Civil szervezetek

Szombathely Városi Sportlövő Szövetség

A Szombathely Városi Sportlövő Szövetség (SZVSSZ) 6 működő klubot magába foglaló szervezet, mely 1997 évben alakult. A Szövetség alapvető feladata, a keretében működő szabadidős lövészklubok támogatása. Nonprofit szervezet lévén pályázatokból és támogatásokból igyekszünk e feladatainknak eleget tenni. Célunk az, hogy a klubjainkban sportolóknak edzési és versenyzési lehetőséget biztosítsunk, segítsük eljuttatni őket területi, és országos versenyekre.

A SZVSSZ Szombathely várossal 15 évre kötött szerződés alapján üzemelteti a Szombathely, Homok úti lőteret. A lőtér üzemeltetésére a várostól, mint tulajdonostól semmiféle támogatásban és költségtérítésben nem részesülünk. Célunk, hogy a tagszervezeteink által használt lőtér zavartalan működését, valamint a szövetség működéséhez szükséges anyagi, technikai és szakmai hátteret biztosítsuk.

A Homok úti lőtéren áprilistól november végéig heti 3 napon biztosítunk edzési, felkészülési lehetőséget sportolóink számára. A klubok több ízben rendeztek „házi” versenyeket, ahol nemcsak a régi tagok indulhattak, hanem egyfajta tagtoborzóként az érdeklődők is megismerhették a sportlövészetet.

Nagy hangsúlyt fektettünk arra is, hogy aktív versenyzőink megfelelő szinten tudjanak felkészülni az Országos Bajnokságra. Erre szintén a Homok úti lőtéren megtartott edzésekkel biztosítottunk lehetőséget. A klubok versenyzői ennek is köszönhetően szép eredményekkel tértek haza: sportpisztoly versenyszámban, központi gyújtású pisztoly versenyszámban, kispuska versenyszámban és légpisztoly versenyszámban.

Az elmúlt évben két alkalommal rendeztünk versenyt. Meghívásos minősítő versenyt rendeztünk augusztus hónapban. Ide érkeztek versenyzők a környező megyékből is. A célunk az volt, hogy helyben is tudjunk színvonalas versenyzési lehetőséget és minősítési szint megszerzését biztosítani sporttársainknak.
Koczor Lajos, az egykori edző a versenyeztetésen túl az utánpótlás nevelésben is részt vett, Szombathely - Kőszeg fiatalságát fogta össze az 50-es évek elejétől. Mindenki tisztelte, becsülte az igazi sportbarátot.
Koczor Lajos emlékének adózva 2007 évben 5. alkalommal került megrendezésre a lövészverseny, a már nemzetközinek mondható, hiszen Szlovéniából is érkeztek versenyzők.
Ám a jó hangulatú, színvonalas verseny egyre több, már aktív sportlövőt is vonzott, így elmondhatjuk, hogy a verseny névadója nemcsak régi sportolóinkat hozta ismét össze, hanem lehetőséget teremtett az utánpótlás nevelésére is. Annak idején Koczor Lajos is ezért dolgozott.
Ezen rendezvényre nem csak az aktív sportolók, sportbarátok, hanem az 1970-80-as évek lövészei is meghívást kapnak. Előző években is szép számmal tiszteletüket tették a régi sportolók, akiknek megjelenésére idén is számítunk.
A két verseny rendkívül jó alkalmat nyújtott a résztvevőknek tudásuk felmérésére, összejöttek a régi sporttársak is, tagjaink, versenyzőink lehetőséget kaptak helyben a minősítési szintek elérésére. Egyre több olyan sportolónk éri el a minősítési szinteket, akik korábban csupán sportolni szerettek volna, immáron minősítést szerzett versenyzők lettek. Egy helyi verseny különösen kiváló alkalom egy komolyabb, nagyobb téttel bíró megmérettetésre való felkészüléshez. Versenyzőink kvalifikálódtak az Országos Bajnokságra, a csapatbeosztásokra.

Tervezünk az általános iskolák és középiskolák számára bemutató versenyek, összejövetelek rendezését, megismertetjük a gyerekekkel a fegyverek biztonságos kezelését, történetüket stb., természetesen a felnőtt korosztály érdeklődő tagjait is szeretnénk sportágunk számára megnyerni. A Szombathely Városi Sportlövő Szövetség klubjainak taglétszáma az utóbbi években, ha kis mértékben is,de folyamatosan emelkedett. Egyre több fiatal jön hozzánk és ismerkedik meg a sportlövészet szépségeivel.


A szervezet hivatalos neve: Szombathely Városi Sportlövő Szövetség
A szervezet székhelye: 9700 Szombathely, Homok u. 9.
A szervezet telefonszáma: 0630703873129
Adószám: 18888135-1-18
A szervezet hivatalos kepviselőjének neve: Dr Csenár Márton

Programok

Sport: Magyarország - Horvátország kosárlabda világbajnoki selejtező mérkőzés

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2019 Február 25. (Hétfő) 18:30

Szombathelyi KKA - NEKA (Sport)

Egyetemi Sportcsarnok, Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.
2019 Február 23. (Szombat) 16:00

Még több Sport ...
Európa Kiadó Koncert (Zene/Koncert)

Végállomás Club, Szombathely, Körmendi út
2019 Február 23. (Szombat) 20:00

Még több Zene/Koncert ...
Farsangoló - kézműves foglalkozás (Gyerekeknek)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2019 Február 22. (Péntek) 09:00

Még több Gyerekeknek ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...