Dr. Puskás Tivadar

Jubileumi ünnepség keretében családi napot rendezett az LUK Savaria Kft. Szombathelyen, ahol ünnepi köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is. Az elismerések átadása után az ünnepség résztvevői megtekintették az üzemet.

2017.09.23 09:30

A Kisz-lakótelep napját nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Nemény András a körzet önkormányzati képviselője.

Közel 200 külföldi tanuló és kíséretük részvételével elstartolt az EUROWEEK elnevezésű nemzetközi diákhét. Az AGORA Savaria Moziban megtartott nyitóünnepségen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a 20 országból érkezett vendégeket és kívánt nekik kellemes időtöltést, játékos tanulást.

A Horváth Zoltán Nemzetközi Kosárlabda Emléktorna megnyitóján köszöntötte az EB-n részt vett kosárlabdázókat, stábtagokat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Savaria Múzeumban látható Savaria - római város a Borostyánkő úton állva című kiállításon megelevenednek a 2000 évvel ezelőtti város hétköznapjai. A kiállítótér falain nagyméretű grafikán jelenítették meg a több részletben feltárt, Kossuth utcától északra elhelyezkedő útkereszteződést. Jól láthatók a fából és kőből épült házak, a bennük kialakított üzletekkel és műhelyekkel. A háztömböket oszlopsorral szegélyezett fedett járdák határolták, amelyek mediterrán megjelenést kölcsönöztek a városnak. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket Csapláros Andreával a múzeum igazgatójával. A kiállítást dr. Borhy László, az ELTE rektora nyitotta meg.

Bagoly Imrénét, szépkorú polgárunkat köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Pipitér óvoda is beállt azok sorába, ahol modern sportpályákon ügyeskedhetnek a kisgyermekek. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata önrészként 2.850.000 forintot adott az építéshez. Szombathelyen immáron a 11. óvoda büszkélkedhet 21. századi sportpályával. A Pipitér óvoda sportpályájának avatásán beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az ünnepségen részt vett Horváth Soma, a körzet önkormányzati képviselője.

Lakézi Gábort köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapja alkalmából.

Az Európai Mobilitási Hét keretében adta át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Rettegi Attila, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke és Tóth Kálmán, a körzet önkormányzati képviselője a Játéksziget Óvodában elkészített Kresz parkot. Az 5.701.000 forintba került létesítmény a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság, valamint Rettegi Attila és Tóth Kálmán önkormányzati képviselők támogatásával készült el.

Az ELTE szombathelyi gépészmérnöki képzésének vállalati partnerei és hallgatói közötti ünnepélyes szerződés aláírási ünnepségén mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Balázsy Péter, Vas megye önkormányzatának jegyzője, dr. Németh István rektorhelyettes és Prof. Dr. Horváth Zoltán, egyetemi tanár, az ELTE dékánja. Az ünnepélyes ceremónián részt vett Molnár Miklós Szombathely alpolgármestere is.

A Deák Ferenc utcában, a Paragvári utca – Akacs Mihály utca közötti szakaszon 2017. szeptember 18. (hétfő) napjától kezdődően forgalmi rend változás lépett életbe. A Deák Ferenc utca egyirányú szakaszán ellenirányú kerékpáros forgalom számára kijelölt forgalmi sávot jelöltek ki. A 392 méter hosszúságú kerékpárutat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a körzet önkormányzati képviselője adta át.

2017.09.18 11:30

A Szent Márton templom előtti tér felújításakor késő római kori leletre bukkantak a régészek. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette a Szent Márton korához kapcsolható sírt, amelyben megtalálták az emberi csontmaradványokat.

Az 50 éves a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Vas Megyei Szervezete ünnepi közgyűlésén mondott köszöntőt, és adott át emléklapot és díszoklevelet a jubileum alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Majthényi László, Vas Megye közgyűlésének elnöke Barki Katalinnak, a szervezet elnökének.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár hetedik alkalommal hirdették meg a szeptember 15-16-17-én tartó akciót. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. A csütörtöki közgyűlésen Lendvai Ferenc frakcióvezető csatlakozásra hívta fel az önkormányzati képviselőket a Vasútállomás környékének megtisztítására. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lendvai Ferenc tanácsnok vezetésével önkormányzati képviselők tisztították meg az Éhen Gyula teret.

A szombathelyi önkormányzat a következő időszakban több, mint 1 252 millió forintot fordít pályázati és saját forrásból óvodáinak és bölcsődéinek felújítására, korszerűsítésére. Teljes felújítás előtt áll az Aréna Óvoda épülete, ezért új helyet kellett találni a csoportoknak. A volt Püspöki iskola épületét az egyház térítésmentesen adta át az önkormányzatnak, így az összes csoportot el lehetett helyezni az önkormányzat által biztosított 19 millió forintból felújított volt iskolaépületben. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Sátory Károly, a kerület önkormányzati képviselője látogatása során örömmel nyugtázta, hogy a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ vezényletével az óvodások igényeinek mindenben megfelelő helyet sikerült kialakítani, s a költözés is gyorsan, zökkenőmentesen zajlott, köszönhetően a szülők segítségének. Bőczéné Taletovics Katalin, az óvoda vezetője köszönetet mondott azért, hogy olyan megoldást sikerült találni, amely lehetővé tette az óvoda összes csoportjának egy helyen történő elhelyezését, a megszokott színvonalú munka végzését.

Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a 30 éves Közterület-felügyelet állományát, majd díszoklevelet adott át dr. Varsányi Péternek, az intézmény igazgatójának, aki ünnepi beszédet mondott. Az ünnepi rendezvényen elismeréseket adtak át a Közterület-felügyelet támogatóinak, partnereinek.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere adta át a Margaréta utcai óvoda felújított konyháját. Az átadáson jelen volt Ágh Ernő, a körzet önkormányzati képviselője.

Szeptember 16. és 22. között tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, melynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A rendezvénysorozat programjairól tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester. Közreműködtek a Galaxy Fitness Club versenyerobikosai.

Az Agora Szombathelyi Kulturális Központ őszi-téli programjait mutatta be sajtótájékoztató keretében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Parais István, az intézmény igazgatója és Prieger Szabolcs igazgatóhelyettes.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt tettek ketten állampolgársági esküt.

2017.09.09 17:00

A XI. Szombathelyi Isis Big Band Fesztivált nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Szombathelyi Tűzoltóság 145 éves jubileumi napja Brutscher József egykori tűzoltóparancsnok sírjának megkoszorúzásával kezdődött, majd szentmisén vettek részt a tűzoltók a Szent Erzsébet Ferences templomban. Gyalogosan és járművekkel fúvószenei felvezetéssel vonultak a Weöres Sándor Színházba, ahol ünnepi állománygyűlést tartottak a tűzoltók. Ünnepi beszédet és köszöntőt mondott Göncz Szabolcs tűzoltó parancsnok, Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az állománygyűlés elismerések átadásával és a zászlószalagok feltűzésével ért véget.

2017.09.08 19:00

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Szülőföld Kulturális, Sport és Örökségvédelmi Egyesület rendezésében a Hungarikum a javából című - Operett gála koncert előtt mondott köszöntőt az AGORA MSH-ban dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2017.09.07 17:00

Amilyen a nő olyan a család, amilyen a család, olyan a társadalom című négynapos rendezvénysorozat nyitó rendezvényén mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2017.09.06 11:00

Dr. Borhy László, az ELTE rektora és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az egyetem első éves diákjait, majd az egyetem hallgatóivá fogadták őket.

Szombathely, Vas megye térségének vasúti fejlesztéseiről tartott tájékoztatót Dávid Ilona a MÁV Zrt elnök-vezérigazgatója, köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és Holnapy László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője.

2017.09.05 11:00

A Vas megyei Szakmai Tanévnyitó Konferencián az ELTE-SEK-en mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, előadást tartott Dr. Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatásért felelős államtitkára.

2017.09.05 10:00

A Napraforgó Bölcsődében avatta fel dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Kneipp ösvényt.

A városi tanévnyitó ünnepségen, a 100 éves Kanizsai Dorottya Gimnáziumban mondott megnyitó beszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Szombathelyi Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya felújított épületének átadásán mondott köszöntőt Harangozó Bertalan kormánymegbízott és dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, avató beszédet dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője. Az ünnepélyes szalagátvágás után pohárköszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott. Az eseményen részt vett Koczka Tibor alpolgármester.

2017.08.30 13:00

A Csíkszentgyörgyön született, ám mintegy 20 éve Szombathelyen élő Kánya Imrét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Az LUK Savaria Kft. ügyvezető igazgatója, Michael Reinig kilenc év után elköszönt a szombathelyi gyártól. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor, Illés Károly és Molnár Miklós alpolgármesterek is részt vettek az igazgató búcsúztatására szervezett rendezvényen, ahol megköszönték a város érdekében tett erőfeszítéseit, és további jó munkát kívántak neki.

2017.08.27 11:00

A XVIII. Savaria Történelmi Karnevál vasárnapi seregszemléjén dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt, majd Illés Károly, Koczka Tibor alpolgármesterek és Lendvai Ferenc tanácsok kíséretében megtekintették a felsorakozott legiokat.

A Savaria Történelmi Karnevál szombati felvonulása.

2017.08.26 17:30

Vajdahunyadi fiatalokat fogadott és köszöntött dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária bizottsági elnök.

2017.08.26 15:00

Karneváli pillanatképek a Fő téri és a Borok utcai kavalkádról, a Gayer- és a Történelmi Témaparkból.

A testvérvárosi delegációk tagjait fogadta a Savaria Múzeumban dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok valamint dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő. A polgármester emléklapot adott át a kínai küldöttségnek a 10 éve fennálló kapcsolat emlékére, majd megtekintették a múzeum Fényérzék című kiállítását.

2017.08.26 11:00

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor és Illés Károly alpolgármesterek és Lendvai Ferenc tanácsnok megtekintették a Történelmi Témaparkban felsorakozott legiokat.

2017.08.25 21:30

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ Iseum előtt megépített karneváli standjának hivatalos megnyitóján, mondott köszöntőt a szombathelyi származású dr. Borhy László akadémikus, az ELTE új rektora, dr. Németh István, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Dr. Hamar Imre, az ELTE nemzetközi rektorhelyettese, a Konfuciusz Intézet igazgatója anyanyelvén is köszöntötte a kínai testvérvárosi küldöttséget.

A karnevál idején Szombathelyre érkezett testvérvárosi küldöttségek tagjai megtekintették az Iseum aktuális kiállítását, ahol dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar polgármestere, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármesterek, Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Takátsné dr. Tenki Mária bizottsági elnök fogadták a vendégeket.

2017.08.25 19:00

A XVIII. Savaria Történelmi Karnevál péntek esti felvonulása a város utcáin.

A Karnevál Bora címet a Fekete Borpince Shiraz válogatás 2014. kapta. A díjat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei jogú Város polgármestere és Grünwald Stefánia adta át.

Az Országos Alapellátási Szövetség 2017. évi konferenciáját köszöntötte dr. Hertelendy László, az Országos Alapellátási Szövetség elnöke és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Dr. Hertelendy László a szövetség nevében megköszönte Vigné Horváth Ilonának, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete igzgatójának a konferencia szervezésében nyújtott kiemelkedő munkáját.

2017.08.25 11:00

A Történelmi Témaparkban felsorakozó hagyományőrző csapatokat és a nézőket köszöntötte dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, majd dr. Puskás Tivadar polgármesterrel, Koczka Tibor alpolgármesterrel és Lendvai Ferenc tanácsnokkal megszemlélte a csapatokat.

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok kíséretében megnyitotta a toborzópontot és katonai egyenruha kiállítást az Aréna utcában.

2017.08.24 22:00

A Tűzmadarak, a Flame Flowers, a Solstix, a Mare Temporis, és az Artistica Anam Cara tűzszínházi produkciójában láthatta a közönség - többek között dr. Puskás Tivadar és családja, valamint a Szombathelyre érkezett testvérvárosi küldöttségek tagjai - a tüzes játékot, amelynek keretében madárlesen pillanthattak bele a fehér főnix megszemélyesítésébe.

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, és Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Savaria Legio felvezetésében és az önkormányzati tisztségviselők kíséretében vonult a Fórum színpadhoz, ahol ünnepélyesen megnyitották a XVIII. Savaria Történelmi Karnevált és meggyújtották a karnevál lángját.

A XVIII. Savaria Történelmi Karnevál programjaihoz kapcsolódó Zsidó Udvart és Bazárt nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A Zsidó Udvaron több kulturális programmal és kiállítással várják a karneválozókat. A megnyitón jelen volt Koczka Tibor alpolgármester is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 105. születésnapján köszöntötte Szombathely legidősebb emberét, Spiegler Elemért.

Balló László költő, Hefele kutató Szombathely városának ajándékozta a tulajdonát képező 18. századi eredeti rézmetszet-sorozatot, amelyek Szily János püspök megrendelésére Schoenvisner István által írott ANTIQUITATUM ET HISTORIAE SABARIENSIS című művében szerepeltek, ami Pesten jelent meg, 1791-ben. A metszetek másolatát a Városházán helyezték, hogy a szombathelyiek is láthassák. Az értékes adományt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszönte meg az ajándékozónak. A rézmetszetek Szombathelyen feltárt római kori épületmaradványokat és feliratos kőtáblákat ábrázolnak a lelőhelyek pontos feltüntetésével.

Programok

Sport: Focenza Fit For Life

Helyszín: Brenner János Nevelési Központ, Szombathely, Táncsics M. u. 48.
Időpont: 2017 Szeptember 30. (Szombat) 09:00

Állásbörze (Tanfolyam, képzés)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2017 Szeptember 27. (Szerda) 08:30

Még több Tanfolyam, képzés ...
Szép Ernő: Vőlegény (Színház/Tánc)

Weöres Sándor Színház - Nagyszínpad, Szombathely, Akacs M. u. 7.
2017 Szeptember 29. (Péntek) 18:00

Még több Színház/Tánc ...
A zene világnapja (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2017 Szeptember 29. (Péntek) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Rapülők Koncert Szombathely (Zene/Koncert)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2017 Október 22. (Vasárnap) 19:00

Még több Zene/Koncert ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...