Önkormányzati hírek

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és egyben a szalézi centenárium védnöke nyitotta meg  A jókedv rendje – Szaléziak című kiállítást a Püspöki Levéltárban.

A zsüri tagjait dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a Városházán.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata kedden délelőtt együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel, a Nyugat-magyarországi Egyetemmel és a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjával, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Vas Megyei Testületével. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és az intézmények képviselői - dr. Betlehem József dékán (PTE), prof. Faragó Sándor rektor (NYEM), dr. Molnár Katalin (NYEM-SEK) elnök-rektorhelyettes és prof. Vígh Károly (MTA VTT) - augusztus 6-án írták alá az együttműködési megállapodásról szóló dokumentumokat.  

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lendvai Ferenc a Városfejlesztési Bizottság elnöke megtekintette és bejárta a felújított Barátság Óvodát. A 35 éves épületet hőszigetelték és színes homlokzatot kapott. A munkálatokkal egy hónap alatt végezetek a szakemberek.

A Megyeházán rendezték a 46. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem megnyitó ünnepségét. A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Puskás  Tivadar, Szombathely polgármestere, Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Harangozó Bertalan kormánymegbízott. A szervezők az idei programban kiemelten foglalkoznak a 160 éve született szombathelyi polgármester. Éhen Gyula munkásságával.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere nyitotta meg a II. Savaria Nemzetközi Junior Vízilabda Tornát. A polgármester úgy fogalmazott, hogy megérdemli a város, hogy ilyen rangos eseményt rendezhet, hiszen az előző évben már bizonyított. Emlékeztetett: a torna egyben erőpróba is az augusztusi világbajnokságra, amelynek szintén a  vasi megyeszékhely ad majd otthont.

2013.07.18 08:30

A Városháza előtti téren fogadta dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere azokat a hallgatókat, akik végig kerékpározzák Európát az egyetemek közti mobilitás fontosságának jegyében. Szombathely polgármestere aláírta a tisztelet kerékpárját is. A bicikliseknek a vasi megyeszékhely biztosított szállást egy éjszakára.

A szombathelyi önkormányzat gazdaságélénkítő lépéseiről, többek között a Szombathely Visszavár ösztöndíjprogramról és a gépészmérnök képzés elindításáról, számolt be dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere a Joint Venture Szövetség  " A gazdaságélénkítés különleges eszközei" című konferenciáján. A szakemberek az Új Munka Törvénykönyvében rejlő lehetőségekről, a vállalati költségek csökkentéséről és a nem tipikus, nyolc órás munkaidőben való foglalkoztatás előnyeiről tartottak előadást.

Kliencen kértek és kaptak honsítási kérelmet. Magyarország legújabb állampolgárai dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt tették le esküjüket, a Házasságkötő teremben tartott ünnepség keretében.

Bemutatkozott az intézmény új igazgatója, Szabó M Gyula, akit dr. Puskás Tivadar Szombnathely Megyei Jogú Város polgármestere is köszöntött.

Átadták a Jabil Aftermarket Sevices új, 8600 négyzetméteres csarnokát. Az ünnepségen jelen volt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Otthonában köszöntötte fel dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere a 90 éves Poor Gyulát. A polgármester átadta az ünnepeltnek a miniszterelnök szépkorúaknak szóló oklevelét.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a Fő térre felállított vízórának, amelyet Ktészibiosz találta fel, és amelynek pontos mását készítette el egy szombathelyi szakember.

Második alkalommal rendezik a Savaria Nemzetközi junior Vízilabda tornát a Tófürdőn, amelyen a a horvát, az olasz, a szlovák, valamint a magyar U17-es és U20-as válogatott száll mmedencébe. Az esemnyt beharangozó sajtótájékoztatón részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is.

Tíz számítógépet ajándékozott az egyik szombathelyi multinacionális vállalat az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központnak. A verssel, zenével tűzdelt átadási ünnepségen jelen volt dr, Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is. 

Utcát neveztek el  a Szombathely és Nárai között kialakított új lakóparkban  Németh Pálról. A  Dobópápa 1937. június 20-án született, ebből az alkalomból már ötödször szervezte meg a Halmay Zoltán hagyományőrző egyesület a Németh Pál emléknapot. Az utcanévtábla avatásán részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is. 

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is részt vett a 14. Lamantin Jazz Fezstivál programjait beharangozó sajtótájékozatón. Idén nyolc országból 71 zenész érkezik Szombathelyre. Az egy hét alatt 16 koncerttel várják a jazz rajongókat, miközben a táborban 110 hallgató ismerkedhet az improvizációs műfajokkal. 

685 millió forintnyi pályázati forrásból, és további 73 millió forintos önkormányzati támogatásból újul meg az idén félévszázados AGORA Művelődési és Sportház- jelentette be sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor fejlesztési ügyekért felelős alpolgármester és Parais István, az AGORA igazgatója.

Ünnepi menettel, szentmisével, majd a Capella Savaria koncertjével tisztelegtek Szent Márton ereklyéjének hazahozatalának 100. évfordulója előtt. A programokon részt vett Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok is.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, Sági József, a Szentkirályi városrész képviselője és az intézmény vezetője közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy 120 millió forintot nyert a Játéksziget Óvoda bővítésre.

Jenei dr. Rubovszky Csilla az V. választókerület alpolgármestere, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és Szakály Gábor tanácsnok számolt be a 80. életévüket betöltött idősek mindennapjait megkönnyítő, Segítő kezek elnevezésú mintaprojekt eddigi eredményeiről.

2013.06.09 15:00

A 303-ban, az ókori Savariában halálra ítélt püspökre, Szent Kvirinre emlékeztek Szombathelyen. Délelőtt ünnepi szentmise volt a szalézi templomban, délután pedig az Óperint utcai emlékhelynél  folytatódott az ünnepség. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere  megkoszorúzta az emléktáblát.

A találkozó résztvevőit dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármester köszöntötte a vízöntő utcai Sporttelepen, ahol különböző játékokkal, kézműves foglalkozásokkal várták a legkisebbeket.  

A Vasi Sport Akadémia női röplabda csapata, veretlenül megnyerte az NBII-es bajnokság nyugati csoportját, majd a legmagasabb osztályba jutásról döntő mérkőzéseket is sikeres megvívta a SZTE EHÖK SE csapat ellen. Ezzel a történelmi sikerrel kivívta a csapat, hogy a következő szezonban az ország legjobb 12 csapata között szerepeljen az első osztályban. Az ünnepélyes éremátadón részt vett dr. Puskás Tivadar szombathely Megyei Jogú város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is.

2013.06.06 22:00

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Győrújfaluba látogatott, ahol találkozott az éjszakai műszakot teljesítő szombathelyi önkéntesekkel, majd Győr alpolgármesterével, Simon Róberttel egyeztetett az árvízi helyzetről.

2013.06.06 18:30

A Namzeti Összetartozás Napja alkalmából városi megemlékezést tartottak a Kálvária utcában található első világháborús emlékműnél. Az ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.  

Felsőőr polgármestere, jegyzője és a városháza több dolgozója látogatott Szombathelyre, és megismerkedtek az itt működő közigazgatási rendszerrel. A küldöttséget dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Károlyi Ákos aljegyző fogadta a Polgármesteri Hivatalban.A két város polgármestere egyetértett abban, hogy a jövőben tovább kell erősíteni a határon átnyúló kapcsolatot és együttműködést.

A Zanati út nagyáruház parkolójából indult útnak a 140 fős szombathekyi küldöttség, hogy segítsenek a Szigetközben az árvízi védekezésben. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megköszönte az önkénteseknek, hogy vállalták a feladatot. Az önkéntesek a Polgármesteri Hivatal, a Szova Zrt., a Vasivíz Zrt, a Közterület-felügyelet munkatársai, valamint az Illés Akadémia diákjai.  

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Szombathelye Megyei Jogú Város polgármesterével, dr. Puskás Tivadarral közösen tartott sajtótájékoztatót, ahol együtt számoltak be a digitális átállás legfrissebb helyi eredményeiről.

Az iskola egyik diákjának édesapja készítette el és ajánlotta fel az iskolának azt a kopjafát, amelyet június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján avattak fel a Nyitra utcai Általános Iskola udvarán. Az ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szakács Dávid, a körzet képviselője is.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és Lazáry Viktor alpolgármester is részt vett a 16. Városi Diáksportnapok megnyitóján, melynek idén előszőr az Aréna Savaria is otthont adott.  

Sajtóreggeli keretében mutatta be a szombathelyi Médiaközpont a Szombathelyi7 című önkormányzati hetilapot, amely immáron túl van a hedetik szám megjelenésén.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is kilátogatott az Országos Elsősegélynyújtó Verseny szombathelyi döntőjére.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és egyben a program fővédnöke nyitotta meg az Országos Elsősegélynyújtó Versenyt, amelynek Szombathely adott otthont.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere sípszóra nyitotta meg pénteken a Quadrille Táncfesztivált.

2013.05.24 11:00

A közművesítés, és a sok építkezés után a Sip utca állapota annyira megromlott, hogy már a gépjárművek épségét veszélyeztette. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere egy rögtönzött lakossági fórumon értesült a problémáról, ami már meg is oldódott.

Négyszázötven zarándok érkezett Szombathelyre, Szent Márton szülővárosába a németországi rottenburg-stuttgarti egyházmegyéből. A Herényi templomban dr. Puskás Tivadar Szomabthely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a vendégeket.

90. születésnapja alkalmából ottonában látogatta meg és adta át a miniszterelnök szépkorúaknak szóló oklevelét dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Simonits Ferencnének. 

Öshonos fafajtákkal bővült a 40 éves Skanzen tündérkertje. A faültetők között ott volt dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is. Megfelelő gondozás mellett néhány éven belül már termést is hozhatnak a fák.

Tizenöt helyszínt érintő magyarországi körútjának első állomására, Szombathelyre érkezett pénteken Bosco Szent Jánosnak, a Magyarországon száz éve jelen lévő szalézi rend alapítójának ereklyéje. Az ünnepi fogadtatáson részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is, aki beszédében kiemelte, a város életéhez szervesen hozzátartoznak a szalézi szerzetesek és a szaléziak által végzett munka. Emlékeztetett Ambrózy Teréz bárónőre, aki elsőként kezdeményezte a szalézi rend megtelepedését Szombathelyen és gróf Mikes János püspökre is, aki ezt támogatta és elősegítette.

Közel 46 millió forintot nyert egy pályázaton az intézmény, amelyből a pedagógusoknak lehetőségük lesz továbbképzéseken részt venniük, de egészségnapot, sportnapot és tábort is szerveznek majd. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere is részt vett a programot ismertető sajtótájékoztatón.  

Majdnem kétévi előkészület, és két németországi helyszínen, Osterburkenben és Konstanzban történt nagy sikerű bemutatása után Szombathelyre érkezett a német-magyar közös rendezésű kiállítás, amelynek hivatalos megnyitóján részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere is.

Szombathelyen tartotta évi rendes küzgyűlését a Magyar Fürdővárosok Szövetsége. „Azt szeretnénk ha Szombathely nevét meghallják, az jusson mindenkinek eszébe, hogy Szombathely a Nyugat királynője és hogy itt született Szent Márton.”-így köszöntötte dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a vendéglátó város nevében a megjelenteket. 

2013.05.09 10:00

Az esélyegyenlőség volt a vezérfonala a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Békfei Antal szakkolégiumának, amikor életre hívta az Együtt, vállvetve című kétnapos rendezvénysorozatot. Kalocsai Richárd fotókiállítását dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

Emléktábla jelzi az Iseum bejárata mellett, hogy az épület 2012-ben kiédemelte az Építőipari Nívódíjat. A tábla ünnepélyes leleplezésén részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgáremstere is.  

A Jézus Szíve Templom kertjében tették le a közösségi ház alapkövét. Régóta vártak már a városrész lakói egy kultúrházra, hiszen az összetartó közösségnek nem volt hol találkoznia.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett a Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet jubileumi ünnepségén. A szakmai kiválóságai visszatekintettek az elmúlt hatvanöt évre, majd a Savaria Szimfonikus Zenekar és a Mesebolt Bábszínház művészei adtak műsort a Bartók teremben.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere részvételével megkoszorúzták a 120 évvel ezelőtt elhunyt Markusovszky Lajos szobrát a kórház udvarán. A koszorúzást ünnepség és emlékülés követte.  

Otthonában köszöntötte fel, majd adta át a miniszterelnök szépkorúaknak szóló oklevelét dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 90 éves Széplaki Jánosnénak.

Május 17-én, Magyarországon először, Szombathelyre érkezik a szalézi rend alapítójának ereklyéje. Az eseményre több napos programsorozattal készül a Szent Kvirin Szalézi Plébánia, Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere is.

Programok

Kiemelt rendezvények: Savaria Történelmi Karnevál

Helyszín: Szombathely, Belváros, Szombathely, Aréna utca 8.
Időpont: 2019 Augusztus 22. (Csütörtök) 20:00

Volt egyszer egy... Hollywood (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2019 Augusztus 21. (Szerda) 17:40

Még több Mozi ...
A DAL a Miénk! Álljon össze a város legnagyobb zenekara! (Zene/Koncert)

Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
2019 Szeptember 14. (Szombat) 16:00

Még több Zene/Koncert ...
A kis kedvencek titkos élete 2 2D (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Augusztus 21. (Szerda) 10:00

Még több Mozi ...
Az oroszlánkirály 2D (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Augusztus 21. (Szerda) 10:30

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...