésésére teljesen megtelt a rendezvénytér.A színpadon a helyi sport- és városvezetők várták az ünnepelteket, ahol először Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere mondott köszöntőt, majd a műsorvezető egyenként hívta a színpadra a sportolókat egy-egy rövid interjúra. Az ünnepségen részt vett dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter is, aki a “Hazáért” kitüntetést adományozta olimpiai bajnokunknak, Pars Krisztiánnak.

Szombathely finn testvérvárosának, Lappeenrantának férfi kórusa európai koncertkörútja során városunkba is ellátogatott. A városházán dr. Puskás Tivadar polgármester és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a kulturális, társadalmi és külkapcsolati ügyek tanácsnoka fogadta a kórus tagjait.

2012.08.11 00:00

A HVSE klubházában a város vezetői 70. születésnapja alkalmából Szombathely első olimpiai aranyérmesét , Szarka Zoltánt köszöntötték abból az alkalomból, hogy augusztus 12-én lesz 70 éves a zöld-fehérek legendás kapusa, Szarka Zoltán. A Haladas VSE klubházában megjelentek a közgyűlés politikai pártjainak frakcióvezetői is.

2012.08.09 00:00

Húsz karneváli belépőjegyet adott át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a séi SOS Gyermekfalu lakóinak, akik így a lelátóról nézhetik meg a felvonulást, és a fizetős helyekre is ellátogathatnak.

Első ízben rendezik meg hétvégén a Savaria Nemzetközi Ifjúsági Vízilabda Tornát. A Claudius étteremben tartott szerda délutáni sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a szervezőket és a csapatokat, a tornáról Juhász Tibor főszervező és Horkai György, a magyar válogatott szövetségi kapitánya tájékoztatta az újságírókat.

2012.08.08 00:00

Teltház előtt nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az Iseumi Szabadtéri Játékokat.  A rendezvény programjában idén Mozart Figaro házassága című operája, illetve a Andrew Lloyd Webber Evita című musicalja szerepel.

Vasárnap este együtt szurkoltak a szombathelyiek Pars Krisztiánnak a Fő téren, az önkormányzat által felállított LED-fal előtt. Több mint ezren követték nyomon a kalapácsvetés olimpiai döntöjét, ahol a szombathelyi versenyző aranyérmet szerzett. A város vezetői - dr. Puskás Tivadar polgármester, Marton Zsolt és Lazáry Viktor alpolgármester, valamint dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok - együtt ünnepeltek a sportszerető szombathelyiekkel: 44 után ismét  olimpiai aranyérmese van a városnak.

Szombathelyen, a Jászai Mari utcai emlékműnél a megyei és a városi roma szervezetek, a városi és a megyei önkormányzat, a Zsidó Hitközösség és az LMP képviselői koszorúztak. A megemlékezéssel Szombathely csatlakozott ahhoz a több mint száz településhez, amely csütörtökön az eddigi évekhez képest minden eddiginél nagyobb számban megemlékezett a roma áldozatokról. Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata nevében dr. Puskás Tivadar polgármester rótta le kegyeletét az emlékműnél.

Negyvenötödik alkalommal rendezte meg a Vasi TIT a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemet és Tervező Tábort. A résztvevők tizennyolc előadáson vehetnek részt. A Megyeháza dísztermében rendezett megnyitón Szombathely Megyei Jogú Város nevében dr. Puskás Tivadar polgármester hangsúlyozta :ez az egyetlen olyan civilek által szervezett nyári szabadegyetem, amely a magyar építésztársadalom  színe-javát megmozgatja.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg az Oladi ÁMK udvarán megrendezett 12. CACIB nemzetközi kutyakiállítást.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg pénteken este a 28. Nemzetközi Bartók Fesztivált és Szemináriumot.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestre pénteken részt vett a GYSEV Zrt. nyertes pályázatainak ünnepélyes szerződésaláírásán. 

Kiss Mihályné, Karolin nénit 95. születésnapján köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere pénteken.

Programok

Zene/Koncert: Bartók Szeminárium és Fesztivál

Helyszín: Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
Időpont: 2019 Július 16. (Kedd) 10:00

Holdra látás, holdraszállás (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2019 Július 16. (Kedd) 18:00

Még több Mozi ...
MUZIKUM PROMENÁD / Báró Akusztik Blues Trió (Zene/Koncert)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2019 Július 20. (Szombat) 11:00

Még több Zene/Koncert ...
St. Martin-koncert (Zene/Koncert)

Herényi Szent György templom, Szombathely, Béke tér 1.
2019 Augusztus 02. (Péntek) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Hightech laborokkal vár Szombathelyen a műszaki felsőoktatás (Előadás/Kiállítás)

ELTE INFORMATIKAI KAR, Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.
2019 Július 16. (Kedd) 14:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...