Önkormányzati hírek

25 évvel ezelőtt gördült le a szerelőszalagról az első Opel Astra. A jubileum alkalmából rendeztek ünnepséget a szentgotthárdi Opel gyárban, ahol ünnepi beszédet mondott Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter. A jubileumi ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke megnyitotta a 2017-es év legrangosabb birkózó eseményét, az U23-as Európa-bajnokságot. Előtte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterével leleplezték a rangos sportesemény tiszteletére készített emléktáblát.

Dobosi Kálmánné, Marton Jolán szépkorút köszöntötte otthonában 90. születésnapján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Ksenija Škrilec, szlovén nagykövet asszonyt fogadta a Városházán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Szombat-vasárnap zajlik Szombathelyen a nemzetközi szövetség Golden Grand Prix-sorozatába tartozó kötöttfogású Magyar Nagydíj, egyben Polyák Imre Emlékverseny a három ezüstérme után 1964-ben Tokióban olimpiai bajnoki címet szerzett, 2010-ben elhunyt legendánk tiszteletére. A rangos birkózó versenyt nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Németh Szilárd a birkózó szövetség elnöke. A megnyitó ünnepségen jelen volt dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő és Koczka Tibor alpolgármester.

Szombathely egyetemi sportéletének kiemelt támogatásáért Elek-Ilona Emlékéremmel ismerték el Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármesterének munkáját. Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Gödöllői Királyi Kastélyban adta át a díjat a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) fennállásának 110. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen. Koczka Tibor alpolgármestert az ELTE terjesztette fel az elismerésre. A városvezető szerint a szombathelyi önkormányzat, a Savaria Egyetemi Központ, valamint a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület közötti sikeres együttműködésnek szól a kitüntetés.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a FIDESZ alelnöke "Hogyan védjük meg a rezsicsökkentést" című előadása előtt Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott köszöntőt a Herényiek Házában. Az eseményen jelen volt dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok.

Korszerűsített gyalogátkelőket adott át a 11-es Huszár úton dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV polgármestere és Illés Károly alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

A Szombathelyi Mesevár Óvoda megújult Matróz csoportszobájának avatóján mondott köszöntőt Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere. Ávár Lászlóné óvodavezető köszöntője után a kis matrózok adtak műsort. Az eseményen jelen volt Balassa Péter, önkormányzati képviselő is.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata mint konzorciumvezető, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközséggel és a Szent Quirin Szalézi Plébániával, civil szervezetekkel konzorciumot alkotva a megyei jogú városok leromlott területeinek rehabilitációja felhívásra nyújtott be pályázatot. A „Szociális városrehabilitáció II. ütem” című projekt keretében megvalósuló tervekről és helyszínekről tartott sajtótájékoztatót dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész, Sátory Károly, a körzet önkormányzati képviselője és Ágh Ernő, a Szalézi Egyházközség elnöke.

Dr. Pusztay János ismertette és méltatta az idei, dr. István Lajosról elnevezett életmű, és innovációs díj nyerteseit. Török Gábort és Kalló Zsoltot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte.

A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium diákjainak a 2015-2016-os tanulmányi évben készült legjobb alkotásaiból rendezett kiállítását nyitotta meg Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a diákok látványos, az egész kiállítóteret bejátszó performansza, és Cebula Anna képtárigazgató köszöntője után. A kiállított alkotásokat Sellyei Tamás Ottó grafikusművész, az iskola tanára méltatta.

Mozgássérült gyerekek által is használható játékokat adott át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a téli szünet után e hét végén nyitó Kalandvárosban.

A jó ütemben épülő Haladás Sportkomplexumot tekintette meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Generali Biztosító új irodát nyitott a Petőfi Sándor utcában. A megnyitón köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Szombathelyen rendezik meg március végén a Kötöttfogású Magyar Nagydíj Polyák Imre-emlékversenyt és az U23-as Európa-bajnokságot. Ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Komáromi Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke, Kalmár Attila, a Pannonsport ügyvezető igazgatója, Sike András, A Magyar Birkózó Szövetség kötöttfogású válogatott szövetségi kapitánya. A sajtótájékoztatón részt vett Bácsi Péter világbajnok, és kétszeres Európa-bajnok birkózó, és Szilvássy Erik U-23-as Európa-bajnok birkózó.

Az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület házavató ünnepségén mondott köszöntőt dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2017.03.17 17:00

A Sorsdöntő száz nap 1849-ben című könyvet dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Sátory Károly, a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és AMI iskolaigazgatója, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület vezetője és Dalos Tibor, a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és AMI történelem tanára mutatta be. Közreműködtek a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és AMI diákjai, tárogatón kísért Németh Tamás.

2017.03.17 16:30

Szombathely és Kaufbeuren között idén 25 éves a testvérvárosi kapcsolat. Az elmúlt negyed évszázadban a két város az élet minden szintjén, a politika, az egyház, a kultúra, a sport, a szabadidő területén számos együttműködéssel bizonyította rendkívül élénk testvérvárosi kapcsolatát. A hamburgi „Élő város” alapítvány 2017 január végén „A legélőbb testvérvárosi kapcsolat” címmel pályázati felhívást tett közzé németországi települések és testvérvárosai részére, melyre Kaufbeuren és Szombathely együtt kíván pályázni. E pályázatot írta alá dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere ma a Városházán László Kasztner, a kaufbeureni Testvérvárosi Egyesület ügyvezetője és Johann Sirch, az egyesület tagja jelenlétében.

2017.03.17 16:00

A Szent Márton terv I. támogatásával épülő Romkert sétányt tekintette meg dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója tett látogatást a polgármesteri hivatalban. A bemutatkozó látogatáson dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Hende Csaba, Ágh Péter országgyűlési képviselők, V.Németh Zsolt államtitkár fogadta a mentők újonnan kinevezett főigazgatóját. Az eseményen részt vett dr. Kecskés László, az önkormányzat egészségügyi szakmai bizottságának elnöke, dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Régiójának orvos igazgatója és Köcse Tamás vezető mentőtiszt.

Bakay Szilárd altábornagy halálának 70. évfordulóján koszorúzással és ünnepi beszéddel emlékezett egykori lakóházánál dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A rendezvényen jelen volt az altábornagy unokája és dédunokája is.

A Berzsenyi tér és környéke most induló átépítéséről tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a körzet önkormányzati képviselője, dr. Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója, Hegyi Zoltán, a Swietelsky Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Lakézi Gábor, az önkormányzat Városüzemeltetési Osztályának vezetője.

Szombathely Megyei Jogú Város tisztségviselői dr. Puskás Tivadar polgármester vezetésével az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékezve megkoszorúzták a Petőfi szobrot, majd huszár hagyományőrzőkkel együtt vonultak át a Március 15 térre, ahol katonai tiszteletadással vonták fel a nemzeti lobogót, majd a fiatal diákok adtak ünnepi műsort. A Savaria Múzeum parkjában folytatódott az ünnepségsorozat - az ünnepi beszédet V. Németh Zsolt államtitkár mondta, majd Puskás Tivadar beiktatta a demokratikusan megválasztott diákpolgármestert és alpolgármestert. A 7. sajtófotó-kiállítás megnyitása után a program a Skanzenben folytatódott, ahol a polgármester és dr. Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője felavatta a kishuszárokat, akik egy harcnak álcázott játékban kiűzték a labancokat a Skanzenből.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen a Herényiek Házában mondott köszöntőt Koczka Tibor, Szombathely MJV alpolgármestere, a körzet képviselője.

Gróf Batthyány Lajos mellszobrát koszorúzták meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. Szombathely Megyei Jogú Város nevében dr. Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester helyezte el az emlékezés koszorúját.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Sátory Károly önkormányzati képviselő, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület vezetője és Parais István, az az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója sajtótájékoztató keretében ismertette az újságírókkal az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulójára tervezett ünnepi programsorozatot a Vasi Skanzenben.

A szombathelyi sportikon, Tóth Géza emlékművénél kezdődött a VI. Tóth Géza Súlyemelő Emlékverseny rendezvénye. A város önkormányzata nevében Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere helyezett el koszorút, és mondott megnyitó beszédet a volt Szent-Györgyi iskola tornatermében rendezett versenyen, amelyen 81 súlyemelő állt dobogóra. A férfi és a női válogatott teljes létszámban képviseltette magát.

„Társbérletben” – a kulturális intézmények és civil közösségek szerepe a közösségi közművelődésben címmel Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár (EMMI) tartott előadást a Herényiek Házában művelődési ház igazgatóknak, civil szervezeteknek. A rendezvényen köszöntőt mondott Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, aki különösen fontosnak és értékesnek tartja azt a munkát, amit civil közösségek Szombathely peremterületein végeznek a művelődési házakban. Szombathely önkormányzata nemcsak a szavak szintjén elkötelezett ezek felé az egyesületek, civil közösségek felé. Bizonyítja ezt, hogy azokat feladat-ellátási megállapodás keretében évente rendszeres támogatásban részesíti, a közösségi tereket pedig ingyenesen bocsájtja rendelkezésükre.

Vitéz Both Béla nyugalmazott dandártábornok halálának 16. évfordulója alkalmából a Jáki úti temetőben katonai tiszteletadással tartott megemlékezésen mondott emlékező beszédet Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Horváth Zsolt, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium 11/C osztályos diákja lett a diákpolgármester, és Iker Enikő, a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumának 10/A osztályos tanulója a diák-alpolgármester a március 8-i választáson. A rendezvényen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a jelölteket és a résztvevőket.

A Nőnap alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és dr. Károlyi Ákos jegyző köszöntötték a Városháza nő dolgozóit.

A legendás szombathelyi súlyemelőről, Tóth Gézáról, Bodor Ferenc újságíró A vasak világa címmel írt emlékkönyvet, melynek bemutatóján a Megyeházán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Márkus Erzsébet, a Vas Megyei Súlyemelő Szövetség Főtitkára, Kalmár Attila, a Pannonspot Kft. ügyvezető igazgatója és Jerse András versenyigazgató sajtótájékoztatót tartott a VI. Tóth Géza Súlyemelő emlékversenyről.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a Herényiek Háza Nyugdíjas körének hölgytagjait.

Szombathely bombázásának 72. évfordulóján az Assisi Szent Ferenc Kollégium falán elhelyezett "A bombatámadás áldozatainak” domborműnél és az ELTE Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi téri épületén lévő emléktáblánál helyezte el a megemlékezés koszorúit és gyertyáit dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármesterek. Emlékbeszédet mondott prof. dr. Széll Kálmán.

A TOP fejlesztési pályázat támogatásával újítanak fel bölcsődéket Szombathelyen. Közülük a Csodaország bölcsődét tekintette meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV polgármestere, és dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője a felújítások kezdete előtt.

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny ünnepélyes díjkiosztóján köszöntötte a diákokat Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, és adta át Lendvai Ferenc tanácsnokkal a helyezettek díjait. A 28. Zrínyi Ilona Matematikaversenyen a megyében 10 helyszínen 1814 tanuló mérte össze tudását, ebből 1100 a szombathelyi iskolás.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Savaria Egyetemi Központ integrációjának ünnepén, "Az ELTE megérkezett Szombathelyre" című rendezvényen mondott köszöntőt dr. Kisfaludy András, az ELTE rektorhelyettese, Golovicz Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke, dr. Németh István, az ELTE SEK rektorhelyettese, dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke. Az eseményen részt vett Koczka Tibor, Illés Károly és Molnár Miklós alpolgármester is.

2017.02.27 14:30

A Németh Pál kollégiumban az országban elsőként avattak 3D Nyomtatólabort. A dr. h.c. Kovács Győzőről elnevezett 3D Nyomtatólabor avatásán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt.

Műsorral, emlékbeszéddel és koszorúzással hajtottak fejet a kommunista diktatúra áldozataira a Savaria szállónál és a Király utcai, egykori ÁVH-s épületnél elhelyezett emléktáblánál dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármesterek.

A város szülötte, Horváth Boldizsár, volt igazságügy miniszter szobránál dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott emlékező beszédet, majd megkoszorúzták a szobrot a Vasi Jogásznapon.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Varsányi Péter, a Közterület-felügyelet igazgatója és Hollósi Gábor, a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium igazgatója sajtótájékoztatót tartott a közterület-felügyelet új térfigyelő ügyeleti központjának átadása alkalmából. Az eseményen jelen volt Illés Károly alpolgármester, dr. Gulyás Ferenc, a Szombathelyi Rendőrkapitányság rendőrkapitánya és Ágh Ernő, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke.

A Gulág Emlékbizottság által kiírt, a "Gulag árnyékában" című pályázat programsorozatának keretében a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói a Kommunizmus "hétköznapi" áldozatai címmel dokumentumjátékot mutattak be. Köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az eseményen részt vett Koczka Tibor alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok, Kántás Zoltán és Ágh Ernő önkormányzati képviselők is.

A nyugdíjas óvodavezetőket köszöntötte Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a Pipitér Óvodában a hagyományos éves találkozójukon.

A Markusovszky Egyetemi Kórház Kossuth Zsuzsannának, az első országos főápolója születésének 200. évfordulója tiszteletére rendezett III. Szakdolgozói tudományos emlékülését prof. dr. Nagy Lajos főigazgató nyitotta meg. Köszöntőt mondott Harangozó Bertalan kormánymegbízott és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Szent Márton Emlékév anyagaiból összeállított kiállítást nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, köszönetet mondva a programok megvalósítóinak.

A szombathelyi női torna 25. születésnapja és Csillag Tünde tornász köszöntésére tornász gálát szerveznek a hét végén. Az eseményről tartott sajtótájékoztatón részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és a 20 éves pályafutásától búcsúzó Csillag Tünde is.

A Kámoni Egyházközség bálján mondott köszöntőt Koczka Tibor, Szombathely MJV alpolgármestere, a körzet önkormányzati képviselője és Molnár Szabolcs esperes plébános. A közel 100 fős közönségnek a Melódia énekegyüttes alapozta meg a hangulatát.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Sátory Károly, önkormányzati képviselő játékok, kerti szerszámok tárolására alkalmas faházat adtak át az Aréna Óvodában. Az ovisok farsangi műsorral kedveskedtek a vendégeknek.

Programok

Sport: U 23-as Birkózó Európa-bajnokság

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2017 Március 28. (Kedd) 10:00

EGY DARABOT A SZÍVEMBŐL (Zene/Koncert)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2017 Április 26. (Szerda) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Fenyő Jubileum 2017 (Zene/Koncert)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2017 Április 08. (Szombat) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
PÁL FERI ELŐADÁSA (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2017 Március 30. (Csütörtök) 19:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
SZOMBATHELYI SWIETELSKY-HALADÁS - MEZŐKÖVESD ZSÓRY FCDGYDGYV (Sport)

Soproni Városi Stadion, Sopron, Lővér krt. 1.
2017 Április 01. (Szombat) 18:00

Még több Sport ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...