Önkormányzati hírek

A Szociális Hét keretében nyílt meg Vass Péter Bexter fotókiállítása a Fő téren, Az utca arcai címmel, amit dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Németh Klára a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője nyitotta meg.

2019.04.17 14:00

A Szociális Hét idei programjait sajtótájékoztatón ismertette dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester és az idei főszervező, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője Németh Klára.

Elkezdődött a Zanati út és a Varasd utca kereszteződésének átépítése, jelzőlámparendszer kiépítése. A munkálatokat helyszínbejárás során dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és Kántás Zoltán a körzet képviselője tekintett meg.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester, dr. László Győző a körzet képviselője és Horváth Soma önkormányzati képviselő helyszíni bejáráson vett részt a Váci Mihály utca - Kodály Zoltán utca – Perint-patak közti zöldterületen épülő, 74 férőhelyes parkolónál. A 68 millió forintból megvalósuló beruházás munkálatai ütemterv szerint haladnak.

A Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny és Rendvédelmi napon beszédet mondott, majd díjakat adott át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lakatár Gábor tűzoltó alezredes.

A TOP-6.1.4-16-SH1-2017-00003 számú „Víztorony és környezetének turisztikai célú fejlesztése” című európai uniós finanszírozású projekt keretében sajtó nyilvános munkaterület átadás történt 2019. április 16-án a Brenner parkban. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket és felelevenítette az épület történetét. Illés Károly alpolgármester és Sátory Károly, a körzet önkormányzati képviselője összefoglalta a projekt turisztikai és társadalmi jelentőségét.

Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezésére Blind&Berry készségfejlesztő játékokkal gazdagodott a Donászy Magda Óvoda .

Április 27-28-án ismét Virágba borul Herény. A 17. Herényi Virágút programjait ismertették sajtó képviselőivel, amelyen Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a körzet képviselője is részt vett.

A Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Gazdasági Ellátó Szolgálat Védőnő Szolgálata 10. osztályos diákok számára szervezett "Egészség? - Megéri!" címmel vetélkedőt, amelyet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitott meg, majd segédkezett a díjak átadásán a verseny után. A vetélkedőn 11 csapat és szurkolóik vettek részt a város középiskoláiból.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg Húsvéti Vásárt a Fő téren. A megnyitót a Koprive Tamburazenekar koncertje követte.

2019.04.13 10:00

Szombathely is részt vesz az EFOP 1.8.6 - 17 kódszámon futó "A kevésbé fejlett régiókban élő lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén" elnevezésű pályázatban. A programra célja, hogy összesen 850 településen mozgásprogram szerveződjön, ezzel párhuzamosan a projektbe bevont települések lakosai számára alternatívákat nyújtsanak a rendszeres egészségfejlesztő testmozgásra. A rendezvényt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Czene Attila, Magyar Szabadidő Szövetség elnöke nyitotta meg.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Divatbemutató Kicsit Másképp című rendezvényen a Tóvendéglőben. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékossággal élőkre és az elfogadás fontosságára. Ezúttal 27 modell vonult fel a legdivatosabb ruhákban a kifutón.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a XXX. Zrínyi Ilona Matematika verseny megnyitóján az AGORA – Művelődési és Sportházban. Mintegy 2144 iskola közel 60 ezer tanulója vett részt a verseny első fordulóján, az országos döntőre a teljesítményük alapján 673 tanulót hívtak meg felnőtt kísérőikkel együtt.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott és oklevelet adott át a szervezőknek a 25. Országos József Attila mese-, vers-, és novellaíró pályázat eredményhirdetésén az Oladi iskolában. A pályázaton az általános iskoláskorú gyermekek, illetve a 8 osztályos gimnázium 10-14 éves korú diákjai indulhattak. Az eseményen bemutatták a legjobb alkotásokból összeállított antológiát is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott Balló László „Nápolyt látni aztán Vépet” című verses délutánján, amelyet a magyar költészet napja alkalmából rendeztek a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere részt vett a Kanizsai Dorottya Gimnázium Versünnep címmel rendezett költészet napi műsorán. A programon fellépett a Tarisznyások együttes is.

1942. április 12-én, 77 évvel ezelőtt indult el a keleti frontra a Magyar Királyi Honvédség III. Hadteste - erre emlékeztek a vasútállomáson felállított II. világháborús emléktáblánál. Sásdi Imre alezredes beszéde után dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere is megkoszorúzta az emléktáblát.

A húsvéti vásárról tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója és Parais István, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója.

Gaál Jenőné Kapsi Emmát köszöntötte 900. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntőt mondott a Magyar Költészet Napja alkalmából rendezett programon az AGORA – Művelődési és Sportházban. Az eseményen műsort adott a Savaria Irodalmi Műhely, valamint több mint kétszáz fő részvételével óriás puzzlen idézték meg Ady Endre portréját, a költő halálának 100. évfordulója alkalmából.

A 14. alkalommal megrendezett Kincskereső vers- és prózamondó versenyt nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az Aranyhíd EGYMI-ben.

A Duna House ingatlanközvetítő hálózaton belül Szombathely belvárosában, a volt Rum és Vidéke Takarékszövetkezet helyén, a Kiskar utca 1. szám alatt új iroda nyílt. Az ünnepélyes megnyitón dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere is beszédet mondott.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az „Aktív időskorúak” önkormányzati program keretében szervezett könnyűzenei koncert közönségét az AGORA Művelődési és Sportházban.

Interaktív műhelymunkára invitálta a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. a turisztikai szereplőket, szakembereket, akik közvetve részt vesznek Szombathely középtávú turizmusfejlesztési stratégiájának megalkotásában. A közgyűlés határozata szerint 2019-ben véglegesíteni kell a stratégiát. Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere is részt vett a workshopon.

2019.04.09 14:00

A Váci Mihály Általános Iskola 35 éve rendezi meg a város iskoláinak felső-tagozatosai részére a szavaló versenyt. Ez a Váci-hét nyitórendezvénye, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

2019.04.09 12:45

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere átadta a díjat Németh Richárd részére, aki nem tudott részt venni a IX. Sajtófotó kiállítás díjátadó ünnepségén. Városkép kategóriában kiállított Emlékmű újragondolva képét díjazta a zsűri.

Sergio Giusto olasz zarándokot fogadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán.

Modern Városok Program keretében folytatódik a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő energetikai fejlesztése. A helyszíni bejáráson részt vett, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Egy svéd és egy német iskolával együttműködve vesz részt a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium az Erasmus programban. Hétfőn a Városházán fogadta a projektben résztvevő tanárokat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2019.04.07 11:00

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere részt vett az immár harmadik alkalommal megrendezett Savaria félmaratonon, ahol kategóriájában első helyezést ért el.

A roma kultúra napja alkalmából a Berzsenyi Dániel Könyvtárban tematikus napot tartottak. Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntő beszédet mondott, a Nagy Éva igazgatónő által életre hívott programon. Idén horgolt babákból nyílt tárlat és előadást hallgathattak meg az érdeklődők egy országos cigánymesemondó versenyről.

2019.04.05 16:30

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a 21. Derkovits-hetet. A megnyitót követően került sor az immár 11. alkalommal megrendezett Verssoroló gálaműsorra.

A Berzsenyi Könyvtárért-díjjal minden évben négy dolgozó munkáját ismerik el. Idén dr. Baráthné Molnár Mónika igazgatóhelyettes, Szekér Tibor gondnok és Waldinger Dóra könyvtáros vehette át a szakmai kitüntetést. A dolgozók szavazatai alapján Németh Gabriella könyvkötő vehette át a szimpátia díjat. A díjak átadásában közreműködött Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere is.

Digitális óvoda mintaprogram indult a Gazdag Erzsi Óvodában. Az óvodai mintaprogramban szereplő eszközöket mutatták be az intézményvezetőknek. Az eseményen részt vett Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere is.

A hagyományaikhoz hűen immár 7. alkalommal rendezte meg a Kék Sétát az autizmus jegyében az Esőemberke Alapítvány és a Pontmás Alapítvány. Az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központtól indult menetet fogadta és köszöntötte a Városháza előtt Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere. A városháza előtt felléptek a Weöres Sándor színház művészei, az Aranyhíd EGYMI énekkara és a Micimackó kórus. A program a Mágikus Mintha koncertjével zárult.

A Nádasdy Ferenc utca meglévő aszfalt burkolatú járdáján hálós repedések, pályaszerkezeti bomlások miatt botlásveszélyes kátyúk, burkolat hiányosságok, keresztirányú repedések találhatók, ami felvetette a leromlott állagú járda felújításának szükségességét. A felújításra 406 méter hosszon, változó szélességben a pályaszerkezet cseréjével kerül sor. A munkálatok megkezdődtek, a helyszíni bejáráson vett részt Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a körzet önkormányzati képviselője.

2019.03.30 19:00

Az AGORA Művelődési és Sportház színpadán vendégeskedtek a „Fölszállott a páva" szereplői: Albert Csaba, Bognár Adrián, ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes, Kispendely Énekegyüttes, Kovács Krisztián, Majer Tamás, Molnár Bence, Rába Néptáncegyüttes, Szabó-legények és Veres Mihaela. Az előadókat Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, dr. Kondora Bálint a Vas Megye Közgyűlésének alelnöke és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke köszöntötte.

A Szombathelyi Egyházmegye létrehozta a Mindszenty József Alapítványt azzal a céllal, hogy segítse a szegény sorsú rászoruló, de tanulni akaró gyermekek, fiatalok tanulmányait. A sajtónyilványos bejelentésen Szombathely Megyei Jogú Várost Koczka Tibor és Illés Károly alpolgármesterek képviselték.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Modern Város Program keretében újítja fel a Késmárk utcai teniszcentrumot. A munkaterület átadásán részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester is.

2019.03.28 13:00

Juraj Chmiel Csehország magyarországi nagykövete Szombathelyre látogatott, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere fogadta a Városházán.

Északnyugat-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő programnka adott otthon a Művelődési és Sportház az OTP Fáy András Alapítvány szervezésében. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Czeglédi Zsanett a program alapítványi projektvezetője és Tóth Imre az OTP Bank Nyrt. Szombathelyi Igazgatóság igazgatója.

A Jáki úti orvosi rendelők energetikai felújítása megtörtént az elkészült épületet tekintette meg helyszíni bejárás során dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Ágh Ernő a körzet önkormányzati képviselője.

Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, dr. Kohuth Viktor, a VasiVíz Zrt. vezérigazgatója, valamint Bálint Anikó a Neumann János Általános Iskola intézményvezető- helyettese a Víz Világnapja alkalmából diákoknak beszéltek a csapvíz, édesvíz fontosságáról.

Starke Jánosné Remeczky Ilonát köszöntötte 100. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Horváth Ferencné Holler Erzsébetet 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Henkel Magyarország kft. pályázati programot hirdetett óvodáknak, bölcsődéknek kültéri játékok fejlesztésére, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény is pályázott, és nyert. A Százszorszép Bölcse több udvari játékkal gazdagodott. Az átadáson köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és a Horváth Soma a körzet önkormányzati képviselője is.

2019.03.22 16:00

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata is csatlakozott a "Te Szedd!" akcióhoz. Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke, Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok és több önkormányzati képviselő a Zanati Kulturális Egyesülettel közösen tisztította meg a Külső-Zanati út környékét.

Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése a 477/2011. (XI.24.) Kgy. határozatával kinyilvánította, hogy az újraélesztés tömeges oktatásának szombathelyi programját támogatja. Elindult a „Szombathely, a Segítés Városa” elnevezésű program. A program fő célkitűzése az újraélesztés megismertetése a városban eddig már több mint 32 ezer ember vett részt a képzéseken. Sikeres újraélesztés történt március elején a Gagarin utcai idősek napközijében a képzési programnak köszönhetően. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere elismerését fejezte ki Meskó-Csépány Zsanettnek a klub vezetőjének, aki éles helyzetben tudta alkalmazni a tanultakat. Az esemény ráébresztette a klub tagjait arra, hogy bárkinek szüksége lehet erre a tudásra, ezért kérték ők is az oktatást.

A Piac & Profit üzleti magazin Pénz, de honnan? roadshow-ján áttekintést adtak a kis- és középvállalatok rendelkezésére álló forrásokról, kormányzati támogatásokról és más pénzügyi lehetőségekről. Az idei konferencia címe: A pályázatok utolsó nagy rohama - 2019. A résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székházában.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Magyar Hidrológiai Társaság Nyugat-dunántúli Területi Szervezete és a Vas Megyei Víz– és Csatornamű Zrt. szervezésében a Víz Világnapja 2019. alkalmából ünnepi programot rendezett a Városházán, amelyen köszöntőt mondott Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Programok

Sport: Hungast-Haladás - Jászberényi Volleyball Team

Helyszín: Haladás Sportkomplexum , Szombathely, Rohonci út 3.
Időpont: 2019 Április 25. (Csütörtök) 19:00

Soulwave (Zene/Koncert)

AGORA - Savaria Filmszínház aula, Szombathely, Mártírok tere 1.
2019 Április 27. (Szombat) 20:00

Még több Zene/Koncert ...
AVUS - VasaPlaket (Sport)

Fedett Uszoda és Termálfürdő, Szombathely, Bartók Béla körút 41.
2019 Április 27. (Szombat) 16:00

Még több Sport ...
Haladás 100 - Atlétika szakosztály - dokumentumkiállítás (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2019 Április 24. (Szerda) 10:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...