Dr. Puskás Tivadar

Mobil röntgen készüléket adtak át a Markusovszky kórházban

ÁEEK-OEP-EMMI 2016/1. számú „Fekvőbeteg szakellátó intézmények támogatása – a gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz, ehhez kapcsolódó szakmai és/vagy működési koncentrációt szolgáló fejlesztések megvalósítására” című pályázat keretében megvalósult mobil röntgen készülékek ünnepélyes átadásához kapcsolódó sajtótájékoztatón mondott beszédet dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az átadó ünnepség végén bemutatták a készüléket. A rendezvényen részt vett dr. Kecskés László osztályvezető főorvos.

Fotó: Benkő Sándor

MARKUSOVSZKY EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZ

 

2017. OKTÓBER 20.

 

                A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház a „Fekvőbeteg szakellátó intézmények támogatása – a gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz,  ehhez kapcsolódó szakmai és/vagy működési koncentrációt szolgáló fejlesztések megvalósítására” (ÁEEK-OEP-EMMI 2016/1) pályázat kapcsán – öt különálló elemmel - összesen 986,6 millió Ft támogatást nyert el. Ebből az összegből olyan beruházások valósulnak meg, melyek csökkentik a kórház fenntartásának költségeit és javítják a betegellátáshoz tartozó infrastruktúra színvonalát.

 

                Az öt nyertes elem egyike „A gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz kapcsolódó fejlesztések a digitális diagnosztika területén a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban” című projekt, melynek köszönhetően négy darab digitális mobil röntgen és egy digitális panoráma röntgen beszerzése történt meg. Támogatási összeg 177,2 millió Ft.

 

                A digitális mobilröntgenek korszerű technológiai megoldásai kiváltják az eddig használt, elvavult berendezéseket, használatuk során nincs szükség hagyományos, foszfor lemezes kazettákra, valamint előhívó, kiolvasó készülékek üzemeltetésére. Az új berendezések pontosabb képalkotásra képesek. A digitális technológiának köszönhetően az elkészített felvételek a kórház központi képarchiváló rendszerébe kerülnek. A készülékek a Koraszülött Osztályon, a Mellkas-sebészeti Osztályon, a Sürgősségi Osztályon és a Központi Intenzív Osztályon támogatják a betegellátásban dolgozók munkáját.

 

                A digitális panoráma röntgen készülék  egyszerűen és gyorsan, azonnal értékelhető képet mutat az alsó- és felső állcsontról. Az eszközzel készíthető panoráma, tele-röntgen, valamint 11x8 cm- es CT felvétel is. A panoráma röntgen a fogászat minden területén, de különösen a fogbeültetés, a szájsebészetben, a fogágy-betegségek kezelésében, a gyökérkezeléseknél és fogszabályozásban nyújt nagy segítséget a diagnózis felállításában. A készülék kiváltja a még hagyományos filmre dolgozó röntgen készüléket, így a fogászati röntgenfelvételek digitálisan a központi képarchiváló rendszerbe kerülnek.

 

                A projekt megvalósításával nagymértékben csökkenek a működési, fenntartási költségek és javul az üzembiztonság. Az előzetes számítások alapján az öt darab röntgengép cseréjével évente több millió forint üzemeltetési költségcsökkentés érhető el.

 

Az ÁEEK-OEP-EMMI 2016/1 pályázat további elemei:

 

  1. A Soproni Gyógyközpont és a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház együttműködési pályázata a költséghatékonyabb betegellátás érdekében.

               

  1. A Kemenesaljai Egyesített Kórház beolvadása a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba. Az integrált működés eredményezte racionalizálás.

 

  1. A gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz kapcsolódó fejlesztések az Onkoradiológiai ellátás terén a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban.

 

  1. A gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz kapcsolódó fejlesztések, nyílászárók cseréje a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban.

Galéria (18 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2018.04.21
Módosítva: 2018.04.21

Bölcsődék Napja

A Bölcsődék Napján öt előadáson keresztül mutatták be a bölcsődei szakmai munkával kapcsolatos ismeretanyagot. A konferenciát dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

Feltöltve: 2018.04.19
Módosítva: 2018.04.19

Elbúcsúztatták Sill Aba ferences rendi szerzetest

A Szombathelyi Szent Erzsébet Ferences Templomban búcsúztatták Sill Aba ferences rendi szerzetest, akit a szentmisét követően a Ferences templom kriptájában helyeztek végső nyugalomra.

Feltöltve: 2018.04.19
Módosítva: 2018.04.19

Cél a szombathelyi identitás erősítése

A kevésbé ismert építészeti alkotások bemutatását tervezi dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az identitást erősítő program részeként. Ennek első állomásaként újperint városrészre látogatott ahol a Hefele Menyhért...

Feltöltve: 2018.04.18
Módosítva: 2018.04.18

Jákfalvi Elemérné szépkorú köszöntése

Jákfalvi Elemérnét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Feltöltve: 2018.04.17
Módosítva: 2018.04.17

Kiállítás a Roma Kultúra Világnapja alkalmából

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központban a roma művészek alkotásaiból rendezett kiállítást nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Feltöltve: 2018.04.17
Módosítva: 2018.04.17

Egészség-műveltség vetélkedő diákoknak

A Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Gazdasági Ellátó Szolgálat Védőnő Szolgálata 10. osztályos diákok számára szervezett "Egészség? - Megéri!" címmel vetélkedőt, amelyet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitott...

Feltöltve: 2018.04.16
Módosítva: 2018.04.16

Söjtöry Imréné szépkorú köszöntése

Söjtöry Imrénét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Feltöltve: 2018.04.14
Módosítva: 2018.04.15

Megnyílt a Szent György-napi vásár

Dr Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megnyitotta a Vasi Skanzenben a Szent György-napi rendezvénysorozatot, majd családjával megtekintette a vásárt és a programokat.

Feltöltve: 2018.04.13
Módosítva: 2018.04.13

50 éves a Derkovits Gyula Általános Iskola

Az 50 éves Derkovits Gyula Általános Iskola jubileumi rendezvényén mondott köszöntőt és emléklapot adott át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A megjelenteket köszöntötte még Fodor István, a Szombathelyi Tankerület...

Feltöltve: 2018.04.13
Módosítva: 2018.04.13

10 éves a Szombathely Center

A 10 éves Szombathely Center születésnapi programján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője. A rendezvényen részt vett...

Programok

Előadás/Kiállítás: FÖLD NAPJA

Helyszín: Csónakázó tó, Szombathely, Kenderesi út
Időpont: 2018 Április 22. (Vasárnap) 10:00

ROMA KÉPZŐMŰVÉSZEK KIÁLLÍTÁSA (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2018 Április 22. (Vasárnap) 08:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
HUNGAST-Hakadás - MCM-Diamant Kaposvári Egyetem (Sport)

Haladás Sportkomplexum , Szombathely, Rohonci út 3.
2018 Április 29. (Vasárnap) 18:00

Még több Sport ...
Brenner János boldoggá avatása (Egyházi, vallási)

Szombathelyi Emlékmű domb, Szombathely, Bartók Béla krt.
2018 Május 01. (Kedd) 09:00

Még több Egyházi, vallási ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...