Koczka Tibor

Sportkarácsony 2018

22. alkalommal rendezték meg Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Sportkarácsony jutalmazási ünnepségét. Az ünnepségen a sportolókat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte, majd a legeredményesebb sportolókat, edzőket, sportvezetőket, csapatokat díjazták és adtak át elismeréseket nekik, valamint átadták a város Önkormányzata által alapított díjakat. A díjak átadásában közreműködött Koczka Tibor alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Takátsné dr. Tenki Mária bizottsági elnök.

Fotó: Cseh Gábor

A SZOMBATHELYI SZABADIDŐSPORT SZÖVETSÉG 2018. ÉVI JUTALMAZOTTJAI:

Szerdahelyi János, Török Sándor, Németh Lajos, Ceglédi Gyula, Vargyas Miklós, Molnár Zoltán, Szoó László, Balázs Tibor, Domonkos Ferenc, Szarka Tibor, Palkó István, Pergel László, Vécsey Zsolt, Légler Kitti, Reiner Dóra, Gőczi István, Szárnyas János, Nagy István, Németh Tünde

A SZOMBATHELYI DIÁKSPORT BIZOTTSÁG 2018. ÉVI DÍJAZOTTJAI:

Kovács László, Geröly Zsolt, Gáspár Kálmán, Váradiné Szarka Ildikó, Szalai János, Döbörhegyiné Hajnal Edit, Takács Krisztina, Juhász László, Borsodi Gábor, Grénus Gabriella, Fancsali Ferenc, Körmendiné Szórádi Gyöngyi, Hernádi Pálné, Vadász Gábor, Gubián Tamás, Márkusné Halmosi Erika, Korn Tamás, Pócza Tímea, Kovács Balázs, Kollerics Barnabás, Németh Attila, Török Richárd, Kovács Frigyesné, Földesné Bolfert Erika, Kuneczné Klajzovics Judit, Bognár Zoltán, Gerlachfalvy Csilla

2017/2018-AS SZEZONBAN A NEMZETI BAJNOKSÁG I. OSZTÁLYÁBAN EREDMÉNYESEN SZEREPELT FELNŐTT CSAPATAI:

Szombathelyi Haladás Labdarúgó Csapata, amely a 2017/2018-as férfi NBI-es labdarúgó bajnokságban 8. helyezést szerzett.

A csapat nevében a díjakat átvette: Desits Szilárd asszisztens edző, és Gyimesi Csaba biztonsági igazgató

 

Hungast- Haladás Szombathely Női Röplabda Csapata, amely a 2017/2018-as NBI extraliga női röplabda bajnokságban 6. helyezést szerzett.

A díjakat átvette: Bokor Laura csapatkapitány és Dr. Mucsi Péter vezetőedző, szakosztályvezető

 

Haladás VSE- Infraplan Sakkcsapata, akik 2017/2018-es NBI-es sakk csapatbajnokságban 6. helyezést szereztek.

A díjakat átvette: Csonka Attila játékos, Kiss Attila edző Pergel László szakosztályvezető 

 

Haladás- Viktória FC csapata

a csapat 2017/2018-as női NBI-es labdarúgó bajnokságban 5. helyezést szerzett.

A díjakat átvette: Tálosi Szabina csapatkapitány, Simon Attila vezetőedző, Barczi Csaba elnök

 

Swietelsky Haladás VSE Futsal Csapata, amely a 2017/2018-as férfi NBI- es futsal bajnokságban 3. helyezést szerzett.

A díjakat átvette: Horváth Péter csapatkapitány, Dróth Zoltán játékos, Sziffer András vezetőedző és Bokor Zsolt sportigazgató

 

Falco –Vulcano Energia KC Szombathely csapata, amely a 2017/2018-as férfi NBI-es kosárlabda bajnokságban 2. helyezést szerzett.

A díjakat átvette: Gráczer György a Falco-Vulcano Energia KC ügyvezetője, és Pichler Gergely a csapat technikai vezetője.

 

SENIOR VILÁGVERSENYEKEN 2018-BAN DOBOGÓS HELYEZÉST ELÉRT SPORTOLÓI:

A Szombathelyi Dobó SE-ből: Bodorkós- Horváth Katalin

A Controll Sportegyesületből: Bárdosi Sándor Ferenc, Bertalan Gábor Péter

A Haladás VSE atlétika szakosztályából:

Küllős Péter, Lezsák Balázs, Fábián Zoltán

A Haladás VSE súlyemelő szakosztályából:

Dr. Rosanics Péter

PARASPORTBAN VILÁGVERSENYEN 2018-BAN DOBOGÓS HELYEZÉST ELÉRT SPORTOLÓ:

Ekler Luca

Ekler Luca jelenleg a TFSE színeiben versenyez, korábbi egyesületében a Haladás VSE-ben nevelőedzője: Halmosiné Séfer Rozália, edzője: Lengyák György volt, aki az Európa-bajnoki felkészülésben is segítette. Ekler Lucát a Magyar Atlétikai Szövetség az év paraatlétájává választotta.

A NEM OLIMPIAI SPORTÁGAKBAN ILLETVE VERSENYSZÁMOKBAN VILÁGVERSENYEKEN 2018-BAN LEGEREDMÉNYESEBB UTÁNPÓTLÁS ÉS FELNŐTT VERSENYZŐK, ILLETVE EDZŐI:

Szombathelyi Sportiskola korcsolya szakosztályából: Mercs Abigél és Tóth Attila edző

A Haladás VSE sakk szakosztályából: Lakos Nikoletta, Kiss Attila edző, Pergel László szakosztályvezető

Az Agrobio Classic Kick-box Sportegyesületből: Holczmüller Bence és Mayer Gábor edző

A Controll Sportegyesületből: Németh Laura, Kámán Regina, Takács Viktória, Mikos Bendegúz, Horváth Erik, Szmolek Emánuel, Szakál Diána, Bárdosi Sándor, Dancsó Zoltán, Koszogovits Mihály

VILÁGVERSENYEKEN 2018-BAN LEGEREDMÉNYESEBB FELNŐTT ÉS UTÁNPÓTLÁS VERSENYZŐK, ILLETVE EDZŐI:

A Haladás VSE birkózó szakosztályából: Ligeti Dániel, Ifj. Veréb István, Veréb István

A Haladás VSE súlyemelő szakosztályából: Boros Viktória, Polgár Mirjam, Gyürüs Barbara, Bazsó Bianka, Márkus Erzsébet

Aligátorok Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület: Ekler Bendegúz, Kiss Csaba, Juhász Tibor

A Szombathelyi Dobó Sportegyesületből: Rajczi Bianka, Doma Benedek, Varga Donát, Gyurátz Réka, Halász Bence, Németh László, Németh Zsolt, Horváth Vilmos

A Szombathelyi Sportiskola torna szakosztályából: Dévai Boglárka, Vizer Erzsébet, Rácz Gábor

SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁLTAL ALAPÍTOTT SPORTKITÜNTETÉSEK:

A „PÜNKÖSTHY CSABA-díj” átadása következik:

„Pünkösthy Csaba-Díj” adományozható annak a személynek, aki az utánpótlás, illetve a szabadidősport területén, több éven át kiemelkedő tevékenységet végzett. A díj névadója Pünkösthy Csaba maradandót alkotott az oktatásban és a sportban egyaránt.

2018-ban PÜNKÖSTHY CSABA- díjban részesül:

Pátkai Attila

A Szombathelyi Futóklub 2014. júliusában jött létre egy kb 15-20 fős Facebook közösségi csoportként.  A futás köré további célok is fölsorakoztak, mint a közösségépítés, egymás segítése, közös edzések.

Ez olyannyira vonzóvá tette őket, hogy jelenleg már 1030 fővel rendelkeznek.

Ennek a közösségnek a mozgatása Pátkai Attila feladata. Mindezt teszi munka mellett, hobbyként, a közösségi élmény öröméért.

Tényezővé váltak. Biztató kommentjeik révén újabb és újabb emberek kapcsolódnak hozzájuk. Tapasztalatcseréket, élménybeszámolókat, szakmai előadásokat szerveznek.

Különös gondot fordítanak arra, hogy a hozzájuk csatlakozókból az aktuális erőnlétük és célkitűzésüknek megfelelő csoportokat alakítsanak ki. Így bővülnek újabb és újabb kezdő futókkal, akikből rövidesen már ugyancsak házigazdák, motiváló emberek válnak.

A hétközi közös edzéseiknek átlátható, világos programja van.

Évente kb. 140-150 közös futást, edzést vagy egyéb programot szerveznek. Otthon vannak a Sugár úti Atlétikai centrumban, a Csótónál, a Parkerdőben, de kihívás nekik minden futható rész a környéken.

Fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást is, évek óta szerveznek gyűjtést karácsony környékén, a felajánlásokat a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat részére juttatják el.

Kiváló kapcsolatot tartanak fenn a Vasi Triatlon SE-vel és a Szombathelyi Tekergők Egyesülettel. Közösen is több mozgási lehetőséget szerveznek.

. A kiemelkedő sportmunkáért adományozható önkormányzati kitüntetés, az „UNGER JÓZSEF-díj” átadása következik.

Unger József –díj adományozható annak a személynek, aki az iskolai testnevelés és diáksport területén, több éven át tartó, kiemelkedő szakmai tevékenységet végzett. Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése a díjat az egykori kiváló testnevelőről Unger Józsefről nevezte el.

2018-ban UNGER JÓZSEF- díjban részesül:

                                                                          Szarka Zsuzsanna

Szarka Zsuzsanna 1985-ben a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán matematika-testnevelés tanári diplomát szerzett. 2001-ben a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Spottudományi Karán egyetemi végzettséget szerzett majd kiváló eredménnyel elvégezte a Nyugat-magyarországi Egyetemen a mentortanári képzést. Pályáját 1985-ben a Schönherz Zoltán Körúti Általános Iskolában kezdte, 1992 óta a Paragvári Utcai Általános Iskola pedagógusa. Testnevelő tanár, osztályfőnök, a testnevelés munkaközösség vezetője. 2016 –ban önként vállalt minősítő eljárás keretében szerezte meg a Pedagógus II. fokozatba sorolást. A pályán töltött több, mint három évtizedes tevékenységét a határtalan gyermekszeretet, a pálya iránti alázat jellemzi. A kosárlabda iránti elkötelezettségét, e területen végzett eredményes munkáját számos tanítványának sikere igazolja. Növendékei közül többen, neves kosárlabda csapatok tagjai, edzők vagy testnevelő tanárok. A város utánpótlás nevelésének kiemelkedő személyisége. Munkájának legnagyobb eredménye, hogy a sport, a kosárlabda megszerettetése olyan légkörben zajlik óráin és edzésein egyaránt, mely az egész ember fejlődését, nevelését szem előtt tartja. Nevelőmunkájának eredményességéről, mint osztályfőnök is rendszeresen tanúbizonyságot tesz. Tanítványai rajongásig szeretik, tisztelik. Szakmai tevékenységét kiemelkedő eredményességgel végzi. Munkáját az ELTE Savaria Egyetemi Központ is elismeri, évek óta mentori feladatokat lát el. Sokan kérik fel gyakorlatvezetőjüknek, hisz tudják, tőle rengeteget tanulhatnak. Az iskola tantestületének lelke, az iskolavezetés pótolhatatlan tagja. Munkaközösségét nagy gonddal és szakmai tudással irányítja. Különös gondot fordít pályakezdő kollégáinak segítésére, szakmai támogatására. Az iskolai rendezvények aktív részese. Segítségére, munkájára, kreativitására mindig számítani lehet. 

"Szombathely Sportjáért Életmű-díj" adományozható annak a személynek, aki hosszabb időn keresztül - de legalább 25 éven át - a testnevelés és a sport területén kiemelkedő tevékenységet végzett és munkájával közmegbecsülést szerzett. A díjat évente egy személy kaphatja.

2018-ban a díjat megosztva Füle Magdolna és Bánhegyi Attila kapta, akik a Szent Márton-napi városi díjátadó Gálán vehették át a „Szombathely Sportjáért Életmű-díjat”

Füle Magdolna

Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolán szerezett oligofrén-pszichopedagógia szakos tanári diplomát. Ezt követően a Dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézetben dolgozott nevelőtanárként. A pedagógiai munka mellett néptáncoktatói diplomát is szerezett. Később moderntánc-oktató is lett, több éven keresztül vezette a kőszegi mazsorett csoportot, akik hazai és nemzetközi sikereket értek el. Az 1990-es évektől a Frim Jakab Általános Iskolában gyógypedagógusként dolgozott. A nyugdíj előtti években részt vett a speciális szakiskola programjának kidolgozásában. Az első családellátó osztály az elmúlt évben került ki a kezei alól. Bánhegyi Attilával együtt a Szombathelyi Kötélugró Klub edzője lett. Közösen építették fel az egyesületet. Az egyéni és csapatgyakorlatok koreográfiáit szerkesztette. Napjainkban is a klub vezető edzőjeként dolgozik nyugdíj mellett. A kötélugrók sikeres show műsorai az ő keze munkájának eredményei. Két gyermek édesanyja, fia építészmérnök, lánya tanári diplomát szerez hamarosan. Büszke nagymamája 10 éves fiú unokájának.

Bánhegyi Attila

A pécsi Janus Pannonius Egyetemen földrajz-testnevelés szakán szerzett tanári diplomát. Az 1980-as évek végén költözött Vas megyébe.

A kőszegi labdarúgó csapathoz szerződött, mint volt Videoton labdarúgó. Az 1990-es években a Frim Jakab Általános Iskolában testnevelő tanárként kezdett dolgozni. Itt hozta létre a Szombathelyi Kötélugró Klubot.

Az 1996 óta önállóan működő egyesület tagjai kezdetben az iskola roma származású tanulói voltak, akikhez bekapcsolódtak lányai is, Adrienn és Kata. A Kötélugró Klub az elmúlt több mint húsz év alatt elismert lett hazánkban, Európában és a világban is. Az első sikerek Ausztráliában születtek 1997-ben, amikor a Frim Jakab Általános Iskola négy diákja Görcsi Tünde, Görcsi Zsuzsa, Nyárádi Zsanett, Nyárádi Zsuzsanna, valamint Bánhegyi Adrienn, Bánhegyi Kata és Tóth Alexandra gyermek kategóriában lettek elsők a világversenyen. Az ezt követő években a klub városi egyesületté vált. Hazai és nemzetközi szerepléseken mindig eredményesek voltak versenyzői. 2007-ben labdarúgó edzőként létrehozta a Grundball PFC utánpótlás csapatát. Ebből a klubból kerültek ki a ma élvonalbeli csapatokban játszó labdarúgók: Schafer András (MTK labdarúgója), Kőris Krisztián (Gyirmót labdarúgója).

Testnevelő tanárként ma az Aranyhídban dolgozik, ahol a sajátos nevelési igényű és értelmi akadályozott gyermekekkel szeretteti meg a sportot. Több évtizede vezeti az iskola diákönkormányzatát, melynek keretei között működik a népszerű ARI rádió is.

„Tóth Géza-díj” - annak a személynek adományozható, aki a szombathelyi versenysport, élsport területén több éven át tartó kiemelkedő tevékenységet végzett. Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése a díjat az olimpiai ezüstérmes súlyemelő Tóth Gézáról nevezte el.

A TÓTH GÉZA- díjat a Szent Márton-napi városi díjátadó Gálán vehette át

Veréb István

 

Sportolói pályafutását a Haladás VSE - ben 1966-ban kezdte és 1985- ig aktívan sportolt. Többször volt országos korosztályos bajnok egyéniben és csapatban egyaránt. 1978-ban az IBV-n 5. helyezést szerzett. 1979-ben a Junior Világbajnokságon versenyzett, 1978-tól 1981-ig pedig az olimpiai keret tagja volt. Felnőtt korosztályban mindvégig első osztályú versenyző volt, pályafutása befejezéséig. 1991- 1994-ig társadalmi munkában, 1995-1996-ig másodállásban, 1996-tól főállásban szakosztályvezetőként és vezetőedzőként dolgozik a Haladás VSE-ben.

Edzői munkája eredményei: 293 országos bajnoki cím, 29 Olimpiai, Világ- és Európa-bajnoki érem. Az elmúlt négy olimpián 8 versenyzője vett részt. 1999-ben, 2003-ban és 2008-ban az év utánpótlás szabadfogású edzőjévé majd 2006-ban, 2010-ben és 2011-ben is az év felnőtt szabadfogású edzőjévé választotta a Magyar Birkózó Szövetség.

2009-ben megkapta a Magyar Köztársaság Önkormányzati Miniszterétől a magyar sportért emlékérem ezüst fokozatát. 2013-ban vehette át a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) bronz fokozatát edzői munkája elismeréseként, majd 2014-ben az ezüst fokozatot. 2014-ig kilenc alkalommal a Haladás VSE elnöksége az év edzőjének választotta. 2005 óta a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja. 2006-2015 között, 9 évig a magyar junior szabadfogású válogatott edzője volt. Különösen büszke arra, hogy a diák korosztálytól a felnőttekig saját nevelésű versenyzőkkel érte el a nagyszerű eredményeket.

A SPORT TÁMOGATÁSÁÉRT DÍJ” annak a személynek adományozható, aki a város sportéletének fejlődése, egyes sportrendezvények, események megrendezése, a sport területén tevékenykedő személyek, sportolók munkájának segítése, lehetővé tétele érdekében kiemelkedő tevékenységével, áldozatvállalásával közmegbecsülésre tett szert.

 

2018-ban „A SPORT TÁMOGATÁSÁÉRT-DÍJBAN” részesül:

 

Lisztes János

 

Lisztes János a Gravitáció Kft. megalapítója, 1984 - 2018-ig ügyvezető igazgatója. Az immáron több mint 30 éve sikeresen működő családi vállalkozás megalakulása óta az ország meghatározó épületgépészeti, víz-, gáz- és fűtéstechnikai termékek, építőanyagok kis- és nagykereskedelmi szolgáltatója.

A cég Lisztes János vezetése alatt fontos és önzetlen támogatója volt Szombathely város sporteseményeinek.

Így, kiemelten támogatta a helyi kosárlabdacsapatot, a tenisz klubot és a teke csapatot is. Pártfogoltjai közé tartozott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, valamint a torna szakosztály.

De lelkesen szponzorált még számos, az Arénában Savariában megrendezett sportrendezvényt is.


Galéria (75 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2019.08.25
Módosítva: 2019.08.25

Kialudt a karnevál lángja

A záró ceremónián részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly és Koczka Tibor, és alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok, valamint a város képviselői is.

Feltöltve: 2019.08.25
Módosítva: 2019.08.25

Karneváli felvonulás vasárnap

A XX. Savaria Történelmi Karnevál szombati felvonulása félbeszakadt a rossz időjárás miatt, így vasárnap délelőtt pótolták a jelmezes felvonulást a szervezők.

Feltöltve: 2019.08.24
Módosítva: 2019.08.24

Karneváli felvonulás szombaton

A Savaria Történelmi Karnevál szombati felvonulása.

Feltöltve: 2019.08.24
Módosítva: 2019.08.24

Testvérvárosi küldöttségek a Karneválon

A testvérvárosi delegációk tagjait fogadta a Savaria Történelmi Karneválon dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok.

Feltöltve: 2019.08.24
Módosítva: 2019.08.24

Seregszemle a Történelmi Témaparkban

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette a Történelmi Témaparkban felsorakozott legiokat.

Feltöltve: 2019.08.23
Módosítva: 2019.08.24

ELTE SEK standavató

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ Iseum előtt megépített karneváli standjának hivatalos megnyitóján, mondott köszöntőt dr. Németh István, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője,...

Feltöltve: 2019.08.23
Módosítva: 2019.08.23

Péntek esti fáklyás felvonulás

A XX. Savaria Történelmi Karnevál péntek esti felvonulása a város utcáin.

Feltöltve: 2019.08.23
Módosítva: 2019.08.23

Átadták a Karnevál Bora- és tortája-díjat

A Karnevál Bora címet idén Feind Lajos - Cabernet Franc 2017-es bora kapta. A Karnevál Tortája 2019-ben Varga Ádám Cassis nevű tortája lett. A díjakat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei jogú Város polgármestere és Grünwald Stefánia adta...

Feltöltve: 2019.08.23
Módosítva: 2019.08.23

Megnyílt a Civilkorzó

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Dr. Kecskés Pétert, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának főosztály-vezetője nyitotta meg a Civilkorzót.

Feltöltve: 2019.08.23
Módosítva: 2019.08.23

Megnyílt a toborzópont

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a toborzópontot az Aréna utcában.

Programok

Mozi: Volt egyszer egy... Hollywood

Helyszín: AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
Időpont: 2019 Augusztus 26. (Hétfő) 17:50

A DAL a Miénk! Álljon össze a város legnagyobb zenekara! (Zene/Koncert)

Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
2019 Szeptember 14. (Szombat) 16:00

Még több Zene/Koncert ...
Angry Birds 2 3D – A film (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Augusztus 26. (Hétfő) 10:00

Még több Mozi ...
Volt egyszer egy… Hollywood 2D (mb) (18) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Augusztus 26. (Hétfő) 10:45

Még több Mozi ...
Angry Birds 2 2D – A film (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Augusztus 26. (Hétfő) 11:00

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...