Dr. Puskás Tivadar

Családi programokkal vár az Európai Mobilitási Hét Szombathelyen – földön, vízen, levegőben!

Szeptember 15. és 23. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, melynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A rendezvénysorozat programjairól tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester.

Fotó: Cseh Gábor

Mix and Move! – az Európai Mobilitási Hét idei szlogenjével a multimodalitás fontosságára, vagyis a különböző közlekedési módok használatára hívják fel a szervezők a figyelmet. Szombathely immár harmadik alkalommal csatlakozik a kezdeményezéshez: ezúttal földön, vízen és levegőben lesznek programok.

Szeptember 16. és 22. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon is.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkományzata idén harmadik alkalommal vesz részt az egy hetes kezdeményezésben azzal a nem titkolt céllal, hogy a közösségi közlekedés felé irányítsa a figyelmet, illetve hogy a sportos és egészséges életforma fontosságát kiemelve kerékpározásra, gyaloglásra ösztönözze a szombathelyieket. Ezért nagyrészt térítésmentesen igénybe vehető, kicsiknek-nagyoknak szóló szórakoztató és sport programokkal a mozgás legkülönbözőbb formáit népszerűsítik.

Szeptember 15-én az V. Micimackó futóversenyre invitálják az óvodás és kisiskolás korúakat szüleikkel, majd 16-án mobil kalandparkkal, nordic-walking foglalkozással várják az érdeklődőket a Csónakázótó szigetére. A nyitónapon Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere köszöntőjét követően 15.30 órától Katus Attilával mozoghatnak a kilátogatók, de kedvezményes csónakázásra is lesz lehetőség. Szeptember 14. és 16. között a szombathelyi reptéren térítés ellenében családi sétarepülésre lesz mód.

A bölcsődések és óvodások szeptember 18-án, kedden a Fő téren a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület mozgásos programján érezhetik jól magukat. A kisiskolásokat szeptember 21-én, pénteken délelőtt a Gayer parkban a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysággal közös szervezésben kölekedésbiztonsági, balesetmegelőzési vetélkedőre várják.

Az Autómentes Napon, szeptember 22-én délelőtt 10 órától ismét elzárják az autós forgalom elől a Rákóczi utca Iseum előtti szakaszát, ahol ideiglenes színpadot állítanak. Délután fellép Kiss Márton zongoraművész, Kondor Tamás és zenekara, majd 3 órakor dr. Puskás Tivadar polgármester megnyitója után Romeo Dell’ Amico előadóművész és a ma ismét oly népszerű ABBA slágerekkel Détár Enikő, Ladinek Judit és Molnár László. A műsorszámok között a WestSide TSE és a Rimányi Táncstúdió táncosai, valamint veszprémi kerekesszékes táncosok szórakoztatják majd a közönséget. Ugyanitt aktív kikapcsolódásra is lesz lehetőség, kipróbálhatjuk magunkat egy 8 méteres mászófalon, minigolfban, és csatlakozni lehet az ismét startoló Múltidéző Bringatúrához is. Autóbusz-szimulátorral és elektromos autóval is ismerkedhetünk, óriáskirakó, Okosanyu-teszt, gyermek foglalkoztató valamint “Képes vagy rá” címmel ügyességi vetélkedő is vár kicsit és nagyot.

Az óvodásoknak meghirdetett “Mozogni jó” rajzpályázat nyerteseit szeptember 19-én, a “Zöldülj velünk kerékpárral” fotópályázat nyerteseit pedig a szeptember 22-ei rendezvényen díjazzák. Szeptember 23-án záróeseményként az V. Szombathelyi Futófesztiválon vehetnek részt a mozgás szerelmesei.

A programokról részletesen tájékozódni a facebook “Európai Mobilitási Hét 2018 Szombathely” eseménynél, vagy a szombathelypont.hu oldalon lehet.


Galéria (19 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2019.08.25
Módosítva: 2019.08.25

Kialudt a karnevál lángja

A záró ceremónián részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly és Koczka Tibor, és alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok, valamint a város képviselői is.

Feltöltve: 2019.08.25
Módosítva: 2019.08.25

Karneváli felvonulás vasárnap

A XX. Savaria Történelmi Karnevál szombati felvonulása félbeszakadt a rossz időjárás miatt, így vasárnap délelőtt pótolták a jelmezes felvonulást a szervezők.

Feltöltve: 2019.08.24
Módosítva: 2019.08.24

Karneváli felvonulás szombaton

A Savaria Történelmi Karnevál szombati felvonulása.

Feltöltve: 2019.08.24
Módosítva: 2019.08.24

Testvérvárosi küldöttségek a Karneválon

A testvérvárosi delegációk tagjait fogadta a Savaria Történelmi Karneválon dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok.

Feltöltve: 2019.08.24
Módosítva: 2019.08.24

Seregszemle a Történelmi Témaparkban

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette a Történelmi Témaparkban felsorakozott legiokat.

Feltöltve: 2019.08.23
Módosítva: 2019.08.24

ELTE SEK standavató

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ Iseum előtt megépített karneváli standjának hivatalos megnyitóján, mondott köszöntőt dr. Németh István, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője,...

Feltöltve: 2019.08.23
Módosítva: 2019.08.23

Péntek esti fáklyás felvonulás

A XX. Savaria Történelmi Karnevál péntek esti felvonulása a város utcáin.

Feltöltve: 2019.08.23
Módosítva: 2019.08.23

Átadták a Karnevál Bora- és tortája-díjat

A Karnevál Bora címet idén Feind Lajos - Cabernet Franc 2017-es bora kapta. A Karnevál Tortája 2019-ben Varga Ádám Cassis nevű tortája lett. A díjakat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei jogú Város polgármestere és Grünwald Stefánia adta...

Feltöltve: 2019.08.23
Módosítva: 2019.08.23

Megnyílt a Civilkorzó

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Dr. Kecskés Pétert, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának főosztály-vezetője nyitotta meg a Civilkorzót.

Feltöltve: 2019.08.23
Módosítva: 2019.08.23

Megnyílt a toborzópont

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a toborzópontot az Aréna utcában.

Programok

Mozi: Volt egyszer egy... Hollywood

Helyszín: AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
Időpont: 2019 Augusztus 26. (Hétfő) 17:50

A DAL a Miénk! Álljon össze a város legnagyobb zenekara! (Zene/Koncert)

Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
2019 Szeptember 14. (Szombat) 16:00

Még több Zene/Koncert ...
Angry Birds 2 3D – A film (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Augusztus 26. (Hétfő) 10:00

Még több Mozi ...
Volt egyszer egy… Hollywood 2D (mb) (18) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Augusztus 26. (Hétfő) 10:45

Még több Mozi ...
Angry Birds 2 2D – A film (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Augusztus 26. (Hétfő) 11:00

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...