Dr. Puskás Tivadar

Mobil röntgen készüléket adtak át a Markusovszky kórházban

ÁEEK-OEP-EMMI 2016/1. számú „Fekvőbeteg szakellátó intézmények támogatása – a gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz, ehhez kapcsolódó szakmai és/vagy működési koncentrációt szolgáló fejlesztések megvalósítására” című pályázat keretében megvalósult mobil röntgen készülékek ünnepélyes átadásához kapcsolódó sajtótájékoztatón mondott beszédet dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az átadó ünnepség végén bemutatták a készüléket. A rendezvényen részt vett dr. Kecskés László osztályvezető főorvos.

Fotó: Benkő Sándor

MARKUSOVSZKY EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZ

 

2017. OKTÓBER 20.

 

                A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház a „Fekvőbeteg szakellátó intézmények támogatása – a gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz,  ehhez kapcsolódó szakmai és/vagy működési koncentrációt szolgáló fejlesztések megvalósítására” (ÁEEK-OEP-EMMI 2016/1) pályázat kapcsán – öt különálló elemmel - összesen 986,6 millió Ft támogatást nyert el. Ebből az összegből olyan beruházások valósulnak meg, melyek csökkentik a kórház fenntartásának költségeit és javítják a betegellátáshoz tartozó infrastruktúra színvonalát.

 

                Az öt nyertes elem egyike „A gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz kapcsolódó fejlesztések a digitális diagnosztika területén a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban” című projekt, melynek köszönhetően négy darab digitális mobil röntgen és egy digitális panoráma röntgen beszerzése történt meg. Támogatási összeg 177,2 millió Ft.

 

                A digitális mobilröntgenek korszerű technológiai megoldásai kiváltják az eddig használt, elvavult berendezéseket, használatuk során nincs szükség hagyományos, foszfor lemezes kazettákra, valamint előhívó, kiolvasó készülékek üzemeltetésére. Az új berendezések pontosabb képalkotásra képesek. A digitális technológiának köszönhetően az elkészített felvételek a kórház központi képarchiváló rendszerébe kerülnek. A készülékek a Koraszülött Osztályon, a Mellkas-sebészeti Osztályon, a Sürgősségi Osztályon és a Központi Intenzív Osztályon támogatják a betegellátásban dolgozók munkáját.

 

                A digitális panoráma röntgen készülék  egyszerűen és gyorsan, azonnal értékelhető képet mutat az alsó- és felső állcsontról. Az eszközzel készíthető panoráma, tele-röntgen, valamint 11x8 cm- es CT felvétel is. A panoráma röntgen a fogászat minden területén, de különösen a fogbeültetés, a szájsebészetben, a fogágy-betegségek kezelésében, a gyökérkezeléseknél és fogszabályozásban nyújt nagy segítséget a diagnózis felállításában. A készülék kiváltja a még hagyományos filmre dolgozó röntgen készüléket, így a fogászati röntgenfelvételek digitálisan a központi képarchiváló rendszerbe kerülnek.

 

                A projekt megvalósításával nagymértékben csökkenek a működési, fenntartási költségek és javul az üzembiztonság. Az előzetes számítások alapján az öt darab röntgengép cseréjével évente több millió forint üzemeltetési költségcsökkentés érhető el.

 

Az ÁEEK-OEP-EMMI 2016/1 pályázat további elemei:

 

  1. A Soproni Gyógyközpont és a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház együttműködési pályázata a költséghatékonyabb betegellátás érdekében.

               

  1. A Kemenesaljai Egyesített Kórház beolvadása a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba. Az integrált működés eredményezte racionalizálás.

 

  1. A gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz kapcsolódó fejlesztések az Onkoradiológiai ellátás terén a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban.

 

  1. A gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz kapcsolódó fejlesztések, nyílászárók cseréje a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban.

Galéria (18 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2018.07.20
Módosítva: 2018.07.20

Pusztay János köszöntése

Prof. Dr. Pusztay János 70. születésnapi ünnepségén köszöntőt mondott és emlékérmet adott át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Megyeházán.

Feltöltve: 2018.07.20
Módosítva: 2018.07.20

Lakossági fórum

Lakossági fórumot tartott a Városházán az Északi Iparterület rendezési tervének tervezett módosításával kapcsolatban dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester. A TOP forrásból megvalósuló...

Feltöltve: 2018.07.19
Módosítva: 2018.07.19

Sajtótájékoztató az OMV Vízilabda Kupáról

Július 20-22. között rendezik meg a Tófürdőn a III. OMV-KUPA nemzetközi férfi utánpótlás vízilabdatornát, melyen az U18-as korosztályban Kanada, Horvátország, Olaszország és Magyarország válogatottja mérkőzik meg egymással. A rendezvényről tartott...

Feltöltve: 2018.07.17
Módosítva: 2018.07.17

Boldogasszony kiállítás Szombathelyen

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet kezdeményezésére és a Kárpát-haza Galéria gondozásában született vándorkiállítás Szombathelyre érkezett a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontba. Ünnepi köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar,...

Feltöltve: 2018.07.17
Módosítva: 2018.07.17

Elkészült a Jáki úti temető kerítése

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette a Jáki úti temető megújult kerítését. Lakossági kérésre több mint másfél millió forintot fordított a munkálatokra a Vas Megyei Temetkezési Kft.

Feltöltve: 2018.07.13
Módosítva: 2018.07.13

Schrammel gyűjtemény

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és Magyarné Vadász Irén, a Magyar Államkincstár Vas Megyei Igazgatósága igazgatója tartott sajtótájékoztatót a "Schrammel Imre gyűjteményének méltó...

Feltöltve: 2018.07.12
Módosítva: 2018.07.12

Hungaria Nostra Szombathelyen

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Város- és Faluvédők Szövetségének Országos Találkozó és Szakmai Konferenciájának megnyitóján, majd méltatta A szombathelyi Szépítő Egyesület története 1885-2015...

Feltöltve: 2018.07.11
Módosítva: 2018.07.11

Közmeghallgatás utáni helyszínbejárás

A tervek szerint Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a közeljövőben a közmeghallgatáson felmerült valamennyi lakossági problémáról személyesen tájékozódik. Első ízben a Farkas Károly utcát és a zanati városrészt járta...

Feltöltve: 2018.07.11
Módosítva: 2018.07.11

Képzés a Segítés Városa programban

A júniusban átadásra került reanimációs eszközök szakszerű használatára képezték ki az intézmények képviselőit az AGORA - Művelődési és Sportházban a mentőszolgálat vezetésével. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere...

Feltöltve: 2018.07.10
Módosítva: 2018.07.10

Szociális bérlakások újulnak meg

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lendvai Ferenc tanácsnok és Sátory Károly a körzet képviselője megtekintette a felújítás alatt álló szociális bérlakásokat a Szabadságharcos utcában.

Programok

Sport: III. OMV-Kupa - Nemzetközi Férfi Utánpótlás Vízilabda Torna 

Helyszín: Tófürdő, Szombathely, Kenderesi utca
Időpont: 2018 Július 20. (Péntek) 17:00

St. Martin koncert (Zene/Koncert)

Herényi Szent György templom, Szombathely, Kert u. 1.
2018 Augusztus 10. (Péntek) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
CSÚSZDA VERSENY (Sport)

Tófürdő, Szombathely, Kenderesi utca
2018 Július 21. (Szombat) 14:00

Még több Sport ...
Szóra bírt csontjaink (Savaria Múzeum) (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Február 08. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
A Berzsenyi Dániel tér arcai (BDMK) (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2018 Április 04. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...