Intézményi fejlesztések

Az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekhez kapcsolódó támogatások igénybevételének részletes szabályairól szóló 4/2012. (III.1.) BM rendelet alapján kiírt „Iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztése, felújítása”

„Markusovszky utcai sportlétesítmények fejlesztése, felújítása"

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012. október 17-én támogatási szerződést kötött a Belügyminisztériummal a „Markusovszky utcai sportlétesítmények fejlesztése, felújítása" projekt megvalósítására.

A támogatást nyert projekt főbb adatai:

1. Projekt címe: Markusovszky utcai sportlétesítmények fejlesztése, felújítása
2. Projekt azonosító száma: 4/2012 (III.1.) BM rendelet alapján kiírt pályázat
3. Kedvezményezett neve: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata
4. Megítélt támogatás: 17.779.000 Ft
5. Projekt elszámolható összköltsége: 17.779.000 Ft
6. Projekt tervezett összköltsége: 42.139.622 Ft
7. Támogatás mértéke: 80%
8. Projekt helyszín: 9700 Szombathely, Markusovszky u. 8. alatti sportpályák és kiszolgáló épületek

A projekt előzménye: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012. április 2-án pályázatot nyújtott be a Belügyminisztérium által kiírt Iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztése, felújítása című pályázat megvalósítására. Mivel a Belügyminisztériumnál az önkormányzati fejlesztési támogatások előirányzata nem volt elegendő minden pályázati igény kielégítésére, a miniszter forrásátcsoportosítást kezdeményezett az előirányzat emelése érdekében. A belügyminiszter 2012. augusztus 30-án döntött a pályázat támogatásáról.

A projekt rövid összefoglalása: A pályázat megvalósításának előkészületei és a közbeszerzési eljárások 2012 novemberében kezdődtek meg, a Belügyminisztériumi határidő alapján 2013. június 30-án fejeződtek be.
A támogatásból megvalósított fejlesztések az aszfaltos kosárlabdapálya sportburkolattal történt ellátása; multifunkciós sportpálya műfüves felületének alapozása, a műfüves pálya készítése; a kapubejáró aszfaltozása, akadálymentes járda kialakítása; játékos kijáró rámpa építése; a főépület felújítása keretében a központi épületben akadálymentes wc kialakítása; lelátó rekonstrukció, térvilágítás, sportpálya térfeleit elválasztó hálótartó kiépítése; valamint öltözőpadok beszerzése és parképítési, kertészeti munkák elvégzése.

A sportlétesítmény vonzó a helyi sportolni vágyók körében, rekreációs területei (salakos futópálya, kosárpálya, kis salakos lábtenisz pálya) minden nap nyitva állnak a város lakói számára, használatuk ingyenes. Műszakilag leromlott állapotban volt, felújítása indokolttá vált, mivel a szabadtéri sportpályák burkolatai, felületei sérülésmentes sportolásra alkalmatlanok voltak.

A kosárpályát a környező iskolák diákjai előszeretettel használják tavasszal és ősszel az iskolaidőben délelőttönként. Délután a családok, estére a fiatal amatőr baráti társaságok birtokolják streetball játékra. Felülete azonban elavult volt, repedezett, festése megkopott, ennek javítása után alkalmassá vált egy kiváló minőségű és élettartalmú gumiborítás felhordására.

A pályákat körülvevő megvilágító villanyoszlopok teljesen elkorrodálódott állapotban voltak, a hozzájuk vezetett földkábel villanykiépítésének teljes körű cseréje is indokolt volt.
A legkritikusabb állapotban a kisméretű salakborítású lábteniszpálya volt, ezen a területen került kialakításra az a műfüves multifunkciós pálya, mely további 3 sportággal (lábtenisz, tollaslabda, röplabda) bővítette a rekreációs és szabadidős létesítményfejlesztést. Az így kialakult felület télen-nyáron egyaránt használható sportpálya lett, mely egész évben nyitva áll a családok, iskolások vagy éppen komoly edzésmunkát elvégezni kívánó nyári edzőtáborok számára is.

A kocsibejárót és a parkolón keresztüli akadálymentes járdát is aszfaltozni kellett, hogy a kerekesszékkel érkező látogatók, sportolók be tudjanak jutni az öltözőkhöz, el tudjanak jutni a lelátóra. Az öltözőkben a jelenlegi székek helyett tartós kivitelű 16 db öltözőpad került beszerzésre és kihelyezésre a központi épületben.


Galéria (9 db)

Programok

Kiemelt rendezvények: Savaria Történelmi Karnevál

Helyszín: Szombathely, Belváros, Szombathely, Aréna utca 8.
Időpont: 2019 Augusztus 22. (Csütörtök) 20:00

Volt egyszer egy... Hollywood (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2019 Augusztus 25. (Vasárnap) 18:20

Még több Mozi ...
A DAL a Miénk! Álljon össze a város legnagyobb zenekara! (Zene/Koncert)

Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
2019 Szeptember 14. (Szombat) 16:00

Még több Zene/Koncert ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...