Intézményi fejlesztések

"A szombathelyi AGORA - Művelődési és Sportház területi multifunkcionális közösségi közművelődési központtá történő fejlesztése, átalakítása” című pályázat összefoglalója

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a fenti címmel 2013. január 15-én nyújtotta be pályázatát a "TIOP-1.2.1./A-12/1 számú pályázati kiírásra.

Széchenyi terv Magyarország megújul

A konstrukció átfogó célja:
multifunkcionális közösségi központok és területi közművelődési tanácsadó szolgálat infrastrukturális feltételeinek kialakítása.

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése a 370/2012 (IX.27) számú döntése értelmében a pályázat keretében az AGORA - Művelődési és Sportház rekonstrukciója és területi közösségi közművelődési központtá fejlesztése valósult meg.

Az elnyert támogatás: bruttó: 787 750 000 Forint

A projekt összköltségvetése: bruttó 1 014 271 405 Forint
Ebből 787 750 000 Forint EU támogatás, bruttó 226 521 405 Forint saját erő.

A támogatás formája: Vissza nem térítendő támogatás.

Támogatás intenzitás: 100 %

Határidők: A projekt fizikai megvalósításának határideje: 2015. augusztus 27.

A tervező által javasolt műszaki tartalom:
A pályázat műszaki dokumentációját a jogutód építész, Károlyi István készítette el.

A felújítás nettó 3000 m²-en zajlott. Nyílászárócsere, gépészeti felújítás, energetikai fejlesztés és a nagyterem belső korszerűsítése is része a tervnek. (Az iroda-öltözőépület nem tárgya a felújításnak, továbbá a főtömeg alatti pincék is változatlan állapotban maradnak.)

Az épület magja, az „AGÓRA-TÉR” az MSH két szint magas előcsarnoka, amelynek jelenlegi földszinti alapterülete bővítésre került.

Az „AGÓRA-TERET” mind a földszinten, mind az emeleten az előírt kisebb közösségi helyiségek gyűrűje veszi körül a pályázati kiírásnak megfelelően (irodák, tárgyaló, klub, információs pontok, oktatóterem, színház,- és mozgásművészeti kamaraterem, próbatermek stb.).

A nagyterem befogadóképessége némiképp csökkent (1000 fő), a ferde lelátó két szélső szektora elbontásra került. A terem akusztikája egy akusztikus belső köpeny kialakításával minőségi változáson esett át.

Az épület üzemeltetési költség-csökkentése érdekében az elavult termikus burok a mai kor követelményeinek megfelelően valósult meg. A külső falak esetében a jó állapotú homlokzat-burkolatok változatlanul megmaradtak, ezért belső hőszigetelést alkalmazott a tervező. Az épületen kb. 500 m2 elavult nyílászárót kellett korszerű, hőhídmentes szerkezetre cserélni. A fűtéskorszerűsítés szintén része volt a projektnek.

A felújított AGORA - Művelődési és Sportház működése közvetlenül, illetve közvetve kihat a tágabb földrajzi környezetben élő lakosság (40 környező település) közművelődésére, magas minőségű programokat, szolgáltatási és módszertani segítséget nyújtva a környező települések, a térség közművelődési intézményei számára.

Az AGORA PROJEKT weboldalának megnyitásához kattintson az alábbi linkre:
http://sporthazszombathely.rowlandnetwork.hu/


Galéria (33 db)

Programok

Színház/Tánc: TÁNC VILÁGNAPJA

Helyszín: Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely, Fő tér 10.
Időpont: 2019 Április 28. (Vasárnap) 14:00

Soulwave (Zene/Koncert)

AGORA - Savaria Filmszínház aula, Szombathely, Mártírok tere 1.
2019 Április 27. (Szombat) 20:00

Még több Zene/Koncert ...
AVUS - VasaPlaket (Sport)

Fedett Uszoda és Termálfürdő, Szombathely, Bartók Béla körút 41.
2019 Április 27. (Szombat) 16:00

Még több Sport ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...