Intézményi fejlesztések

Mocorgó Óvoda korszerű közoktatási intézménnyé történő átalakítása

Projekt címe: "Mocorgó Óvoda korszerű közoktatási intézménnyé történő átalakítása, fejlesztése az energiatakarékosság tükrében"
Projekt azonosító száma: NYDOP-5.3.1/2F-2f-2009-0010
Kedvezményezett neve: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata
Támogató program: A projekt az Európai Unió támogatásával, a Nyugat-Dunántúli Operatív Program – "Közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése" NYDOP-5.3.1/2F-2f tárgyú program keretén belül valósul meg.
Megítélt támogatás: 55.313.839,- Ft
a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretén belül támogatásban részesült.
A projekt összköltsége: 61.459.821,- Ft
Támogatás mértéke: 90 %
Projekt helyszíne: 9700 Szombathely, Kossuth Lajos utca 1-3.
Projekt kezdete: 2009. 01.30.
Projekt vége: 2010. 09.30.

A projekt végrehajtásában közreműködő szervezet: Váti Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli Területi Iroda

Projekt leírása:

A támogatott projekt elemeként, elsőként közel 50 millió forintból megvalósult az intézmény infrastrukturális felújítása. Az óvoda épülete panelos építési móddal épült 1979-ben, az átadás óta jelentős felújítás nem történt. Az intézmény műszaki állapotából adódóan szükség volt a teljes körű felújításra, elsősorban az élhető környezet és a gazdaságos üzemeltetés érdekében. A felújítás során az energiatakarékosság jegyében megtörtént a homlokzati nyílászárók cseréje, valamint a homlokzat hőszigetelése, színezése. A korábbi beázások miatt szükség volt az épületet új, korszerű tetőszerkezettel ellátni. Fentieken túl felújításra kerültek az intézmény vizesblokkjai is. Bővítés során kialakításra került egy új, korszerű, 65m2-es tornaszoba, valamint a projekt keretein belül megvalósult az intézmény földszintjének akadálymentesítése (projektarányos akadálymentesítés). Az udvaron történő foglalkozások, rendezvények megtartásához, továbbá a Zöld Óvoda lévén a környezeti nevelés gyakorlatának erősítése érdekében egy 140m2-es nyitott foglalkoztató is kialakításra került.
A projekt második ütemének megvalósítása - az eszközbeszerzés- jelenleg is folyamatban van. Az eszközbeszerzés során mozgáskultúrát fejlesztő eszközök, játékeszközök, korszerű óvodai fektetők, beépített szekrények beszerzése valósul meg.
Az intézmény az infrastrukturális felújítás mellett tartalmi szinten is megújul ebben az évben, ugyanis a 2009/10-es nevelési évtől kezdve szintén egy sikeres pályázatnak köszönhetően 2 csoportban bevezetésre került a kompetencia alapú nevelés.

Kapcsolódó linkek, videók és sajtómegjelenések:

- Megújult a Mocorgó Óvoda /Savária Fórum 2010.01.30/
- Újabb két oktatási intézmény újult meg / Szombathelyi TV 2010. január 27/
- Három intézmény korszerűsítése kezdődött el a megyeszékhelyen/Vas Népe 2009.07.09/

Fénykép dokumentáció a beruházásrólA projekt lebonyolítása során eljáró Közreműködő szervezet a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság Soproni Területi Irodája (9400 Sopron, Verő József u. 1.). A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mint Irányító Hatóság

Programok

Kiemelt rendezvények: Savaria Történelmi Karnevál

Helyszín: Szombathely, Belváros, Szombathely, Aréna utca 8.
Időpont: 2019 Augusztus 22. (Csütörtök) 20:00

Volt egyszer egy... Hollywood (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2019 Augusztus 25. (Vasárnap) 18:20

Még több Mozi ...
A DAL a Miénk! Álljon össze a város legnagyobb zenekara! (Zene/Koncert)

Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
2019 Szeptember 14. (Szombat) 16:00

Még több Zene/Koncert ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...