Általános iskolák

Nyitra Utcai Általános Iskola

A Nyitra Utcai Általános Iskolát 1956-ban alapították. A Szombathely keleti részén elhelyezkedő oktatási létesítményünk kellemes, zajmentes, parkosított környezetben, hatalmas területen található, minden irányból jól megközelíthető.

Általános iskolában 8 évfolyamon, évfolyamonként egy-egy osztályban folyik az oktatás. Az oktatás egésze során a gyermekek fejlődésére összpontosítunk, erős hangsúlyt fektetve az olyan társadalmi értékekre, mint a tisztelet, udvariasság és fegyelem. A Nyitra Utcai Általános Iskola 2006 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják. A korai években kapott két tanítási nyelvű oktatás nemzetközi szemlélethez segíti a tanulókat.

A különböző nemzetiségű emberek között a kommunikáció eszköze az angol nyelv, iskolánkban az anyanyelvi környezet kialakítására törekszünk, melynek megteremtésével kiváló lehetőséget biztosítunk a tanulók angol nyelvtudásának fejlesztésére. Az oktatás nyelve iskolánkban a magyar és az angol. Már 1. évfolyamtól angol nyelven tanítjuk a környezetismeretet, technikát és a testnevelést; 5. évfolyamtól új tantárgy a célnyelvi civilizáció; 7. évfolyamtól mindezek mellett a földrajzot, biológiát és a célnyelvi civilizációt is. Ezen tantárgyakhoz természetesen angol nyelvű szakjegyzeteket használunk. Ezek mellett heti 5 órában tanítjuk az angol nyelvet, csoportbontásban, anyanyelvi lektor közreműködésével. Az angol nyelv tanítása mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk az anyanyelvi kultúra ápolására, a hagyományok tiszteletére. Iskolánk területén több emlékhelyeket alakítottunk ki nemzeti évfordulóinkhoz kapcsolódóan.
A diákokat iskolai és iskolán kívüli tevékenységek egész sorával segítjük környezetünk jobb megismerésében. Kiemelten fontosnak tartjuk a sport- és kulturális tevékenységeket. Különböző szakkörök, kézműves foglalkozások, gitársuli, sportkör színesítik az iskolai életet. Tanulóink rajz, színjátszó és ének szakkörökben fejleszthetik művészeti képességeiket. Évek óta együtt működünk a Pesovár Ernő Alapfokú Művészeti Iskolával, az általuk biztosított oktató tartja a kézműves foglalkozásokat iskolánkban. Sportkörünk, a Nyitra FreeTime SE természetjáró, röplabda és foci szakosztállyal várja a sportolni vágyó gyermekeket. Nagy hagyományokkal rendelkezünk a táncoktatás terén. Jelenleg társastánc és rock and roll oktatás folyik iskolánkban. Táncosaink nemzetközi eredményekkel is büszkélkedhetnek.
A két tanítási nyelvű oktatás folyamatában megmérettetjük diákjaink 6. és 8. évfolyamon kötelező mérő vizsgát tesznek. A legjobb, legszorgalmasabb diákjaink középfokú nyelvvizsga letételével zárják tanulmányaikat.
A diákok az oktatási folyamat részeként ellátogatnak angol nyelvterületen lévő oktatási intézménybe, ahol ezen idő alatt intenzíven bővíthetik angol nyelvi ismereteiket, megismerkedhetnek az angol kultúra elemeivel. Angol nyelvű versmondó-verseny, drámafesztivál, projekt napok szervezésével bővíti a célnyelvi kínálatot.


Jól felszerelt termeink megfelelő infrastruktúrát biztosítanak a magas színvonalú oktatáshoz. Nagy segítséget nyújt az oktató-nevelő munkánkban az iskola könyvtára, amely nyomtatott és elektronikus dokumentumok gyűjteményével járul hozzá az oktató-nevelő munkához, a szabadidő hasznos eltöltéséhez tanárnak és diáknak egyaránt.
A Nyitra Utcai Általános Iskolában olyan szellemi és viselkedési alapot fektetünk le, amely arra ösztönzi és bátorítja diákjainkat, hogy a két tanítási nyelvű oktatásban kapott lehetőségeiket teljes mértékben kihasználva fejlődjenek.

 


Megnevezés: Nyitra Utcai Általános Iskola
Cím: 9700 Szombathely, Nyitra u. 15.
Telefon: +36 (94) 500-135;
Fax: +36-94 / 500-135
Vezető: dr. Kalocsainé Magyar Éva intézményvezető
E-mail: nyitrauamk@gmail.com, magyar.eva@nyitra.szombathely.hu
Honlap: http://www.nyitrauamk.hu/
GPS koordináta (szélesség): 47.240056
GPS koordináta (magasság): 16.637185


Galéria (8 db)

Programok

Zene/Koncert: Tri-show NEON party 2017

Helyszín: AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
Időpont: 2017 December 09. (Szombat) 19:00

Szép Ernő: Vőlegény (Színház/Tánc)

Weöres Sándor Színház - Nagyszínpad, Szombathely, Akacs M. u. 7.
2017 November 25. (Szombat) 19:00

Még több Színház/Tánc ...
Pánikszoba – A titkos labor (Gyerekeknek)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2017 November 30. (Csütörtök) 15:00

Még több Gyerekeknek ...
Biblia és hitújítás a XV-XVIII. századig (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár, Szombathely, Szily János u. 1.
2017 Október 10. (Kedd) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
BOZSODI QUARTET HANGVERSENYE (Zene/Koncert)

Székesegyház - Püspöki Palota, Szombathely, Mindszenty József tér 1.
2017 November 21. (Kedd) 19:30

Még több Zene/Koncert ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...