TOP fejlesztések

Víztorony és környezetének turisztikai célú fejlesztése

 

Projekt azonosítószám: TOP-6.1.4-16-SH1-2017-00003

A projekt célja és rövid összefoglalása: A Víztorony 1926-ben készült vasbeton tartószerkezettel és vasbeton víztározó medencével. Használata 1978-ban megszűnt. A beruházás során az állagmegőrzésen túlmenően a Víztorony teljes felújítása megtörténik, egybekötve turisztikai célú hasznosításával. A Víztorony földszintjén egy kávézó kerül kialakításra, amelyhez a külső térben egy terasz is csatlakozik. A Víztorony megközelítéséhez új lépcső épül, mellette az akadálymentességet biztosító kültéri emelővel. A kávézó földszinti részén kialakításra kerül a fogyasztótér és azt kiszolgáló vizesblokk. A gazdasági rész a hátsó oldalon található, öltözővel, vizesblokkal, itt italraktár és egy kis előkészítő konyha is helyet kapott. A vendégek részére fenntartott vizesblokk mellett áll az új lépcső, ami a földszinti galéria megközelítését biztosítja. A földszinti galérián egy interaktív különterem létesül, amely különböző rendezvények helyszínéül szolgál. A projektben tervezett bemutathatóságot szolgáló eszközök beszerzésével interaktív bemutatási módszerek kerülnek bevezetésre. Az I. emelet körben üvegfallal beépített, így ez belső fűtött kilátóként és kiállítótérként egyaránt használható. A Víztorony további szintjei is részleges felújításra kerülnek. A meglévő csigalépcsőn lehet a különböző szinteket megközelíteni és kilátóként használni. Az épület földszintjének teljes akadálymentesítése is megvalósul.

A Kresz parkban található jelenlegi kölcsönző épülete funkcionálisan nem változik, marad a gyermekek által használt játékok raktára. A teljes épület 3 cm EPS homlokzati hőszigetelést kap, 30 cm magas 3cmvtg. XPS lábazattal és dörzsölt vakolattal, mely grafit színben készül. Körben fa oszlopokból és gerendákból kialakított pergola fedés készül. Az épület főbejáratánál egy fedett rész kerül kialakításra. A parkban új játszótéri eszközök kerülnek elhelyezésre.

A projekt olyan fejlesztési igényekre kíván reagálni, melyek elsősorban helyi, illetve térségi jelentőségűek, nem részei országos vagy nemzetközi hálózatoknak, de a térségben, illetve helyben tartózkodási időt hosszabbító lehetőséget jelentenek, ezáltal – közvetett módon – jelentős helyi-térségi foglalkoztatás-bővítési potenciált hordoznak magukban. A fejlesztés eredményeképpen hosszabb időt tudnak eltölteni a turisták az adott területen, és igényeik kiszolgálására magánvállalkozások bevonásával olyan turisztikai szolgáltatások nyújthatók, amelyek munkahely-teremtéssel járulnak hozzá a térség fejlődéséhez.

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Megítélt támogatás: 500 000 000,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítási időszak: 2017.10.01 - 2020.02.28.

Programok

Előadás/Kiállítás: TÉR-KÉP 1989-2019

Helyszín: Szombathelyi Képtár, Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 12.
Időpont: 2019 Június 19. (Szerda) 17:00

Hightech laborokkal vár Szombathelyen a műszaki felsőoktatás (Előadás/Kiállítás)

ELTE INFORMATIKAI KAR, Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.
2019 Június 25. (Kedd) 14:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
BRINGÁRA SZOMBATHELY ! (Sport)

Fedett Uszoda és Termálfürdő, Szombathely, Bartók Béla körút 41.
2019 Június 15. (Szombat) 08:50

Még több Sport ...
NYÁRI SPORTTÁBOR!!! (Gyerekeknek)

Városligeti Sporttelep, Szombathely, Markusovszky utca 6.
2019 Június 17. (Hétfő) 08:00

Még több Gyerekeknek ...
DIGITÁLIS KUTATÓK / AGORA – KÖLYÖKIDŐ (Gyerekeknek)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2019 Június 19. (Szerda) 09:00

Még több Gyerekeknek ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...