Civil szervezetek

Király Szabadidősport Egyesület

...kezdetek...

Király Gábor a magyar válogatott kapusa, a berlini Hertha BSC és a londoni Crystal Palace egykori, a Burnley jelenlegi hálóőre, gyermekkori álmát valósította meg akkor, amikor 2003-ban önerőből megépítette a KIRÁLY Sportlétesítményt. A profi pályafutás és a profi gondolkodásmód segített abban, hogy olyan Létesítményt nyisson a szombathelyi sportszeretők számára, amely minden szabadidős sporttevékenységnek méltó helyszínéül szolgálhat. A létesítmény tulajdonosa elsősorban a KIRÁLY Sportlétesítményben megtalálható infrastruktúrát – teke-, tenisz-, futball- és kosárlabdapályák – kihasználásával megalapította a KIRÁLY Szabadidősport Egyesület. A non-profit szervezetként működő sportegyesület azokat várja soraiba, akik szervezett kereteken belül kívánnak sportolni a különböző szabadidős sportágakban.

...célok...

Egészségnevelés, a szabadidősport népszerűsítése, sport és kulturális programok szervezése. A sportolók fizikai és szellemi nevelése, a hasznos szabadidő eltöltést nyújtó elfoglaltság szervezése, sport- és gyermektáboroztatások szervezése.
Tagjainknak egyformán segítséget nyújtunk a sportban való eredményes szerepléshez, felkészüléshez. Szeretnénk mielőbb olyan szabadidősport egyesületté válni, amely meghatározóvá válik városunk sportjában, valamint tagjai olyan közeget alkotnak, amely méltó a tömegsport szelleméhez.
A szakosztályok élére olyan tisztségviselőket választottunk, akik speciálisan irányítani tudják az adott sportágakat. Nyitottak vagyunk minden olyan sportág iránt, amelyre igény mutatkozik.

...működés...

A KIRÁLY Szabadidősport Egyesület alapítói elnöknek Király Gábor édesapját, Király Ferencet, az egykori kiváló Haladás labdarúgót választotta meg – egyhangúlag.
Célunk meghatározó szabadidősport egyesületté válás Szombathelyen, folyamatos szereplés az országos tömegsportrendezvényeken, valamint saját rendezvények lebonyolítása és szervezése. Az egyesület tagjai tagdíjjal járulnak hozzá működési költségeinkhez, ebből fedezzük a versenyeken való részvétel költségeit. A versenyeken egységes, az egyesület színeihez (sárga-szürke) igazodó felszerelésben szerepelnek sportolóink.

...szakosztályaink...

  1. kosárlabda
  2. tenisz
  3. labdarúgás
  4. kerékpár
  5. futás
  6. teke
  7. természetjárás
  8. triatlon

Egyesületünk funkciója sokoldalú, s ez a sokoldalúság néha az egyes szakosztályokon belül is megtalálhatók. Hitvallásunk, hogy sportolni bárki tud, nem kell feltétlenül nagy tehetségnek lenni ahhoz, hogy valaki az általa szeretett sportot sikeresen űzhesse. Szakosztályainkban lehetőség adódik a hobbyversenyzésre és a profi versenyzésre egyaránt, hiszen épp a „profi” versenyzők népszerűsíthetik a saját sportáguk tömegjellegét, s a tömegsportból léphetnek elő profivá, akik még több odaadással, szorgalommal sikeresebbek szeretnének lenni. Ez a harmónia található meg kerékpár-, a tenisz-, és a labdarúgó szakosztályunkban egyaránt. Ezt a rendszert szeretnénk beültetni az újonnan alakult triatlon szakosztályunkba is. Ugyanakkor vannak olyan sportágak, melyek csak és kifejezetten tömegsport céllal működnek, mert a kezdetektől „csak” erre volt igény. A kellemes környezet a családias légkör, a jó csapat kialakulása miatt választották Egyesületünket futóink, kosárlabdázóink, női- és öregfiúk labdarúgócsapatunk.

Megjelenés, sajtó, rádió, televízió, internet
A KIRÁLY Szabadidősport Egyesület versenyzőinek eredményeiről rendszeresen beszámol a helyi média. A Vas Népében nyomon követhetők kerékpárosaink, teniszezőink, labdarúgóink sikerei, az általunk szervezett tornák eredményei. A két helyi rádióval és a Szombathelyi Televízióval is sikerült jó kapcsolatot kialakítani, így egyesületünk életéről folyamatos tájékoztatást kaphatnak a sport iránt érdeklődők.

Egyesületünk elkészített egy színvonalas honlapot, melyen átfogó betekintést nyerhetnek az érdeklődők szakosztályaink sportolóiról, eredményeiről, a sportolási lehetőségekről egyaránt. A honlap megtalálható a www.kiralysportegyesulet.hu hivatkozás alatt.
Az Irigy Hónaljmirigy elkészítette az Egyesület hivatalos indulóját Szombathelyi Tigrisek címmel, mely honlapunkról letölthető.

...versenyeztetés...

A havi tagdíj fejében évente minimum 3 országos szintű versenyen indulhatnak tagjaink. Ez a garantált minimum szám, de minden sportágban törekszünk minél több rendezvényen megjelenni. Kispályás labdarúgócsapatunk a Városi Szabadidősport Szövetség által, míg kosárlabda csapatunk a Városi Kosárlabda Szövetség által szervezett városi bajnokságban szerepel. Terveink szerint a teke- és tenisz szakosztályunkat is hasonló bajnokságokban indítjuk.
Az egyesület bázisa a KIRÁLY Sportlétesítmény, ahol professzionális körülmények között sportolnak, készülnek tagjaink.


A szervezet hivatalos neve: Király Szabadidősport Egyesület
A szervezet székhelye: 9700 Szombathely, Temesvár u. 44
A szervezet telefonszáma: +36 (94) 500-369
Adószám: 18896596-1-18
A szervezet hivatalos kepviselőjének neve: Király Ferenc
A szervezet hivatalos kepviselőjének neve: Komláti István
A szervezet hivatalos kepviselőjének neve: Király Ferenc


Galéria (9 db)

Programok

Sport: Magyarország - Horvátország kosárlabda világbajnoki selejtező mérkőzés

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2019 Február 25. (Hétfő) 18:30

Szombathelyi KKA - NEKA (Sport)

Egyetemi Sportcsarnok, Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.
2019 Február 23. (Szombat) 16:00

Még több Sport ...
A csodagyerek (mb) (16) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Február 14. (Csütörtök) 17:30

Még több Mozi ...
Farsangoló - kézműves foglalkozás (Gyerekeknek)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2019 Február 19. (Kedd) 09:00

Még több Gyerekeknek ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...