Dr. Puskás Tivadar

Családi programokkal vár az Európai Mobilitási Hét Szombathelyen – földön, vízen, levegőben!

Szeptember 15. és 23. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, melynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A rendezvénysorozat programjairól tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester.

Fotó: Cseh Gábor

Mix and Move! – az Európai Mobilitási Hét idei szlogenjével a multimodalitás fontosságára, vagyis a különböző közlekedési módok használatára hívják fel a szervezők a figyelmet. Szombathely immár harmadik alkalommal csatlakozik a kezdeményezéshez: ezúttal földön, vízen és levegőben lesznek programok.

Szeptember 16. és 22. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon is.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkományzata idén harmadik alkalommal vesz részt az egy hetes kezdeményezésben azzal a nem titkolt céllal, hogy a közösségi közlekedés felé irányítsa a figyelmet, illetve hogy a sportos és egészséges életforma fontosságát kiemelve kerékpározásra, gyaloglásra ösztönözze a szombathelyieket. Ezért nagyrészt térítésmentesen igénybe vehető, kicsiknek-nagyoknak szóló szórakoztató és sport programokkal a mozgás legkülönbözőbb formáit népszerűsítik.

Szeptember 15-én az V. Micimackó futóversenyre invitálják az óvodás és kisiskolás korúakat szüleikkel, majd 16-án mobil kalandparkkal, nordic-walking foglalkozással várják az érdeklődőket a Csónakázótó szigetére. A nyitónapon Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere köszöntőjét követően 15.30 órától Katus Attilával mozoghatnak a kilátogatók, de kedvezményes csónakázásra is lesz lehetőség. Szeptember 14. és 16. között a szombathelyi reptéren térítés ellenében családi sétarepülésre lesz mód.

A bölcsődések és óvodások szeptember 18-án, kedden a Fő téren a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület mozgásos programján érezhetik jól magukat. A kisiskolásokat szeptember 21-én, pénteken délelőtt a Gayer parkban a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysággal közös szervezésben kölekedésbiztonsági, balesetmegelőzési vetélkedőre várják.

Az Autómentes Napon, szeptember 22-én délelőtt 10 órától ismét elzárják az autós forgalom elől a Rákóczi utca Iseum előtti szakaszát, ahol ideiglenes színpadot állítanak. Délután fellép Kiss Márton zongoraművész, Kondor Tamás és zenekara, majd 3 órakor dr. Puskás Tivadar polgármester megnyitója után Romeo Dell’ Amico előadóművész és a ma ismét oly népszerű ABBA slágerekkel Détár Enikő, Ladinek Judit és Molnár László. A műsorszámok között a WestSide TSE és a Rimányi Táncstúdió táncosai, valamint veszprémi kerekesszékes táncosok szórakoztatják majd a közönséget. Ugyanitt aktív kikapcsolódásra is lesz lehetőség, kipróbálhatjuk magunkat egy 8 méteres mászófalon, minigolfban, és csatlakozni lehet az ismét startoló Múltidéző Bringatúrához is. Autóbusz-szimulátorral és elektromos autóval is ismerkedhetünk, óriáskirakó, Okosanyu-teszt, gyermek foglalkoztató valamint “Képes vagy rá” címmel ügyességi vetélkedő is vár kicsit és nagyot.

Az óvodásoknak meghirdetett “Mozogni jó” rajzpályázat nyerteseit szeptember 19-én, a “Zöldülj velünk kerékpárral” fotópályázat nyerteseit pedig a szeptember 22-ei rendezvényen díjazzák. Szeptember 23-án záróeseményként az V. Szombathelyi Futófesztiválon vehetnek részt a mozgás szerelmesei.

A programokról részletesen tájékozódni a facebook “Európai Mobilitási Hét 2018 Szombathely” eseménynél, vagy a szombathelypont.hu oldalon lehet.


Galéria (19 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2018.09.19
Módosítva: 2018.09.20

Átadták a megszépült Bokréta Bölcsődét

Befejeződött a Bokréta bölcsőde felújítása. Az ünnepségen műsort adtak a Szombathelyi Barátság Óvoda óvodásai ,,Színes a világ" címmel. Köszöntő beszédet mondott dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az avató ünnepségen...

Feltöltve: 2018.09.19
Módosítva: 2018.09.20

"Mozogni jó!" - rajzkiállítás a Városházán

Mozogni jó! - címmel, nyílt óvodások rajzaiból kiállítás a Városházán. Az óvodapedagógusok szakmai napjának nyitó rendezvényén dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt majd átadta a zsűri által legjobbnak...

Feltöltve: 2018.09.18
Módosítva: 2018.09.19

Sajtótájékoztató tornász világkupáról

A Szombathelyen szeptember 21-én kezdődő Torna Challenge Világkupán várhatóan közel 120 tornász indul A viadalról tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Magyar Zoltán a Magyar Torna Szövetség...

Feltöltve: 2018.09.18
Módosítva: 2018.09.18

Sajtótájékoztató a 100 Tagú Cigányzenekar Jótékonysági Ünnepi Nagykoncertjéről

A 100 Tagú Cigányzenekar Jótékonysági Ünnepi Nagykoncertjéről, tartott sajtótájékoztatót, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Pacsai Gábor Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke, Lovay László Magyar...

Feltöltve: 2018.09.18
Módosítva: 2018.09.18

Állampolgársági eskütétel

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt 8 személy tette le a magyar állampolgársági esküt.

Feltöltve: 2018.09.17
Módosítva: 2018.09.17

Átadták a jelzőrendszerrel ellátott gyalogátkelőhelyeket

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere részt vett a Helyi Esélyegyenlőségi Program keretében Önkormányzati beruházásként 21 helyszínen megvalósult jelzőrendszerrel ellátott gyalogátkelőhelyek átadásán.

Feltöltve: 2018.09.15
Módosítva: 2018.09.15

Családi Sétarepülő Hétvége

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a Családi Sétarepülő Hétvégét a szombathelyi repülőtéren.

Feltöltve: 2018.09.15
Módosítva: 2018.09.15

Lakótelepi nap

Az 5. KISZ lakótelepi napot nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Nemény András a körzet önkormányzati képviselője. Majd a város polgármestere emléklapot adott át Vörös Pálnak az egyesület elnökének.

Feltöltve: 2018.09.13
Módosítva: 2018.09.14

Németh Pálra emlékeztek

Németh Pálra emlékeztek a Sugár úti Atlétikai Centrumban. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere emlékbeszéde után a város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester, dr. Takátsné Tenki Mária és dr. Kecskés László koszorút...

Feltöltve: 2018.09.12
Módosítva: 2018.09.12

Majoros Sámuelné köszöntése 90. születésnapján

Majoros Sámuelnét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Programok

Gyerekeknek: Múltidéző bringatúra

Helyszín: ISEUM előtti tér, Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 3.
Időpont: 2018 Szeptember 22. (Szombat) 15:00

Stresszkezelő tréning II. (Előadás/Kiállítás)

Egészségfejlesztési Iroda Szombathely és Járása, Szombathely, Nádasdy Ferenc utca 4.
2018 Szeptember 26. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
SWIETELSKY HUN CHALLENGE WORLD CUP (Sport)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2018 Szeptember 22. (Szombat) 15:00

Még több Sport ...
V. Futófesztivál Szombathelyen (Sport)

Egyetemi Sportcsarnok, Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.
2018 Szeptember 23. (Vasárnap) 12:55

Még több Sport ...
EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT (Gyerekeknek)

Szombathely közterei, Szombathely, Fő tér 1.
2018 Szeptember 14. (Péntek) 10:00

Még több Gyerekeknek ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...