Önkormányzati hírek

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere részt vett a Helyi Esélyegyenlőségi Program keretében Önkormányzati beruházásként 21 helyszínen megvalósult jelzőrendszerrel ellátott gyalogátkelőhelyek átadásán.

Vasárnap délután kezdetét vette az Európai Mobilitási Hét, amelyet Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitott meg.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a Családi Sétarepülő Hétvégét a szombathelyi repülőtéren.

2018.09.15 09:30

Az 5. KISZ lakótelepi napot nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Nemény András a körzet önkormányzati képviselője. Majd a város polgármestere emléklapot adott át Vörös Pálnak az egyesület elnökének.

A sajátos nevelési igényű gyermekek, kortársaik és családjaik részére rendezett V. Micimackó Futóverseny előtt mondott köszöntőt Koczka Tibor Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

2018.09.13 17:30

Németh Pálra emlékeztek a Sugár úti Atlétikai Centrumban. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere emlékbeszéde után a város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester, dr. Takátsné Tenki Mária és dr. Kecskés László koszorút helyezett el a Dobópápa szobránál az önkormányzat nevében. A X. Németh Pál emléknapon a hagyományokhoz híven dobóversenyt is rendeztek, a díjak kiosztásában közreműködött dr. Takátsné dr. Tenki Mária és Koczka Tibor is.

Szeptember 15. és 23. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, melynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A rendezvénysorozat programjairól tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester.

Majoros Sámuelnét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumában elhelyezett ivókút átadó ünnepségén. Az eseményen jelen volt Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, dr. Kohuth Viktor a VASIVÍZ ZRt. vezérigazgatója és Dr. Kondor János, a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének elnöke is.

A 2018/2019-es tanévet nyitották meg a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjában. A tanévnyitó ünnepségen Szombathely önkormányzata nevében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a diákokat.

Az ELTE szombathelyi gépészmérnöki képzésének vállalati partnerei és hallgatói közötti ünnepélyes szerződés aláírási ünnepségén mondott köszöntőt, Harangozó Bertalan, Vas megyei kormánymegbízott, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnök, Prof. Dr. Horváth Zoltán, egyetemi tanár, az ELTE dékánja és Dr. habil. Andó Mátyás intézetigazgató, egyetemi docens. Az ünnepélyes ceremónián részt vett Illés Károly, Szombathely alpolgármestere is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a Magyar Dal Napja alkalmából rendezett össznépi zenélést a Fő téren.

2018.09.08 17:15

Zanatlonon, a zanati városrészen megrendezett hagyományos sportvetélkedőn vett részt Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és Kántás Zoltán, a körzet képviselője.

A szlovén, horvát, német és roma önkormányzat, valamint a Pável Ágoston Szlovén Kulturális Egyesület, a Szombathelyi Horvátok Egyesülete, a HÁROFIT Közhasznú Egyesület és a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum szervezte a XV. Szombathely Nemzetiségi Napot a Vasi Skanzenben. Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntőt mondott, majd elismerő oklevet adott át a nemzetiségeket képviselő szervezeteknek. Az eseményen részt vett dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke.

2018.09.06 18:15

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere is köszöntötte a 70 éves Hegedüs Csabát, Szombathely díszpolgárát.

Pete Polgár Máté, "A lelkész lánya" – című könyv bemutatóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A kötet szerzőjével H. Pezenhófer Brigitta beszélgetett a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Jagadics Péter - "1968 - Egy elfelejtett hadjárat története" című könyvét mutatták be az Őrvidékházban. Dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt a könyvbemutatón.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a jubileumi XXV. Faiskolai Börzét az Arena Savariában és emléklapot adott át a Magyar Díszfaiskolások Egyesületének.

A Vas megyei Szakmai Tanévnyitó Konferencián az ELTE-SEK-en mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Harangozó Bertalan kormánymegbízott és dr. Németh István az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese.

2018.09.05 11:00

Dr. Borhy László, az ELTE rektora és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is köszöntötte az egyetem első éves diákjait.

Irodájában fogadta Ekler Luca, Európa-bajnok parasportolót Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Koczka Tibor alpolgármester. Az augusztusi para-Európa bajnokságon győztes távolugrót elkísérte két edzője, Halmosi Zoltánné, Rozika néni, valamint Lengyák György is.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város oktatásért felelős alpolgármestere is részt vett a Gothard Jenő Általános Iskola vasárnapi tanévnyitó ünnepségén. Az intézményben 24 osztályban több mint 600 tanuló számára kezdődött meg a 2018/2019-es tanév.

A városi tanévnyitó ünnepségen, a Nyitra Utcai Általános Iskolában mondott beszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, majd megnyitotta a 2018/2019-es tanévet.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere fogadta a 49 fős kaufbeureni csoportot a Városházán.

A Liget utcai Aranypatak hídnál tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester és Lakézi Gábor városi főépítész.

2018.08.31 10:15

A mozaik alatti területek ásatása folyik a Járdányi Paulovics István Romkertben. Az már látható, hogy lelet anyagban gazdag a terület, amelyet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere tekintett meg.

Németh Zsolttal, a Magyar Atlétika Szövetség alelnökével közösen járta be Koczka Tibor alpolgármester a Sugár úti Atlétikai Centrumot. A helyszíni látogatáson szóba került a rekortán futópálya karbantartásának, felújításának kérdése, valamint annak a mintegy 700 millió forintos beruházásnak a helyzete, melynek keretében futófolyosóval, lelátóval, irodákkal és öltözőkkel bővülne a szombathelyi atlétikai centrum.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében támogatott projekthez kapcsolódóan a Vas Megyei Kormányhivatal 12 épületének energetikai korszerűsítése valósult meg. A Megyeházán tartott projektzáró rendezvényen beszédet mondott Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a pohárköszöntőt dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere mondta.

A Mesebolt Bábszínház évadnyitó sajtótájékoztatóján vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester, Kovács Géza igazgató és a társulat.

2018.08.26 20:00

A XIX. Savaria Történelmi Karnevál lángját a vasárnap esti zárónapon a hagyomány szerint ismét elvitték a Fő terén felállított tűzből a Városházáig.

2018.08.26 10:00

A XIX. Savaria Történelmi Karnevál vasárnapi seregszemléjén dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt, majd Illés Károly alpolgármester kíséretében megtekintették a felsorakozott legiokat.

A Savaria Történelmi Karnevál szombati felvonulása.

A testvérvárosi delegációk tagjait fogadta a Savaria Történelmi Karneválon dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok.

2018.08.25 10:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok megtekintették a Történelmi Témaparkban felsorakozott legiokat.

2018.08.24 21:30

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi téren megépített karneváli standjának hivatalos megnyitóján, mondott köszöntőt a szombathelyi származású dr. Borhy László akadémikus, az ELTE rektora, dr. Németh István, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A XIX. Savaria Történelmi Karnevál péntek esti felvonulása a város utcáin.

Az idei karneválon a Magyar Udvar 2018-ban a felújított, megszépült Berzsenyi téren kapott helyet. Az új helyszínt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

A Karnevál Bora címet idén a Cseri pincészet Pannonhalmi Legenda bora kapta. A Karnevál Tortája 2018-ban a Csokolónia lett. A díjakat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei jogú Város polgármestere és Grünwald Stefánia adta át.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette a MNL Vas Megyei Levéltár kamarakiállítását a régi idők karneváljáról. A Savaria Karnevál hétvégéjén a levéltár kiállítótermében korabeli plakátok és műsorfüzetek, valamint archív fotók páratlanul gazdag gyűjteménye és a nagyközönségnek eddig még be nem mutatott filmfelvételek repítik vissza a közönséget karnevál „hőskorába”.

Salga Péterrel, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkárával és Gerencsér Tiborral, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség elnökével tárgyalt ma délelőtt a Városházán Koczka Tibor sportért felelős alpolgármester. A megbeszélésen szó esett Szombathely Megyei Jogú Város sportkoncepciójáról, valamint azokról az önkormányzati kezdeményezésekről, amikkel a szabadidősportot kívánja népszerűsíteni és támogatni a szombathelyi városvezetés. Így a település egészségfejlesztési tervét, az idén megnyílt Egészségfejlesztési Iroda munkáját, az egyetemi sportegyesülettel való együttműködést és a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség programjait is áttekintették a résztvevők.

2018.08.24 10:30

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Takátsné dr. Tenki Mária önkormányzati képviselő kíséretében megnyitotta a toborzópontot.

2018.08.24 10:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor és Illés Károly alpolgármesterek és Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Takátsné dr. Tenki Mária önkormányzati képviselő megtekintették a Történelmi Témaparkban felsorakozott legiokat.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Savaria Legio felvezetésében és az önkormányzati tisztségviselők kíséretében vonult a Fórum színpadhoz, ahol ünnepélyesen megnyitották a XIX. Savaria Történelmi Karnevált és meggyújtották a karnevál lángját.

A XIX. Savaria Történelmi Karnevál programjaihoz kapcsolódó Zsidó Udvart és Bazárt nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A Zsidó Udvaron több kulturális programmal és kiállítással várják a karneválozókat. A megnyitó keretében felköszöntötték a 106 éves Spiegler Elemért, Szombathely legidősebb polgárát.

Varázslás és csillaghit az ókor emberénél címmel nyílt Astro kiállítás az Iseumban, amelyet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitott meg.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a Magyar Katonai Elhárítás Története című kiállítást a Katonatörténeti Múzeumban Savaria Történelmi Karnevált felvezető programjaként. Az eseményen mutatták be a Magyar Katonai Elhárítás Története című kiadványt is.

Az IDEHAZA Egyesület A K.u.K. Haditengerészet szolgálatában Vasvármegye című könyvének bemutatásán mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Dévai Boglárkát, a glasgow-i torna Európa-bajnokságon ugrásban aranyérmet szerző tornászt és edzőit fogadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán.

Elkészült a Szigligeti Ede utca Táncsics Mihály utca és Brenner Tóbiás körút közötti szakaszának teljes felújítása. A beruházást dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok és Sátory Károly, a körzet képviselője adta át a forgalomnak. Elkezdődött az utca folytatásának felújítása is.

A Weöres Sándor Színházban évadnyitó társulati ülést tartottak, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Programok

Előadás/Kiállítás: Gerincjóga IV. Kurzus

Helyszín: Szombathely és Járása EFI, Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
Időpont: 2019 Január 18. (Péntek) 08:30

Egy kutya hazatér (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út
2019 Január 18. (Péntek) 13:00

Még több Mozi ...
Rontó Ralph 2: Ralph lezúzza a netet 3D (mb) (12) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út
2019 Január 18. (Péntek) 13:30

Még több Mozi ...
Rossz versek (12) 97’ (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2019 Január 18. (Péntek) 14:15

Még több Mozi ...
Tű, cérna, szerelem (16) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2019 Január 18. (Péntek) 14:15

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...