Civil szervezetek

Képeslevelezőlap gyűjtők Egyesülete

Egyesületünk fő célja a képes-levelezőlap kultúra fejlesztése, megőrzése, megismertetése és népszerűsítése. 1989. évi megalakulásunk óta rendszeresen szervezünk kiállításokat, gyűjtőtalálkozókat, melynek rendezése során együttműködünk a művelődési házakkal, könyvtárakkal.

Mindenév májusában Nagyatádon, novemberben Veszprémben tartunk a Dunántúli gyűjtők számára találkozót, cserenapot és kiállítást.

Évtizedek óta augusztus végén – a Savaria történelmi karnevál idején - szervezzük a szombathelyi éves találkozónkat, közgyűlésünket, kiállításunkat az Egyesület tagjai részére. Rendezvényünk célja az is, hogy a résztvevők vigyék el a Vasi, a Savaria rendezvények ölébe besimuló gyűjtőtalálkozó tagadhatatlan kedveltségének, sikerének sokszínűségének testi- lelki élménygazdagságának hírét. Hiszen ezért dolgozik a tagság, az aktívák sora, a kiállítók csapata, a vezetőség, hogy elismerést szerezzen gyűjtési területének, legyen az helytörténet, művészettörténet, postatörténet, családtörténet, az egyetemes történelem bármely kis – vagy nagy szelete.

Egy-egy kiállítás megnyitóján a gyűjtőkön kívül sokan vesznek részt. Kiállításainkat rendszeresen több százan tekintik meg, melyről leginkább a vendégkönyv és a rendezvényeken készített fotók tanúskodnak.

Néhány vendégkönyvi bejegyzés:

  1. Nagyon tartalmas és tanulságos kiállítás!
  2. Csodálatos a kiállítás, nagyon szép elegáns a bemutató állványok elrendezése, a gyönyörű képeslapokkal. Köszönjük a látogatók nevében
  3. Nagy érdeklődéssel néztem végig az egész kiállítást, a nézőt vissza viszi a múltba, feleleveníti a középiskolás élményeket
  4. Az Acsádi Szociális Otthonból jöttünk el megnézni ezt a nagyon gazdag kiállítást, mely bőséges ismereteket nyújt. Gratulálunk a gyűjtőknek, további sikeres éveket!
  5. Mint mindig most is nagyon szép, tanulságos, értékes a képeslap kiállítás. Komoly munka a lelkes gyűjtőknek. Nagy szaktudást igényel e hasznos rendezvény. A tablók elhelyezése, a képeslapok felrakása gyönyörű látvány. A Savaria Történelmi Karnevált szebbé és élményt nyújtóbbá tette, hogy egyidőben került megrendezésre. Dicséret illeti mind a két rendezvényt!
  6. Nagyon szép a gyűjtemény. Köszönet azoknak, akik rendelkezésre bocsátották, hogy a látogatók megnézhessék. Baranya megyéből Szentbalázsról jöttem el megnézni!
  7. Igazságban az erő! Bárcsak ma is igaz lenne ez a szép mondás! És bárcsak minél több hasonló, a hazaszeretetet, a nemzetet, a hazát, a szülőhelyet, várost bemutató kiállítást láthatnánk rendszeresen. És ehhez minél több képeslapgyűjtő, kiállító tudjon ilyen magas szintű anyaggal szerepelni. Éljenek és sokasodjanak a képeslapgyűjtők, gratuláció és sok köszönet a kiállítóknak és rendezőknek.

Júliusban a Bartók Fesztiválhoz kapcsolódóan 2006-ban a Zeneiskolában, 2007-ben a Berzsenyi Dániel Főiskola "A" épületének díszterme előtt rendeztük meg Bartók Béla életét és munkásságát bemutató képeslevelezőlap kiállítást.

2006. novemberében Rumban "Rum és a környező települések" régi képeslapjaiból, 2007. áprilisában "Vas megye" templomai" címmel rendeztünk kiállítást. Állandó képeslevelezőlap bemutató van – havonta változó anyaggal – Acsádon, a Szociális otthonban.
Tematikus kiállítás látható a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár II. emeletén, és a Siker könyvtár kirakatában.
Havonta "KÉPESLEVELEZŐLAP" címmel megjelenő kiadványunkban a gyűjtőket tájékoztatjuk a rendezvényekről, újonnan megjelenő képeslapokról, azok beszerzési lehetőségéről, továbbá a képeslapokkal kapcsolatos cikkeket közlünk. (Pl. felülbélyegzett, tévnyomatos képeslapok stb.) A képeslapokról – vagy képeslapokkal kapcsolatosan megjelenő könyvekről ismertetőt készítünk. Egyesületi kiskönyvtárában több mint 150 képes-levelezőlapos könyv található – köztük "Szombathely régi képes-levelezőlapokon" címmel az elsők közt megjelent könyv is.
Egyesületünk vezetőségi tagjai önzetlenül, társadalmi munkában végzik a feladataikat, alkalmazottat nem foglalkoztatunk. Tagdíjból származó bevételünk az összes bevételnek 37 %-a.


A szervezet hivatalos neve: Képeslevelezőlap gyűjtők Egyesülete
A szervezet székhelye: 9700 Szombathely, Ady tér 5
A szervezet telefonszáma: +36 (20) 286-5806
Adószám: 19242794-1-18
A szervezet hivatalos kepviselőjének neve: Kőszegfalviné Pajor Klára


Galéria (7 db)

Programok

Sport: Szombathelyi Haladás - Mezőkövesd

Helyszín: Haladás Sportkomplexum , Szombathely, Rohonci út 3.
Időpont: 2019 Február 16. (Szombat) 17:00

AVUS – KSI (Sport)

Fedett Uszoda és Termálfürdő, Szombathely, Bartók Béla körút 41.
2019 Február 16. (Szombat) 16:00

Még több Sport ...
Szombathely MJV XVII. Amatőr Alpesi Síbajnoksága (Sport)

Schneeland Wenigzell, Wenigzell, Ausztria, Kandlbauer 57
2019 Február 17. (Vasárnap) 11:00

Még több Sport ...
A csodagyerek (mb) (16) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Február 14. (Csütörtök) 17:30

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...