Önkormányzati hírek

A Szent Márton Emlékév anyagaiból összeállított kiállítást nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, köszönetet mondva a programok megvalósítóinak.

A szombathelyi női torna 25. születésnapja és Csillag Tünde tornász köszöntésére tornász gálát szerveznek a hét végén. Az eseményről tartott sajtótájékoztatón részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és a 20 éves pályafutásától búcsúzó Csillag Tünde is.

A Kámoni Egyházközség bálján mondott köszöntőt Koczka Tibor, Szombathely MJV alpolgármestere, a körzet önkormányzati képviselője és Molnár Szabolcs esperes plébános. A közel 100 fős közönségnek a Melódia énekegyüttes alapozta meg a hangulatát.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Sátory Károly, önkormányzati képviselő játékok, kerti szerszámok tárolására alkalmas faházat adtak át az Aréna Óvodában. Az ovisok farsangi műsorral kedveskedtek a vendégeknek.

2017.02.16 16:00

A VI. Városi Gólyaavató résztvevőit köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az AGORA MSH-ban. A rendezvény célja, hogy a város fiataljai, akik ebben a tanévben kezdték meg középiskolai tanulmányaikat, megismerkedjenek egymással, új barátságok szövődjenek, erősödjön a diákközösség. Ebben az évben a zsűrit és a közönséget a bolyais diákok nyerték meg.

A Savaria MHV Városi Múzeum és az MTA Vas Megyei Tudományos Testülete közös rendezvényén, az Év élőlényei 2017-ben című tudományos ülésen mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Savaria Múzeumban.

A rászorulók téli tűzifa ellátásáról tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Horváthné Németh Klára, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. Fotó: Benkő Sándor

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepi állománygyűlést tartott, ahol átadták dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes kinevezését, majd Erdélyi Krisztián leköszönő parancsnok átadta a tűzoltóság zászlóját az igazgatóság új vezetőjének. A rendezvényen jelen volt dr. Puskás Tivadar MJV polgármestere.

A Szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyház történetéről szóló kiadványokat mutatta be Lendvai Rezső és Koltay Ferenc szerkesztő. A megjelenteket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Császár István egyházmegyei kormányzó köszöntötte.

Molnár Péter, Örökös Aranysarkanytús táncossal és fiával, Molnár Bencével, a Fölszállott a páva 2016 vetélkedő különdíjasával beszélgetett a Herényiek Házában Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a néptáncról, és annak családon belüli hagyományairól.

A Polgári Kör Egyesület évzáró rendezvényén mondott beszédet Horváth Csaba elnök, előadást tartott Schöpflin György Európa Parlamenti képviselő. A rendezvényen jelen volt Koczka Tibor alpolgármester és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke is.

2017.02.11 10:00

Az utolsó NYME által kibocsátott okleveleket adták a végzős hallgatóknak, az Agora Savaria Filmszínházban. A következő diplomákat már az ELTE SEK állítja majd ki. Dr Németh István rektorhelyettes ünnepi útbaigazítása után a 160 sikeres vizsgát tettből 97 megjelent végzős vette át a friss diplomáját, akik közül Nagy Adrienn mondott búcsúbeszédet. Az eseményen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV. polgármestere.

Koczka Tibor Szombathely alpolgármestere, a körzet képviselője beszélgetett a Herényiek házában a kétszeres kamionos Európa-bajnok Kiss Norberttel.

2017.02.09 09:00

A Szent Márton terv keretében hamarosan megkezdődik a Romkert passzázs építése. A Smidt Múzeum fejlesztésének munkaszerződését is aláírták már a kivitelezővel. A mai napon mindkét projekt munkaterületeit átadták. Az eseményen jelen volt dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV polgármestere, Illés Károly alpolgármester és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a körzet önkormányzati képviselője.

2017.02.08 10:00

Lépcső kialakítását tervezik a Ferences templom és a kolostor között futó folyosóról a kripta felé. A lépcső megfelelő szélességű és alkalmas lesz az akadálymentes használatra. A kripta jelenlegi állapotát tekintette meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Mátis Barna építész-tervező mérnök, akik a helyszínen tartottak tájékoztatót az újságíróknak a fejlesztésről.

Koczka Tibor, Szombathely MJV alpolgármestere nyugdíjba vonulásuk alkalmából köszöntötte Tahin Zoltánnét, a Szivárvány óvoda és Kolonits Lászlónét, a Vadvirág óvoda volt vezetőjét. Az alpolgármester a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet és az Oktatási és Szociális Bizottság pénzjutalmát adta át.

2017.02.03 19:30

Az "Isten sosincs offline" című Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Németh István, az ELTE SEK rektorhelyettese és Császár István egyházmegyei kormányzó. Előadást tartott Beer Miklós váci megyéspüspök.

Pável Ágostonról emlékezett meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Ksenija Škrilec, Szlovénia magyarországi nagykövete, majd megkoszorúzták Pável Ágostonnak a Savaria Múzeum parkjában álló mellszobrát. Az egykori múzeum- és könyvtárvezető emlékére konferenciát tartottak a múzeumban.

A szállópor PM10 koncentrációja 2017. január 31-én 99 μg/m³, 2017. február 1-én 98 μg/m³ volt.

Sátory Károly és dr. Kecskés László önkormányzati képviselők 200.000 forint értékű adományokkal támogatták a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat IV. sz. Szakmai Egység Idősek Klubját. Az összeget egyéni képviselői keretükből ajánlották fel, amelyből televíziót és sörpadot vásároltak az idősek számára. Az ünnepélyes átadón részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette a hideg időben is épülő Haladás Sportkomlexumot.

A Haladás Sportkomplexum munkaterületén szükségessé vált egyes fák eltávolítása. A kivágott fákat a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Kolozsvár utcai telephelyére szállítják, ahol tűzifának felaprítják és a nehéz sorsúak között szétosztják. A munkaterületről így 9-10 erdei köbméternyi tüzelni való fa kerül a FÉHE telephelyére.

Saly Józsefné, Sipőcz Ilona szépkorút köszöntötte 90. születésnapján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Saly Józsefné Sárfimizdón született 1927-ben, 6 elemi osztályt végzett. Jákon éltek, a háztájiban tevékenykedett. Férjét is itt ismerte meg, 1949.október 23-án kötöttek házasságot. Férje 2003-ban bekövetkezett haláláig házasságuk békében és boldogságban telt. Az 1950-es években Szombathelyen nyaraltak Maléves dolgozók, tőlük érdeklődött nem tudnak-e felvételről. Az ő biztatásukra jelentkezett a szombathelyi irodában. Másnap már Budapesten kezdhetett dolgozni adminisztrátorként. 30 éven keresztül nyugdíjazásáig a Malévnél dolgozott.

2017.01.27 09:40

Ebben az évben is meghirdetjük a sajtófotó pályázatot. A pályázati felhívás szövege itt olvasható:

2017.01.26 17:00

Víg Károly, a Savaria Múzeum igazgatóhelyettese ötlete nyomán rendezték meg a "Szertárból múzeum" című természettudományi kiállítást, amelyet dr. Korsós Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum igazgatója nyitott meg, köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott.A Szertárból múzeum c. kiállítás a hajdani, gyakorta pusztulásra ítélt biológia szertáraknak állít emléket. A kiállítás a múzeum emeleti 90 négyzetméteres alapterületű kiállító helyiségében kapott helyet.

2017.01.25 17:30

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere részt vett a Vas Népe 60. születésnapi ünnepségén a Weöres Sándor Színházban.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ nyílt napján részt vett Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, aki az akkor még Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola nevet viselő intézmény hallgatója volt. A rendezvényen az érdeklődő hallgatóknak arról beszélt több, itt végzett hallgatóval együtt, hogy milyen útravalót adott az alma mater pályájukhoz. Koczka Tibor alpolgármester találkozott az ELTE oktatási és tanulmányi ügyek rektorhelyettesével, dr. Zentai Lászlóval és dr. Németh István rektorhelyettessel.

Elsőként Szombathely Fő terén mutatták be azt a kiállítást, amely a Magyarországról elhurcolt 800 ezer ember Gulág-táborokban raboskodásának állít emléket. Az alkalmi tárlatot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője nyitotta meg. A megnyitón részt vett Lendvai Ferenc tanácsnok. Rövid előadást tartott Stefka István, a PestiSrácok kiadójának lapigazgatója. A program az ŐrvidékHázban folytatódott, ahol A szögesdrót ölelése címmel tartottak konferenciát.

2017.01.22 18:00

A veronai buszkatasztrófa áldozataira néma főhajtással emlékeztek az ünnepség elején az Agora MSH-ban - a Magyar Kultúra Napján mondott ünnepi beszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A kultúráért kiemelkedő munkát végzőknek Puskás Tivadar polgármester, Koczka Tibor alpolgármester és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, az önkormányzat Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke adtak át kitüntetéseket. A kultúra napi ünnepség az Experidance produkciójával fejeződött be.

Az 1711-es szombathelyi pestis járványkor minden három szombathelyi polgárból ketten meghaltak. A város vezetői és lakói Szent Sebestyénhez imádkoztak a gyógyulásért. A szentmiséket a szabad ég alatt tartották. A fohász után hamarosan megszűnt a járvány, a fogadalomhoz híven ebben az esztendőben is, mint minden évben gyertyás körmenettel emlékeznek meg a járvány áldozatairól, és imádkoznak Szombathely minden lakójáért. A fogadalmi gyertyás megemlékezésen részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Ágh Ernő bizottsági elnök, és Kántás Zoltán önkormányzati képviselő is.

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere átadta az Esőemberke Alapítvány kuratóriuma elnökének, Nádorné Vörös Ibolyának a Szombathely jótékonysági bál bevételét, 604.000 forintot, amely két részből tevődik össze: 354.000 forint tombolabevételből, és 250.000 forint Pajor Attila IQOR ügyvezető igazgató felajánlásából.

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Huber László, Kőszeg polgármestere és dr. Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója ünnepélyes keretek között avatta fel az új záportározót.

2017.01.20 08:15

A TOP-os fejlesztések helyszíneit járta be pénteken reggel dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester. A három helyszínbejáráson csatlakozott a városvezetőkhöz Kecskés László és Ágh Ernő önkormányzati képviselő, valamint Parais István, az AGORA igazgatója.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai vezetésével elindult a Modern Vállalkozások Programja, amelynek célja a mikro-, kis- és középvállalkozások szemléletformálása, a vállalkozásvezetők infokommunikációs technológiákhoz kapcsolódó kompetenciafejlesztése. A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és Kovács Vince, a Kereskedelmi és Iparkamara Vas megyei szervezetének elnöke. Előadást tartott Parragh László, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Szombathely város önkormányzatának vezetésével foglalkoztatási programot valósít meg. A program Szombathely járás területének munkaerő-piacának bővítését, a célcsoport képzését és foglalkoztatását segíti. A foglalkoztatási paktum aláírása előtt mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és Bálint András, a Szombathelyi Képző Központ ügyvezetője.

Harmadik alkalommal rajtol Szombathelyről és ér célba Budapesten a Tour de Hongrie – jelentették be a verseny mai budapesti sajtótájékoztatóján. Eisenkrammer Károly főszervező ismertette, hogy a hatnapos Tour de Hongrie-n rajt- vagy célállomás lesz Szombathely és Budapest mellett Keszthely, Zalaegerszeg, Velence, Siófok, Paks, Cegléd, Karcag, Miskolc és Jászberény. A kormányzat az idei évtől 5 éven keresztül támogatja a verseny szervezésének költségvetését - ezt Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos mondta el. Koczka Tibor alpolgármester arra emlékeztetett, hogy 1889-ben Szombathelyen alakult meg a Magyar Kerékpáros Szövetség, és 1894-ben az első magyarországi kerékpáros pálya, a velodrom is itt épült meg. E sporttörténeti hagyományok miatt sem volt kérdés 2015-ben a Tour de Hongrie újraszervezésénél, hogy Szombathely segítőkezet nyújt. Ennek köszönhetően idén már harmadik alkalommal rajtolhat június 27-én a kerékpáros viadal városunkból.

A PTE Egészségtudományi Karán tartott nyílt napon tartottak ismertetőt az iskola leendő hallgatói számára. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a város első embereként, és mint egyetemi oktató, docensként is köszöntötte a mentőtiszti szak jövendő diákjait, akiknek interaktív bemutatót is tartottak a mentőszolgálat szakemberei.

A város több mint 100 éves kultúrpalotájában, a megújult Savaria Múzeumban tartották Szombathely jótékonysági bálját. Az esemény elején köszöntőt mondott dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az idei bál kedvezményezettje, az Esőemberke Alapítvány számára több mint 600 ezer forintnyi felajánlás gyűlt össze.

Csóka Jánosné Pauker Anna szépkorút köszöntötte otthonában dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapján.

2017.01.12 18:00

Till Attila - Tiszta szívvel című filmjének bemutatója után beszélgetett a Savaria Filmszínházban Jakab Bálint református lelkész Németh Zsolttal, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnökével. A Szombathelyi Református Egyházközség és az Agora Szombathelyi Kulturális Központ, a reformáció évének első szombathelyi rendezvényén jelen volt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Megkoszorúzta Kraszna-Krausz Andor emléktábláját dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Király utcai szülőháznál. A világhírű fotóművész, filmkritikus születési évfordulója alkalmából a Városházán mutatták be dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntője után Bokor Balázs Az én Hollywoodom című könyvét, s emlékeztek a fotográfusra.

A doni áttörés 74. évfordulóján kegyeleti megemlékezést tartott Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Recski Szövetség Nyugat-dunántúli Szervezete és a Szombathelyi Egyházmegye a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán levő pápai keresztnél. Az emlékműsor után dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott emlékbeszédet. A tiszteletadás virágainak, mécseseinek elhelyezése után a Kálvária templomban köszöntőbeszédet mondott dr. Kövér István, a Recski Szövetség Nyugat-Dunántúli Szervezetének elnöke, emlékbeszédet dr. Őry Imre a Recski szövetség és a Honvéd Hagyományőrző egyesület tagja. Homíliát mondott és szentmisét celebrált Horváth József pápai prelátus plébános.

Balló László: Ezeregy nagy titok című könyv bemutatóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV. polgármestere, és Gyurácz Ferenc, a kötet kiadója. A Hefele Menyhért munkásságát feldolgozó könyvet Balló László mutatta be a közönségnek.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Rettegi Attila, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke, dr. Horváthné Németh Klára, a FÉHE igazgatója, és dr. Varsányi Péter, a Szombathelyi Közterület-Felügyelet igazgatója tartott sajtótájékoztatót a városban élő hajléktalanokról, a metsző hidegre való tekintettel az elhelyezésükről, a róluk való gondoskodásról. A tájékoztató után megtekintették a városban azokat a helyeket, ahonnan nem sikerült még becsábítani a meleg szállásokra a hajléktalanokat, pedig az éjszakai -15 fokos hidegben életveszélyben vannak. A szolgálat szakemberei kérik, hogy aki olyan feltételezhetően hajléktalan személyt lát, akinek egészsége, élete veszélybe került, az hívja a 06 80 205 165 zöld számot, ahol a szociális szakemberek segítenek majd.

A Szent Márton Terv keretében felújított homlokzatú Savaria Múzeum és a megújult múzeumpark ünnepélyes átadóján köszöntőt mondott dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, megnyitó beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója.

Jó hangulatú, elegáns bállal indult a Vas megyei farsangi szezon. A kőszeg város és Vas megye báljának díszvendége Papp Károly, országos rendőrfőkapitány volt, Szombathely Megyei Jogú Várost dr. Puskás Tivadar polgármester, és Ágh Ernő bizottsági elnök képviselte. A szokásoknak megfelelően éjfélkor kihirdették az "Év Vasi Embere" díjazottját. A történelmi falak között Majthényi László Vas Megye Közgyűlésének elnöke és dr. Balázsy Péter, a Vas Megyéért Egyesület elnöke dr. Németh István rektorhelyettesnek adta át a kitüntető díjat.

Subicz Ferencné szépkorút köszöntötte otthonában 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2017.01.05 13:00

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Szombathelyi fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly és Molnár Miklós alpolgármesterek.

2017.01.04 15:00

Szombathely Megyei Jogú Város Diákönkormányzata szakmai rendezvényt szervezett, amelynek részét képezi egy - az évszakhoz kapcsolódó - ügyességi vetélkedőkkel egybekötött, közös korcsolyázási lehetőség a műjégpályáján is. Délelőtt a diákélettel, a diákönkormányzattal kapcsolatos előadásokat hallgattak meg, a délután az önfeledt kikapcsolódásé volt a műjégpályán.

Átadták az Erkel Ferenc utcában kiépített új gyalogátkelőt. Az eseményen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Ágh Ernő, a körzet önkormányzati képviselője.

Programok

Zene/Koncert: SOULWAVE

Helyszín: AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
Időpont: 2017 Február 22. (Szerda) 20:00

Belga-koncert (Zene/Koncert)

AGORA - Savaria Filmszínház aula, Szombathely, Mártírok tere 1.
2017 Február 25. (Szombat) 21:00

Még több Zene/Koncert ...
Kockanapok - Lego építmények kiállítása (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2017 Március 04. (Szombat) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Testről és lélekről - Díszbemutató és közönségtalálkozó (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2017 Február 28. (Kedd) 18:00

Még több Mozi ...
Anton Csehov: Ivanov (Színház/Tánc)

Weöres Sándor Színház - Nagyszínpad, Szombathely, Akacs M. u. 7.
2017 Március 03. (Péntek) 19:00

Még több Színház/Tánc ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...