Egyesületek, klubok

Szombathelyi Rajczy Imre Sportiskola Delfin Sportiskolai Sportegyesület

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 1999.-ben hívta életre intézményünket. Előtte 1996-99-ig működött a Sportiskolai Program, melynek gyakorlati tapasztalatai sokat segítettek. Induláskor csak az igazgató és az adminisztrátor alkotta a személyi állományt, melyet 2002-ben 3 főállású szakágvezetői státusszal bővítettek. Ezzel az atlétika és a torna eredményes működését kívánták elősegíteni. Sajnos még ez is kevés. Az igazgató munkáját közvetlenül a szakágvezetők segítik, melyek egy része már státuszban, más része megbízásos jogviszonyban dolgozik, és edzőként is részt vesznek a feladatok megoldásában. 2005-től a városi diáksport is intézményünkhöz tartozik, egy fő főállású diáksport koordinátor segítségével.

Nyolc sportágban: atlétika, leány kézilabda, korcsolya, fiú kosárlabda, sakk, tenisz és leány torna, 350 versenyzőt és 21 edzőt tartunk nyilván, 3 fő társadalmi munkában segíti az edzések és versenyek lebonyolítását.
Eredményeink elsősorban leány tornában számottevőek, hiszen ők évek óta a tornasport élvonalába tartoznak. Bajnokságaik, helyezéseik, válogatottjaik öregbítik sportiskolánk jó hírnevét. Ugyanakkor az óvódás tornával biztosítják a folyamatos utánpótlást is.
Már atlétikában is bontakoznak ki a tehetségek, az elmúlt három évben már bajnokokat avattak, több versenyző tagja volt a korosztályos válogatottnak, ugyanakkor az utánpótlás csoportok is egyre nagyobb létszámmal működnek.
A Dobó SE serdülő atlétái is a sportiskola égisze alatt működnek. Edzőjük Németh László megbízásos jogviszonyban dolgozik nálunk, de eredményeik a Dobó SE eredményeihez számítanak.
Fiú kosárlabdázóink a FALCO utánpótlását segítik, közös néven a társegyesülettel. Ugyanígy asztaliteniszezőink is a SZAK utánpótlás bázisát növelik.
Leány kézilabda csapatunk is egyre jobban bontogatja szárnyait. Ők alkotják majd a Tanárképző Főiskola leány kézilabda csapatának utánpótlását. Sakkozóink szintén az utánpótlás nevelését segítik, alsó tagozatos diákok sajátítják el a sakkozás alapjait.
Teniszezőink az elmúlt 2 év alatt sokat fejlődtek, korosztályos versenyeiken már szép sikereket könyvelhettek el.
Az egyes sportágakat részletesen is bemutatjuk.
Korcsolya sportágban együttműködünk a Simon István Utcai Általános Iskolával. Ebben a sportágban csak gyermek csoport működik, versenyeztetésük csak az iskolai versenyekre korlátozódik.

Eddigi munkánk eredményesnek bizonyult, és reméljük, hogy a továbbiakban még jobb eredményeket tudhatunk magunkénak. Ehhez az Önkormányzat és szponzoraink további támogatása , valamint a pályázatokon nyert források nyújthat-nak még több segítséget.
A szakosztályok részletesebb bemutatkozását csatoljuk adatokkal és képekkel kiegészítve.


Megnevezés: Szombathelyi Rajczy Imre Sportiskola Delfin Sportiskolai Sportegyesület
Cím: 9700 Szombathely, Markusovszky Lajos utca 8.
Telefon: +36 (94) 509-355
Fax: +36-94 /509-356
E-mail: szosi@chello.hu
GPS koordináta (szélesség): 47.238264
GPS koordináta (magasság): 16.61986

Programok

Zene/Koncert: Sakura

Helyszín: AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
Időpont: 2019 Április 06. (Szombat) 19:00

KÖRHINTA (Színház/Tánc)

Mesebolt Bábszínház - Kamaraterem, Szombathely, Ady Endre tér
2019 Február 17. (Vasárnap) 10:00

Még több Színház/Tánc ...
A királynő kutyája (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Március 25. (Hétfő) 13:15

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...