Önkormányzati hírek

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Garamvölgyi László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Kommunikációs Igazgatója és Harangozó Bertalan, Vas Megyei Kormánymegbízott sajtótájékoztatót tartott a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiáról.  

A Nyitra Utcai Általános Iskolában  2013. október 22-én emlékhelyet avattak az 1956-os forradalom és szabadságharcra tiszteletére. Ünnepi beszédet mondott dr. Puskás Tivadar,  SZombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Kövér István a Recski Szövetség Nyugat-Dunántúli Szervezetének elnöke.

A Segítés városa program keretében  pénteken az Aréna Savariában a Falco kosárcsapatának tagjai vettek részt újraélesztési képzésen. A kosarasokat köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, aki megköszönte a játékosoknak és a szakmai satábnak, hogy csatlakoztak a programhoz.

Ünnepélyes felavatták a Markusovszky kórházban a felújított perinatális intenzív centrumot. Az ünnepségen részt vett dr Hende Csaba, honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Ágh Péter országgyűlési és önkormányzati képviselő is.

Oladon nincs olyan közösségi ház, ahol rendezvényeket tarthatnának a peremkerületben élők. Az új közösségi ház megépítésére adománygyűjtés kezdődött. Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője, aki maga is Oladon született 250 ezer forintot, dr. Puskás Tivadar polgármester 200 ezer forintot és Lazár Viktor, a körzet önkormányzati képviselője 200 ezer forintot adományoz a ház megépítésére.

A Savaria Megyei Hatókörú Múzeumban nyílt meg a III. Ars Pannonica Biennálé újabb válogatásából rendezett kiállítás. A megnyitón dr. Puskás Tivadar, Szombathely  polgármestere köszöntötte az ünnepség résztvevőit.

Konferenciával tisztelegtek a 160 évvel ezelőtt született Éhen Gyula, Szombathely egykori polgármesterének emléke előtt a Városházán. Az Éhen Gyula Kör, a TIT és a Levéltár által szervezett konferencia résztvevőit dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte.

Dr.Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója avatta fel a szombathelyi vasútállomáson megépített 24 új parkolót, amelyeket azok használhatnak, akik 60 kilométernél hosszabb útra váltanak menetjegyet. Az ünnepi eseményen részt vett Marton Zsolt, Szombathely alpolgármestere is.

Szeleste határában alapkő letételi ünnepséget tartottak abból az alkalomból, hogy folytadik az M86-os út  építése, ezúttal a Szeleste-Hegyfalu közötti szakaszra vonulnak fel az útépítők. Az eseményen  dr. Hende Csaba és Ágh Péter országgyúlési képviselő mondott beszédet. Az ünnepi eseményen Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatát dr. Puskás Tivadar  polgármester és Molnár Miklós alpolgármester képviselte. Az ünnepség előtt helyszíni bejárást tartottak az M86-os Zanat és Vát között épülő szakaszán.

2013.10.16 12:15

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Horváth Józsefnét az otthonában köszöntötte fel  a 90. születésnapja alkalmából.

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia 3 nevet viselő nyertes uniós pályázat révén 7 elemből álló komplex fejlesztés valósul meg a Csónakázó-tó környékén. A sikeres pályázat részleteiről dr. Puskás Tivadar polgármester  és Lazáry Viktor alpolgármester adott tájékoztatást az újságíróknak  a Tóvendéglőben.

A Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium meghívására az olasz Lecco tartományból érkeztek diákok Szombathelyre. A diákokat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a Városházán. Az eseményen részt vett Szakály Gábor  tanácsnok is.

2013.10.11 15:00

Szombathely Megyei Jogú Város szeptemberi közgyűlése fogadta el a  BPW Hungaria Kft fejlesztését elősegítő határozatot. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város  polgármestere és Brumbauer  József, a kft ügyvezetője írta alá azt a szerződést, amelynek nyomán elkezdődhet a beruházás. Az eseményen részt vett Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város gazdaságfejlesztésért felelős alpolgármestere.

Szombathely őszi-téli kulturális kínálatát mutatták be az újságíróknak az Agora vezetői a  Fő téri Szalonban. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd Parais István igazgató és Prieger Szabolcs igazgató-helyettes ismertette október-november-december hónapban sorra kerülő Agora-programokat.

Megkezdődik a tömbbelső felújítása a Savaria tér mellett. A beruházás részleteit helyszíni sajtótájékoztatón ismertette dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Magyar Katolikus Kultúra Napjai című programsorozatot. A rendezvény megnyitóját  a 70 éves Romkertben tartották, ahol Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata nevében dr. Puskás Tivadar polgármester  mondott  köszöntő beszédet.

Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlésének döntése nyomán az önkormányzat és hat szombathelyi nagyvállat (, BPW Hungária Kft, LuK Savaria Kft, Jabil Circuit Magyarország Kft., Falco Zrt., TDK-Epcos Kft, Delphi Hungary Kft.) együttműködési megállapodást kötött. A dokumentumokat Szombethely Megyei Jogú Város  önkormányzata nevébenn  dr. Puskás Tivadar polgármester látta el kézjegyével.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán fogadta a nyolctagú osztrák küldöttséget. A találkozás témája a lehetséges közös projektek kidolgozása, megtárgyalása volt. Az egyeztetést követően a munkacsoportok külön is üléseztek. Az osztrák-magyar plenáris ülés Lazáry Viktor Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármester elnökségével zajlott.

Szombathelyen a hagyományokhoz hívenismét két helyszínen emlékeztek az 1848-49-es szabadságharc vértanú tábornokaira. A Premontrei Szent Norbert Gimnáziumban Lazáry Viktor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott beszédet, majd a megemlékezés résztvevői átvonultak a Batthyány térre, ahol főhajtással és mécsesekkel emlékeztek az aradi tábornokok hősi tettére.

2013.10.04 16:00

A zsidó-keresztény megbékélés jegyében született meg Kis Károly Mondd el fiaidnak című könyve, amelyet Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármesteer ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. A kötet ünnepélyes bemutatóját a Szombathelyi Egyházmegye, a Zsidó Hitközség és a Polgármesteri Hivatal közösen rendezte meg.

2013.10.04 10:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az önkormányzat 412 millió forint uniós támogatást kapott városrehabilitációra.

A sérült  futballistákat segítő rehabilitációs gépeket adtak át az Illés Béla Football Akadémián.

A sérült játékosok rehabilitációját segítő, mintegy 16 millió forint értékű eszközökkel rendezték be az Illés Akadémia egykori öltözőjét. a mozgáskoordinációs termet dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő,  dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Béla avatta fel. A rendezvényen jelen volt Lazáry Viktor, Szombathely sportért felelős alpolgármestere. 

Az Itthon vagy! - Magyarország, szeretlek! - címmel Szent Mihály napjához kapcsolódó hétvégi programsorozatot a közszolgálati csatornák több mint 20 órás műsorfolyamban mutatták be. Szombathely is csatlakozott az eseményhez, az Agora Szalonban vasárnap este zárult a helyi programsorozat, ahol dr. Puskás...

A szív világnapján tartotta a XVIII. Szombathelyi „Egészég-napok” 8. rendezvényét, amelyhez csatlakozott, a „Szombathely a segítés városa” c. program is. A megnyitót követően az OMSZ Szombathelyi Mentőállomása újraélesztési bemutatót tartott, melyre különösképp a szívbetegek családtagjait várták, hiszen baj esetén a legtöbbet ők tudnak segíteni. Az eseményen részt vett Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

2013.09.27 11:00

Több mint 3,3 milliárd forint értékű beruházással bővíti meglévő gyártókapacitását a szombathelyi EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. A projektnyitó ünnepségen részt vett Takács Balázs. a vég ügyvezetje, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Molnár Miklós gazdasági ügyekért felelős alpolgármester.

A Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény  Családi Napközit indított, hogy segítse a z édesanyákat a munkaerőpiacra való visszatérés során, és megkönnyítse a f őként több műszakos munkarendben dolgozó, kisgyermekes szülők minennapjait. A Babóca és Manócska Családi Napközo átadása alkalmából rendezett ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Marton Zsolt alpolgármester is.

Két és fél milliárd forintból új csarnokot épít a BPW Hungária Kft. Szombathelyen -  jelentette be közös sajtótájékotatón dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Molnár Miklós gazdasági ügyekért felelős alpolgármester, valamint Brumbauer József, a cég ügyvezetője.

Nyolcan tettek állampolgársági esküt a Városháza Házasságkötő termében rendezett ünnepi ceremóniát. Magyarország és Szombathely új polgárait dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármester köszöntötte.

15. alkalommal rendezték meg a Joskar Ola Napokat. A programsorozat végén dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt, majd díjat adott át az idei Szombathely hangja győztesének, Kiss Nóra Klaudiának.

2013.09.22 14:00

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a 10. alkalommal megrendezett Nemzetiségi Napot a Vasi Skanzenben. A rendezvény célja az volt, hogy a nemzetiségek találkozzanak és jobban megismerjék egymást.

Dr. Puskás Tivadar szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg az első ízben megrendezett Bacchus kertje- Őszi borünnep elnevezésű programsorozatot a Történelmi Témaparkban, amelyet a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú alapítvány hívott életre.

Szász János A nagy füzet című filmjének premier előtti díszbemutatója volt kedden  este a Savaria moziban. A teltházas rendezvényen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a nézőket és a film rendezőjét, aki a vetítés után  közönségtalálkozón válaszolt a nézők kérdéseire. 

2013.09.18 09:00

Sajtóreggelivel egybekötött tájékoztatón számolt be a Szombathelyi Médiaközpont a város új honlapjának, a www.szombathelyi7.hu elindulásáról. Koczka Tibor ügyvezető igazgató beszámolt arról is, hogy sikeres volt a digitális átállás a Szombathelyi Televízióban. A sajtótájékoztatón résztvett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Az elműlt három hónapban a város köztéri szobrainak, valamint nagyobb méretű emléktábláinak a mechanikai és felületi tisztítását végezték el a SZOMPARK dolgozói. A Berzsenyi szobor megtisztításakor a helyszínra látogatott dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is. 

Szombethelyre látogatott Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos, valamint Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője. A miniszterek a városvezetőkkel együtt tekinették  meg a Haladás-pálya jelenlegi állapotát és tárgyaltak az új sport-és rekreációs központ kialakításáról. 

Egy országos rendezvénysorozat negyedik állomásán Szombathelyre érkezett a Magyar Cserkész Szövetség. Különböző játékos feladatokkal a környezettudatos életmódot népszerűsítették a Savaria téren a cserkészek. Az egész napos programot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg, majd részt vett az újraélesztési oktatáson is.

A városvezetők és a helyi sportélet képviselői egyeztető tárgyalást tartottak a Városházán a Haladás stadion és létesítményeinek fejlesztése ügyében. A résztvevők megegyeztek abban, hogy a beruházás befejezéséig rendszeresen találkoznak, és egyetértettek abban is, hogy széleskörű társadalmi egyeztetésekre lesz szükség. Felmerült az is, hogy új nevet kell találni a komplexumnak.

Molnár Miklós Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármester is részt vett a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ tanévnyitó ünnepségé. A MMIK-ben tartott ceremónia során az alpolgármester szimbolikusan a város polgárai fogadta az intzémény új hallgatóit. A Savaria Egyetemi Központban 2700 hallgató kezdte meg a 2013-14-es  tanévet, köztük 650 elsőéves.

A 24. tanévet nyitotta meg dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a  Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központjában. Köszöntőjében a segítés fontosságát hangsúlyozta. 804 elsőéves kezdi meg a 2013/2014-es tanévet ezen az egyetemen.

2013.09.01 17:00

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Fodor István tankerületi igazgató, valamint Kőváriné Fekete Marietta a Paragvári Általános Iskola igazgatója mondott köszöntőt a városi tanévnyitón az AGORA Művelődési és Sportházban. A 2013- 2014-es tanévben 780 új óvodás, 820 elsős diák és 1630 elsős középiskolás kezdte meg tanulmányait Szombathelyen.

A kormány döntött a szombathelyi Haladás stadion és sportpálya felújításáról, és rendelkezsére állnak az ehhez szükséges anyagi források is - jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Lazáry Viktor sport -és fejlesztési ügyekért felelős alpolgármester.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett a LUK Savaria új, 20 ezer négyzetméteres csarnokának projektzáró ünnepségén. Az eseményen jelen volt Michael Reining, a LUK Savaria Kft. ügyvezetője, valamint Kovács Ferenc megyei elnök. 

Szeptember 8-án ismét megrendezik a Magyar Dal Napja programsorozatot, amelyhez Szombathely is csatlakozott. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is.

Bábiné Szottfried Gabriella, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa országjáró körútjának szombathelyi állomásán aarról számolt be, hogy 700 millió forint európai úniós támogatásból újul meg a védőnői szolgálat. A konferencia résztvevőit dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok köszöntötte.

Programok

Mozi: Volt egyszer egy... Hollywood

Helyszín: AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
Időpont: 2019 Augusztus 26. (Hétfő) 17:50

A DAL a Miénk! Álljon össze a város legnagyobb zenekara! (Zene/Koncert)

Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
2019 Szeptember 14. (Szombat) 16:00

Még több Zene/Koncert ...
XI. NÉMETH PÁL EMLÉKNAP (Sport)

Sugár úti Sportcentrum - Atlétika Centrum, Szombathely, Sugár út 18.
2019 Augusztus 27. (Kedd) 09:00

Még több Sport ...
Angry Birds 2 2D – A film (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Augusztus 26. (Hétfő) 11:00

Még több Mozi ...
A kis kedvencek titkos élete 2 2D (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Augusztus 26. (Hétfő) 11:30

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...