Dr. Puskás Tivadar

Mobil röntgen készüléket adtak át a Markusovszky kórházban

ÁEEK-OEP-EMMI 2016/1. számú „Fekvőbeteg szakellátó intézmények támogatása – a gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz, ehhez kapcsolódó szakmai és/vagy működési koncentrációt szolgáló fejlesztések megvalósítására” című pályázat keretében megvalósult mobil röntgen készülékek ünnepélyes átadásához kapcsolódó sajtótájékoztatón mondott beszédet dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az átadó ünnepség végén bemutatták a készüléket. A rendezvényen részt vett dr. Kecskés László osztályvezető főorvos.

Fotó: Benkő Sándor

MARKUSOVSZKY EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZ

 

2017. OKTÓBER 20.

 

                A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház a „Fekvőbeteg szakellátó intézmények támogatása – a gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz,  ehhez kapcsolódó szakmai és/vagy működési koncentrációt szolgáló fejlesztések megvalósítására” (ÁEEK-OEP-EMMI 2016/1) pályázat kapcsán – öt különálló elemmel - összesen 986,6 millió Ft támogatást nyert el. Ebből az összegből olyan beruházások valósulnak meg, melyek csökkentik a kórház fenntartásának költségeit és javítják a betegellátáshoz tartozó infrastruktúra színvonalát.

 

                Az öt nyertes elem egyike „A gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz kapcsolódó fejlesztések a digitális diagnosztika területén a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban” című projekt, melynek köszönhetően négy darab digitális mobil röntgen és egy digitális panoráma röntgen beszerzése történt meg. Támogatási összeg 177,2 millió Ft.

 

                A digitális mobilröntgenek korszerű technológiai megoldásai kiváltják az eddig használt, elvavult berendezéseket, használatuk során nincs szükség hagyományos, foszfor lemezes kazettákra, valamint előhívó, kiolvasó készülékek üzemeltetésére. Az új berendezések pontosabb képalkotásra képesek. A digitális technológiának köszönhetően az elkészített felvételek a kórház központi képarchiváló rendszerébe kerülnek. A készülékek a Koraszülött Osztályon, a Mellkas-sebészeti Osztályon, a Sürgősségi Osztályon és a Központi Intenzív Osztályon támogatják a betegellátásban dolgozók munkáját.

 

                A digitális panoráma röntgen készülék  egyszerűen és gyorsan, azonnal értékelhető képet mutat az alsó- és felső állcsontról. Az eszközzel készíthető panoráma, tele-röntgen, valamint 11x8 cm- es CT felvétel is. A panoráma röntgen a fogászat minden területén, de különösen a fogbeültetés, a szájsebészetben, a fogágy-betegségek kezelésében, a gyökérkezeléseknél és fogszabályozásban nyújt nagy segítséget a diagnózis felállításában. A készülék kiváltja a még hagyományos filmre dolgozó röntgen készüléket, így a fogászati röntgenfelvételek digitálisan a központi képarchiváló rendszerbe kerülnek.

 

                A projekt megvalósításával nagymértékben csökkenek a működési, fenntartási költségek és javul az üzembiztonság. Az előzetes számítások alapján az öt darab röntgengép cseréjével évente több millió forint üzemeltetési költségcsökkentés érhető el.

 

Az ÁEEK-OEP-EMMI 2016/1 pályázat további elemei:

 

  1. A Soproni Gyógyközpont és a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház együttműködési pályázata a költséghatékonyabb betegellátás érdekében.

               

  1. A Kemenesaljai Egyesített Kórház beolvadása a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba. Az integrált működés eredményezte racionalizálás.

 

  1. A gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz kapcsolódó fejlesztések az Onkoradiológiai ellátás terén a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban.

 

  1. A gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz kapcsolódó fejlesztések, nyílászárók cseréje a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban.

Galéria (18 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2018.01.20
Módosítva: 2018.01.20

15 éves a Szombathelyi Horvátok Egyesülete

A Szombathelyi Horvátok Egyesülete megalakulásának 15. évfordulóján rendezett ünnepi közgyűlésen mondott köszöntőt dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Feltöltve: 2018.01.19
Módosítva: 2018.01.19

Felújított kormányhivatali épületet adtak át

A Vas Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály felújított épületének ünnepélyes átadásán mondott köszöntőt Harangozó Bertalan kormánymegbízott és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere....

Feltöltve: 2018.01.19
Módosítva: 2018.01.19

Felújítják a sebészeti osztályt

A sebészeti osztály felújításáról tartott sajtótájékoztatót a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A projekt...

Feltöltve: 2018.01.17
Módosítva: 2018.01.17

Védőnők konzultációja

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Ágh Péter országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozat elnöke sajtótájékoztatót tartott arról, hogy...

Feltöltve: 2018.01.17
Módosítva: 2018.01.17

Nyílt nap a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központ nyílt napján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Feltöltve: 2018.01.16
Módosítva: 2018.01.16

A Segítés Városa a bálokban is segít

A Szombathely a Segítés Városa program új eleméről tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Köcse Tamás vezető mentőtiszt a Városházán. A báli szezon kezdetével, a nagy tömegeket mozgató eseményeken...

Feltöltve: 2018.01.13
Módosítva: 2018.01.15

Megyebállal indult a báli szezon Bükfürdőn

Vas Megye Önkormányzata és Bük város bálján vett részt dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Ágh Péter országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester, Harangozó Bertalan...

Feltöltve: 2018.01.13
Módosítva: 2018.01.13

Helyreállított hadisírok

A Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum a Magyarországon fellelhető I. világháborús hadisírok rendbehozatalához szükséges költségvetési eszközök biztosításáról szóló 1551/2016. (X. 13.) Korm. határozatban kapott felhatalmazás...

Feltöltve: 2018.01.13
Módosítva: 2018.01.13

Gyermekdiabétesz Nap a Markusovszky kórházban

Az idén a Markusovszky Kórház Csecsemő-és Gyermekosztálya szervezte meg a hagyományosan évente rendezett Országos Gyermekdiabetes Napot. Ebből az alkalomból köszöntötte a konferencia résztvevőit dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város...

Feltöltve: 2018.01.12
Módosítva: 2018.01.14

A Doni Hősök emlékére

A doni áttörés 75. évfordulóján Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Recski Szövetség Nyugat-dunántúli Szervezete és a Szombathelyi Egyházmegye szervezésében kegyeleti megemlékezést tartottak a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán...

Programok

Zene/Koncert: RÓZSABORS MŰHELY – LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

Helyszín: Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
Időpont: 2018 Február 02. (Péntek) 18:00

Szép Ernő: Vőlegény (Színház/Tánc)

Weöres Sándor Színház - Nagyszínpad, Szombathely, Akacs M. u. 7.
2018 Január 29. (Hétfő) 17:00

Még több Színház/Tánc ...
Biblia és hitújítás a XV-XVIII. századig (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár, Szombathely, Szily János u. 1.
2017 Október 10. (Kedd) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Női vonal Geszler Mária keramikusművész kiállítása (Szombathelyi Képtár) (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Képtár, Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 12.
2017 December 14. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...