TOP fejlesztések

Városháza épületének felújítása

Projekt azonosítószám: TOP-6.5.1-15-SH1-2016-00001

A projekt célja és rövid összefoglalása:

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015 áprilisában fogadta el a város Klímavédelmi és energiai stratégiáját. A stratégiai dokumentum célkitűzései közé tartozik az üvegház hatású gázok kibocsátásának csökkentése és a megújuló energiaforrások széleskörű alkalmazása.

A projekt átfogó célja a Szombathelyi Városháza energiahatékonyságát célzó felújítása, fejlesztése, valamint az intézmény energiahasználatának és energiagazdálkodásának hatékonyabb, racionálisabb elősegítése.

A fejlesztés illeszkedik a Terület- és Településfejlesztési Operatív program stratégiai céljaihoz, a széndioxid kibocsátás jelentős csökkentésével hozzájárul Szombathely MJV CO2 kibocsátást csökkentő programjához.

Az érvényben lévő 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletnek megfelelően elvégzett energetikai számítások szerint a Városháza energetikai minőség szerinti besorolása jelenleg „GG”, átlagost megközelítő. A Városháza épülete az 1970-es évek második felében épült, az energiafelhasználás racionalizálása, a takarékosság és a komfortérzet javítása érdekében szükséges az épületszerkezet energetikai korszerűsítése.

A tervezett fejlesztés eredményeként csökken az épület éves primerenergia-fogyasztása, primer energia felhasználása, valamint az üvegházhatású gázok becsült éves mennyisége. A napelemek telepítésével megújuló energia-termelés valósul meg.

Az épület hőszigetelései szintén egyidősek az épülettel, felújításukra, cseréjükre, kiegészítésükre eddig nem került sor.

Megvalósuló fejlesztések: teljes külső hőszigetelés, a fűtési rendszer korszerűsítése valamint annak szabályozása, az épület hűtési rendszerének felújítása, a szellőztetési rendszer korszerűsítése.

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Megítélt támogatás: 630 509 659,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítási időszak: 2017.01.01 - 2019.05.31.

Programok

Színház/Tánc: TÁNC VILÁGNAPJA

Helyszín: Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely, Fő tér 10.
Időpont: 2019 Április 28. (Vasárnap) 14:00

Soulwave (Zene/Koncert)

AGORA - Savaria Filmszínház aula, Szombathely, Mártírok tere 1.
2019 Április 27. (Szombat) 20:00

Még több Zene/Koncert ...
AVUS - VasaPlaket (Sport)

Fedett Uszoda és Termálfürdő, Szombathely, Bartók Béla körút 41.
2019 Április 27. (Szombat) 16:00

Még több Sport ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...