TOP fejlesztések

Neumann János Általános Iskola felújítása

 

Projekt azonosítószám: TOP-6.5.1-15-SH1-2016-00003

ZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY     

Befejeződött a Neumann János Általános Iskola felújítása

 

Sikeres városi fejlesztés zárult, befejeződött a „Neumann János Általános Iskola felújítása” című projekt. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult az épület külső lapos tető és padlás födém lehűlő felületeinek hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a fűtés korszerűsítése radiátor cserék és termosztatikus radiátorszelepek elhelyezésével.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015 áprilisában elfogadta a város Klímavédelmi és Energia Stratégiáját. A stratégiai dokumentum célkitűzései közé tartozik az üvegház hatású gázok kibocsátásának csökkentése és a megújuló energiaforrások széleskörű alkalmazása. Külön nevesített cél a „Leghatékonyabb hazai középület-állomány létrehozása”, melynek eléréséhez illeszkednek az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” felhívás keretében megvalósuló felújítások.

A TOP-6.5.1-15-SH1-2016-00003 számú, a „Neumann János Általános Iskola felújítása” című projekt az Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanon (Szombathely, 2165 hrsz.) valósult meg.

A fejlesztés célja a Neumann János Általános Iskola energetikai felújítása, fejlesztése volt. Az iskola épületénél 2012-ben történt egy fűtés- és világításkorszerűsítés, de épületenergetikai felújítás nem történt.

A fejlesztés illeszkedik a TOP stratégiai céljához, a széndioxid kibocsátás jelentős csökkentésével hozzájárul Szombathely MJV CO2 kibocsátást csökkentő programjához. A felújítás további eredménye az épületek üzemeltetésénél jelentkezik a jelenleginél alacsonyabb fenntartási költség elérésével. A fejlesztés során megvalósult az épület külső lapos tető és padlás födém lehűlő felületeinek a hőszigetelése, a nyílászárok cseréje, a fűtés korszerűsítés folytatása, radiátor cserék és termosztatikus radiátorszelepek elhelyezésével.

Megújuló energiaforrások alkalmazása érdekében és a hőszivattyú villamos fogyasztásának biztosítására napelemes rendszer került elhelyezésre.

A kivitelezési munkák időtartama: 2017. november - 2019. január.

Programok

Színház/Tánc: TÁNC VILÁGNAPJA

Helyszín: Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely, Fő tér 10.
Időpont: 2019 Április 28. (Vasárnap) 14:00

Soulwave (Zene/Koncert)

AGORA - Savaria Filmszínház aula, Szombathely, Mártírok tere 1.
2019 Április 27. (Szombat) 20:00

Még több Zene/Koncert ...
AVUS - VasaPlaket (Sport)

Fedett Uszoda és Termálfürdő, Szombathely, Bartók Béla körút 41.
2019 Április 27. (Szombat) 16:00

Még több Sport ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...