Dr. Puskás Tivadar

Mobil röntgen készüléket adtak át a Markusovszky kórházban

ÁEEK-OEP-EMMI 2016/1. számú „Fekvőbeteg szakellátó intézmények támogatása – a gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz, ehhez kapcsolódó szakmai és/vagy működési koncentrációt szolgáló fejlesztések megvalósítására” című pályázat keretében megvalósult mobil röntgen készülékek ünnepélyes átadásához kapcsolódó sajtótájékoztatón mondott beszédet dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az átadó ünnepség végén bemutatták a készüléket. A rendezvényen részt vett dr. Kecskés László osztályvezető főorvos.

Fotó: Benkő Sándor

MARKUSOVSZKY EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZ

 

2017. OKTÓBER 20.

 

                A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház a „Fekvőbeteg szakellátó intézmények támogatása – a gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz,  ehhez kapcsolódó szakmai és/vagy működési koncentrációt szolgáló fejlesztések megvalósítására” (ÁEEK-OEP-EMMI 2016/1) pályázat kapcsán – öt különálló elemmel - összesen 986,6 millió Ft támogatást nyert el. Ebből az összegből olyan beruházások valósulnak meg, melyek csökkentik a kórház fenntartásának költségeit és javítják a betegellátáshoz tartozó infrastruktúra színvonalát.

 

                Az öt nyertes elem egyike „A gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz kapcsolódó fejlesztések a digitális diagnosztika területén a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban” című projekt, melynek köszönhetően négy darab digitális mobil röntgen és egy digitális panoráma röntgen beszerzése történt meg. Támogatási összeg 177,2 millió Ft.

 

                A digitális mobilröntgenek korszerű technológiai megoldásai kiváltják az eddig használt, elvavult berendezéseket, használatuk során nincs szükség hagyományos, foszfor lemezes kazettákra, valamint előhívó, kiolvasó készülékek üzemeltetésére. Az új berendezések pontosabb képalkotásra képesek. A digitális technológiának köszönhetően az elkészített felvételek a kórház központi képarchiváló rendszerébe kerülnek. A készülékek a Koraszülött Osztályon, a Mellkas-sebészeti Osztályon, a Sürgősségi Osztályon és a Központi Intenzív Osztályon támogatják a betegellátásban dolgozók munkáját.

 

                A digitális panoráma röntgen készülék  egyszerűen és gyorsan, azonnal értékelhető képet mutat az alsó- és felső állcsontról. Az eszközzel készíthető panoráma, tele-röntgen, valamint 11x8 cm- es CT felvétel is. A panoráma röntgen a fogászat minden területén, de különösen a fogbeültetés, a szájsebészetben, a fogágy-betegségek kezelésében, a gyökérkezeléseknél és fogszabályozásban nyújt nagy segítséget a diagnózis felállításában. A készülék kiváltja a még hagyományos filmre dolgozó röntgen készüléket, így a fogászati röntgenfelvételek digitálisan a központi képarchiváló rendszerbe kerülnek.

 

                A projekt megvalósításával nagymértékben csökkenek a működési, fenntartási költségek és javul az üzembiztonság. Az előzetes számítások alapján az öt darab röntgengép cseréjével évente több millió forint üzemeltetési költségcsökkentés érhető el.

 

Az ÁEEK-OEP-EMMI 2016/1 pályázat további elemei:

 

  1. A Soproni Gyógyközpont és a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház együttműködési pályázata a költséghatékonyabb betegellátás érdekében.

               

  1. A Kemenesaljai Egyesített Kórház beolvadása a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba. Az integrált működés eredményezte racionalizálás.

 

  1. A gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz kapcsolódó fejlesztések az Onkoradiológiai ellátás terén a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban.

 

  1. A gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz kapcsolódó fejlesztések, nyílászárók cseréje a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban.

Galéria (18 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2017.11.18
Módosítva: 2017.11.18

Száz éves a Kanizsai Dorottya Gimnázium

Gálaműsor keretében ünnepelte fennállásának századik évfordulóját a Kanizsai Dorottya Gimnázium. Az AGORA Művelődési és Sportházban megtartott eseményen öreg és mai diákok adtak elő színpompás műsort. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú...

Feltöltve: 2017.11.17
Módosítva: 2017.11.17

Beszámoló a megyei közgyűlésen

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere tartott tájékoztatót Vas Megye Közgyűlésén Szombathely Megyei Jogú Város 2017. évi munkájáról, kiemelten a Szent Márton tervről.

Feltöltve: 2017.11.17
Módosítva: 2017.11.17

Egészségnap az Aranyhíd iskolában

Tanítás nélküli munkanapon Egészségnapot tartottak a szombathelyi Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központban. A rendezvény lebonyolításában a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesülete segített. Az egészségnapon köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar,...

Feltöltve: 2017.11.16
Módosítva: 2017.11.17

Kiadvány a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemről

Az 50 éves Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem tiszteletére megjelent kiadvány bemuatóján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Feltöltve: 2017.11.16
Módosítva: 2017.11.16

A Vas Megyei István Lajos trombózis Klub ülése

A Markusovszky Egyetemi Kórház Orvosi Könyvtárában a Vas Megyei István Lajos trombózis Klub ülésén köszöntötte a résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Feltöltve: 2017.11.16
Módosítva: 2017.11.17

Megújul az Adventi Vásár

Az idén új környezet, új díszkivilágítás várja a város lakóit a Fő téren és környékén az év végén. A megújuló Adventi Vásárról tájékoztatta a sajtót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester,...

Feltöltve: 2017.11.15
Módosítva: 2017.11.15

Próbaüzem az új uszodában

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Koczka Tibor alpolgármesterrel, Lendvai Ferenc tanácsnokkal, az önkormányzati képviselőkkel és dr. Hende Csaba országgyűlési képviselővel megtekintette az átadás előtt és próbaüzem...

Feltöltve: 2017.11.15
Módosítva: 2017.11.15

Tudományos ülés vasi madarászokról

A történelmi Vas megye neves madarászai című tudományos ülésen a Savaria Múzeumban mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Feltöltve: 2017.11.15
Módosítva: 2017.11.15

Pályaválasztási és Képzési Kiállítás

A Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában rendezett Pályaválasztási és Képzési kiállításon mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Harangozó Bertalan...

Feltöltve: 2017.11.14
Módosítva: 2017.11.14

Közös küldetésben - katona és lelkész

A "Közös küldetésben - Katona és lelkész az ember és a nemzet szolgálatában" című kiadvány bemutatóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Székely János megyéspüspök.

Programok

Zene/Koncert: Tri-show NEON party 2017

Helyszín: AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
Időpont: 2017 December 09. (Szombat) 19:00

Szép Ernő: Vőlegény (Színház/Tánc)

Weöres Sándor Színház - Nagyszínpad, Szombathely, Akacs M. u. 7.
2017 November 25. (Szombat) 19:00

Még több Színház/Tánc ...
Pánikszoba – A titkos labor (Gyerekeknek)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2017 November 30. (Csütörtök) 15:00

Még több Gyerekeknek ...
Biblia és hitújítás a XV-XVIII. századig (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár, Szombathely, Szily János u. 1.
2017 Október 10. (Kedd) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
BOZSODI QUARTET HANGVERSENYE (Zene/Koncert)

Székesegyház - Püspöki Palota, Szombathely, Mindszenty József tér 1.
2017 November 21. (Kedd) 19:30

Még több Zene/Koncert ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...