Önkormányzati hírek

A Smidt múzeum bővítésének, és a Berzsenyi tér és környéke felújítási munkálatait tekintette meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Magyar állam a "Határtalanul!" pályázat keretében támogatja a régi magyarlakta területek kultúrájának, történelmi értékeinek megismerését, Magyarország értékeinek megmutatását. A Kanizsai Dorottya Gimnázium ebben az évben, már a negyedik "Határtalanul!" programját bonyolítja le, aminek keretében erdélyi diákokat köszöntött dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán. A program keretében 40 hazai, és 40 erdélyi diák megismerkedett a Kanizsai Dorottya gimnáziummal, ellátogatnak Kőszegre, Velembe, az Őrségbe, és megtekintik a jáki templomot, Szombathely nevezetességeit is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Bognár Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte Veiczer Krisztián és Veiczer Vilmos sárvári tűzoltókat, Göncz Szabolcs tűzoltó alezredest, Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltóparancsnokát és Némethné Kiss Ildikót, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház genetikai labor szakasszisztensét, Kiss Béla volt megyei mentőtiszt lányát abból az alkalomból, hogy az elmúlt hónapban két alkalommal sikeres és szakszerű újraélesztés alkalmazásával mentették meg két ember életét.

Az Európai Quadrille Táncfesztivál ötletgazdája és jogtulajdonosa a maribori Szlovéniai Táncegyesület. Kezdeményezésükre indult a fiatalok tánckedvére, lendületére, vállalkozó kedvére építő fesztivál 2005-ben. A Guinness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában. A Quadrille - bemutató kizárólagos magyarországi helyszíne minden évben Szombathely. A mai rendezvényt Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg.

2017.05.19 11:00

A 2004 óta Szombathelyen működő Borsodi Fémmegmunkáló Kft. a tavaly megkezdett 500 millió forint értékű beruházásaként megépített új gyár átadási ünnepségén mondott köszöntőt Molnár Miklós, Szombathely MJV alpolgármestere.

2017.05.18 17:00

A FÉNYÉRZÉK című kiállítássorozat Személyes tárlatának megnyitóján a Savaria Múzeumban mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A kiállítást szakmai és történeti szempontok alapján értékelte Kincses Károly fotómuzeológus.

Szombathely Megyei Jogú Város ifjúsági koncepciójáról tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar polgármester, Koczka Tibor alpolgármester, és Rettegi Attila, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Markó Tibor rendező tájékoztatta a sajtót a 2017-es Országos Rallye-, Rallye Challange-, Rallye2 bajnoki, és Historic Challange közös futamának, az Iseum Rallye a Heavy Tools kupáért verseny programjáról. A rendezvényen jelen volt a Herczig Norbert - Baczigal Igor, a Lovász Pál - Kürti Tamás versenypárosok és Kiss Ferenc.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette az épülő Haladás Sportkomplexumot.

Dévai Boglárkát, a kolozsvári tornász Európa-bajnokság bronzérmesét, és ifj. Veréb Istvánt, a szerbiai birkózó Európa-bajnokság bronzérmesét fogadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán. A városvezetők emléklapot adtak át és pénzjutalomban részesítették a kiváló sportolókat.

A “Legkedvesebb sportélményem” elnevezésű rajzpályázat eredményhirdetésén köszöntötte az óvodásokat és a pedagógusokat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A díjakat átadta Dr. Szondy Szilvia, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője, dr. Puskás Tivadar polgármester, Bokor Zsolt, a Haladás VSE labdarúgó szakosztályának elnöke, Mészöly Géza, a Haladás NBI-s csapatának vezetőedzője, Tóth Miklós ügyvezető, valamint a Haladás labdarúgói, Rózsa Dániel és Németh Márió.

A Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont megnyitóján, valamint a Brenner János emléktábla avatásán mondott köszöntőt Császár István, egyházmegyei kormányzó. Beszédet mondott, és a látogatóközpontot, valamint az emléktáblát megáldotta Dr. Veres András, győri megyéspüspök, az MKPK elnöke. Ünnepi beszédet mondott Soltész Miklós, egyházi, nemzetiség és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár. Az ünnepi rendezvényen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester.

A Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola diákjai Japánban mutatkoztak be Magyarország jellegzetességeit ábrázoló rajzaikkal. A Váci iskolában a japán gyerekek Japánról szóló rajzaiból rendezett kiállítást nyitott meg Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere. A magyar alkotó diákoknak dr. Grünwald Imre, az IQOR ügyvezetője adott át emléklapot.

Az Y's Men Klub Egyesület megalakulásának 20 éves évfordulójának ünnepségén mondott köszöntőt dr Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az jubileumi rendezvényen adott át emléklapot az egyesület vezetőjének, és köszöntötte a dán Kolding testvérváros képviselőit.

Az ELTE-SEK dísztermében rendezték meg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája Közgyűlését, ahol köszöntőt mondott dr. Mezey Barna, az ELTE rektora, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Németh István, az ELTE-SEK rektorhelyettese.

2017.05.13 10:00

Vas megyei cégek, civil szervezetek részvételével a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány ötödik alkalommar rendezte meg az Öko-Majálist az egykori Huszárlaktanya területén. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a rendezvényt, köszöntőt mondott Mészáros György kuratórium elnöke és Majthényi László, Vas megye közgyűlésének elnöke. Az óvodásoknak és az iskolásoknak a rajzversenyen és a környezetvédelmi vetélkedőn elért eredményeikért a díjakat Ágh Ernő, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke adta át.

A Szociális Hét rendezvényeinek sorát a díjátadó gálaműsor zárta, ahol a szociális szférában kiemelkedő munkát végzőket díjazták. Ünnepi köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, majd elismeréseket adott át a polgármester, valamint dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, Koczka Tibor alpolgármester, dr Takátsné dr Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke és Rettegi Attila, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke.

Irlinger József szépkorút köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapján.

A Szűrcsapó Óvodában adta át ma az Ovi Sport pályát dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, s ezzel 9-re bővült a városban működő pályák száma. A gyerekek műsorral, bemutatóval vették birtokba a pályát.

2017.05.10 18:00

A Tour de Hongrie kerékpáros körverseny sajtótájékoztató napján késő délután, - kapcsolódva a szintén aznap zajló Szociális Hét érzékenyítő programjaihoz a kerékpárosok edzést tartottak Szalontay Sándor bajnok részvételével. Az első kört a kerekesszékesekkel együtt tették meg. A résztvevőket Koczka Tibor alpolgármester köszöntötte.

A 21. Szociális Hét eseményeire a főleg szociális szakma szakembereit várták, ám a szerdai nap programjai a város lakóinak szóltak elsősorban. Az interaktív érzékenyítő délutánt Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg.

2017. június 27-én kerül sor Szombathelyen a Magyar Kerékpáros Körverseny, a Tour de Hongrie prológjára. Az eseményről tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester, Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője és Szalontay Sándor, a 2016. évi szombathelyi prológ sárga trikós versenyzője.

A Paragvári Utcai Általános Iskola zenei tagozatának 60. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségén mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Idén is megrendezték a Markusovszky Lajos Emlékünnepélyt. A kórház névadójáról dr. Plander Márk adjunktus, a Tudományos Bizottság titkára emlékezett meg, majd az ünnepség résztvevői megkoszorúzták Markusovszky Lajos szobrát. Ezt követően a Romhányi Teremben dr. Iványi János osztályvezető főorvos bevezető gondolatai után prof. dr. Matolcsy András, a Semmelweis Egyetem I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetének egyetemi tanára Patológia oktatása a mai orvosképzésben - Romhányi professzor nyomdokain címmel tartott előadást. Az emlékünnepélyen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

450 pályamunka érkezett a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény alkotó pályázatára. „Az én családom” címmel várták a rajzokat. A bölcsődéstől a középiskolás korosztályig közel 30 pályázót jutalmaztak a Szociális hét keretében az Agora Művelődési és Sportházban. A díjakat Koczka Tibor, szociális ügyekért felelős alpolgármester adta át. Krenner-Tóth Katalin művésztanár értékelte szakmailag a tárlatot.

2017.05.09 12:00

Védőháló a családokért című szakmai napon mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A témához kapcsolódóan tartott előadást Veresné Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család és Ifjúságért felelős államtitkára, a nők és fiatal lányok egyenlőségéről dr. Csider Sándor nyug. főiskolai docens.

A Művelődési és Sportház adott otthont a 21. Szociális Hét ünnepélyes megnyitójának. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar Szombathely MJV polgármestere. A megnyitón Veresné Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyért felelős államtitkára tartott előadást a családokat támogató programokról és a családi védőháló fontosságáról.

Dr. Fekete Lajosnét köszöntötte 103. születésnapján dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Városháza nagytermében fogadta az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákjait, és tartott előadást a közigazgatásról dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Károlyi Ákos jegyző.

2017.05.08 10:00

Aranyhíd Nevelési - Oktatási Integrációs Központban nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az Esélyegyenlőségi Napot.

2017.05.06 15:00

Megyénk tűzoltó napját Sárváron rendezték meg, ahol dr. Puskás Tivadar Szombathely MJV polgármestere megbízásából Ágh Ernő, az önkormányzat Bűnmegelőzési, Közrendvédelmi és Közbiztonsági Bizottság elnöke adott át elismeréseket. Kitüntetésben részesült Veiczer Krisztián és Veiczer Vilmos tűzoltók, akik a gyors és szakszerű újraélesztési beavatkozásuknak köszönhetően megmentették egy ember életét. A rendezvényen ünnepélyes keretek között adták át a sárvári tűzoltóságnak a régivel egyező új zászlóját, és az új tűzoltó szerkocsit is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendőr és tűzoltó napon rendezett ünnepségen adott át elismerést dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV polgármesterének megbízásából Ágh Ernő, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke, valamint dr. Tiborcz János r. dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. Pohárköszöntőt mondott, és a résztvevőket, a kitüntetetteket köszöntötte dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője. Az érdeklődők a rendőrség Söptei úti objektumában bemutatókon vehettek részt, különböző érdekes eszközöket is kipróbálhattak.

A Barátság Óvodában adta át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az Ovi-Sport Pályát. Az eseményen jelen volt a körzet önkormányzati képviselője, Kelemen Krisztián.

A SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítvány korábban Sében működtetett Ifjúsági Háza Szombathelyre költözött. A nevelőszülői családhoz képest a 18. életévüket betöltött fiatalok itt már lazább, az életkori sajátosságaikhoz jobban igazodó keretek között élnek, de még mindig az SOS támogatása és a nevelők ellenőrzése mellett. A költözés a szombathelyi önkormányzat támogatásával valósulhatott meg. A felújított Kőszegi utcai lakást adta át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Gosztonyi Gábor, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának ügyvezető igazgatója.

A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Hajléktalan Embereket Ellátó részlegénél a szociális foglalkoztatás keretében készült kézműves termékeket árusítja az az ajándékbolt, amelyet az Uránia Udvarban dr. Puskás Tivadar, Szombathely megyei Jogú Város polgármester nyitott meg. Koczka Tibor, a területért felelős alpolgármester köszöntötte a vállalkozást. A polgármester az elsők között vásárolt ajándéktárgyat az új boltban.

Szilárdi Béla Nietzsche trilógia című kötetét mutatták be a Weöres Sándor Színház Krúdy termében. A beszélgetésen közreműködött Szilárdi Béla, a könyv szerzője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója, Németh Judit és Szerémi Zoltán színművész.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester és Pósfainé Sebestyén Bianka, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője sajtótájékoztatót tartott Szociális Hét eseményeiről. A hét eseményeiből az EBI Csiribiri kórusa adott ízelítőt.

A Sporttudományi Szakmai Napon nyílt meg Németh Pál "Dobópápa" festményeinek kiállítása az ELTE SEK-en. A rendezvényen részt vett Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú város alpolgármestere.

A Herényi Virágút programsorozat keretében Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere beszélgetett a Herényiek Házában Szily Nórával.

2017.04.30 10:00

A 15. Herényi Virágút ünnepélyes megnyitóján mondott köszöntőt V. Németh Zsolt államtitkár, és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az eseményen részt vett Koczka Tibor alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

2017.04.29 19:30

Napközben három színpadon zajlottak a tánc világnapi produkciók. Este az Agora MSH-ban dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt a Kodály útjain címmel rendezett, a Tiszta Forrás Zenekar és a Szökős Néptáncegyüttes Tánc Világnapi műsora előtt.

Az ország 200. Ovi-Sport pálya átadó ünnepségén mondott köszöntőt a Benczúr Óvodában dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az eseményen részt vett Koczka Tibor, a területért felelős alpolgármester.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szombathelyi Egyházmegye, a Győri Hittudományi Főiskola és a II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásán vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője is a Püspöki Palota Dísztermében.

A Szombathelyi Szépítő Egyesület emlékkonferenciát rendezett Holper Ambrus születésének 90. évfordulója tiszteletére a XX. századi kertészetek Szombathelyen, Herényben és Kámonban címmel, amelyen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt. A Holper Ambrus emléktábla avató ünnepségen Koczka Tibor alpolgármester mondott beszédet, és leplezte le az emléktáblát Bődi Lívia egyesületi elnökkel.

Az E.O.N hálózati beruházásairól tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Csulak Ferenc, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket és ismertette az E.ON vállalatcsoport beruházásokkal kapcsolatos céljait, alapelveit. Lóderer Albert, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. Szombathelyi üzemvezetője ismertette az év során várható fontosabb beruházásokat.

2017.04.26 17:30

A Hollán Ernőről (magyar hadmérnök, altábornagy, államtitkár, főrendiházi tag, az MTA tagja, a Magyar Mérnök- és Építész-Egylet alapítója és első elnöke) készült kötetet mutatták be az ŐrvidékHázban, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke és Nádor István, a Mérnöki Kamara elnöke mondott köszöntőt és méltató beszédet.

2017.04.26 14:30

Az Agora Savaria Filmszínházban nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 4. Savaria Filmszemlét. A díjakat dr. Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester adta át.

Pfitzner Rudolf tiszteletére rendeztek emlékkonferenciát a Premontrei rendi Szent Norbert Gimnáziumban. A rendezvényen jelen volt és emlékbeszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV polgármestere.

2017.04.26 10:30

A Berzsenyi emléknapon mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az ELTE SEK "A" épületében, ahol megkoszorúzták Berzsenyi Dániel domborművét, és átadta az egyetem új zászlaját dr. Németh István rektorhelyettesnek.

A Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében a bölcsődei rendszer és ellátás változásairól rendeztek tájékoztatót, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket. A bölcsődei rendszer átalakításának alapjairól Fűrész Tünde miniszteri biztos tartott előadást.

Programok

Előadás/Kiállítás: VÁROSI GYERMEKNAP

Helyszín: AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
Időpont: 2017 Május 28. (Vasárnap) 13:00

52. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY (Színház/Tánc)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2017 Június 03. (Szombat) 14:00

Még több Színház/Tánc ...
Molière: Tartuffe (Színház/Tánc)

Weöres Sándor Színház - Márkus Emília terem, Szombathely, Akacs M. u. 7.
2017 Május 23. (Kedd) 19:00

Még több Színház/Tánc ...
Ben Jonson: Volpone (Színház/Tánc)

Weöres Sándor Színház - Nagyszínpad, Szombathely, Akacs M. u. 7.
2017 Május 24. (Szerda) 19:00

Még több Színház/Tánc ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...