Civil szervezetek

Szombathely Chrushers Amerikai Football Egyesület

A Szombathely Fighters Amerikai Futball Sportegyesület 2006 tavaszán alakult egy baráti társaságból. Akkor még edző, védőfelszerelések és mindenféle tapasztalat nélkül kezdték meg az edzéseiket, a Honvéd pályán. A társaság létszáma lassan, de gyarapodott és nyárra már pár felszerelése is volt a tagjainak. Edzőként a Győr Sharks elnöke, Cserjés Károly vállalta, hogy hetente egyszer elutazik Szombathelyre és megtanítja a csapatnak az amerikai futball alapjait és szabályait pontosan. 2006 október 10.-én a csapat hivatalosan is működő sportegyesületté lett. A tagok száma ekkor kb. 15-20 fő közé volt tehető.

2007 év májusában meghívták az egyesületet Keszthelyre, az I. Georgikon Kupára, ahol a még kevés játékosszám miatt a szegedi, szintén alakulóba lévő csapattal fúzionált és United Fighters név alatt indult el ezen a kétnapos tornán. Nem sajnálja az egyesület, hogy itt kikapott mindkét mérkőzésén, mivel ez volt az első „éles” bevetése, már rutinos csapatok ellen.

Időközben az edzések helyszíne megváltozott, méghozzá az Oladi Művelődési Központba tevődött át.

2007 év júliusában a Budapest Giants csapata hívta meg egy barátságos mérkőzésre a fővárosba a szombathelyi harcosokat. Ezen a mérkőzésen, már nem kellett egyesülni semmilyen más amerikai futball csapattal, mivel ki tudott állítani az egyesület már megfelelő számú játékost, de mint a meccs végére kiderült, még egy kicsit fejleszteni kell a játékos létszámot, mivel a cserejátékosok is elfáradtak a mérkőzés végére és sajnos itt sem könyvelhettek el maguknak győzelmet.

2007 év szeptember végén a Pécs Gringos csapathoz látogatott el a Fighters és itt egy nagyon szoros mérkőzést láthattak az amerikai futball szerelmesei, ami az utolsó negyedben sajnos a pécsi csapat javára dőlt el, de a srácok nem törtek le, mivel egy olyan csapatot szorongatott azért meg, akik már indult a magyar bajnokságban és egyáltalán nem nevezhetők kezdőknek.

2007 év októberében a Szombathely Fighters Amerikai Futball SE 34 főt számlál és már csak 1-2 embernek nincsen védőfelszerelése a csapaton belül.

Október elején az egyesület úgy határozott, hogy belép az Magyarországi Amerikai Futball Szövetségbe (MAFSZ) és a 2008-as évi bajnokság másod osztályában részt kíván venni. Ezek a lépések hamarosan meg is történtek és már biztos, hogy a tavasszal kezdődő idényben a Szombathely Fighters csapata belekezd az első bajnokságába.

2007 novemberben rendezte meg első hazai jótékonysági, barátságos amerikai futball mérkőzéstét a Fighters, aminek a teljes jegybevétel árát Völgyi Martin gyógykezelésére ajánlotta fel ezzel segítve a kisfiú gyógyulását. Erre a mérkőzésre a Kaposvár Goldenfox csapatát hívták el Szombathelyre, akik kicsit sem gyengébbek, mint a pécsi csapat volt. Ezen a mérkőzésen is alulmaradt a szombathelyi gárda, de még szorosabb és izgalmasabbra sikeredett a mérkőzés, mint a pécsi meccs volt.

2008 február elején Budapestre hívták a harcosokat, egy teremben megrendezett amerikai futball tornára, amin 11 csapat vett részt. A Fighters a rookie (újonc) kategóriában indult és itt meg is szerezte első győzelmeit a tatai és az újpesti csapat ellen. Ezzel a kategória győztese lett a Szombathely Fighters és hazavihette a kupát.

2008 márciusában a Szombathely Fighters-nek 49 igazolt játékosa van!

Akit érdekel az amerikai futball és szeretné magát kipróbálni ebben a fantasztikus sportágban, azt a csapat szeretettel várja edzésein.

Az egyesület támogatókat is keres.


A szervezet hivatalos neve: Szombathely Chrushers Amerikai Football Egyesület
A szervezet székhelye: 9700 Szombathely, Ady tér 5
A szervezet telefonszáma: +36 (20) 459-1978
Adószám: 18397664-1-18
A szervezet hivatalos kepviselőjének neve: Kőszegfalvi Attila
A szervezet hivatalos kepviselőjének neve: Gerencsér Milán


Galéria (8 db)

Programok

Sport: Magyarország - Horvátország kosárlabda világbajnoki selejtező mérkőzés

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2019 Február 25. (Hétfő) 18:30

Szombathelyi KKA - NEKA (Sport)

Egyetemi Sportcsarnok, Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.
2019 Február 23. (Szombat) 16:00

Még több Sport ...
Farsangoló - kézműves foglalkozás (Gyerekeknek)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2019 Február 20. (Szerda) 09:00

Még több Gyerekeknek ...
GULYÁS LÁSZLÓ VÁNDORMUZSIKUS: AZ ARANYHAL MESÉJE (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2019 Február 20. (Szerda) 09:30

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...