Civil szervezetek

Kanizsai Dorottya Gimnázium Baráti Köre egyesület

A Kanizsai Dorottya Gimnázium Baráti Köre 1992. november 14-én megtartott alakuló ülésen az alapító tagokat az a szándék vezérelte, hogy egyesületbe tömörítsék a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban és jogelőd intézeteiben végzetteket, a gimnázium volt és jelenlegi oktatóit azért, hogy a gimnázium és jogelőd intézeteinek múltját kutassák, hagyományait ápolják, a gimnázium kiemelkedő képességű tanulóinak előmenetelét anyailag ösztönözzék, a gimnázium szociálisan hátrányos helyzetű tanulóit anyagilag segélyezzék, s ezek végett a természetes és jogi személyek agyagi támogatását szervezzék.

A célkitűzések megvalósítására néhány példa:
A Baráti Kör ösztöndíjban részesíti a kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért, de egyébként hátrányos helyzetű tanulókat. 8 tanuló 10 hónapon át, havi 4.000 – forintos ösztöndíjat kap. Ezt úgy tudja megvalósítani, hogy a " A Jövőért Alapítvány" a fele összeget finnanszírozza. " A Jövőért Alapítvány"-t a Baráti Kör hozta létre.

Az országos tanulmányi versenyekre bejutott diákokat, illetve a Képzőművészeti kiállításra pályamunkát beadó tanulókat szintén támogatja a Baráti Kör. A gimnáziumban magas színvonalú matematika, informatika, idegen nyelvi, valamint magyar nyelv és történelem oktatás folyik, így minden évben több diák képviseli országos versenyen az iskolát, öregbítve annak hírnevét. A Baráti Kör évente két alkalommal a végzős diákok ballagásán, illetve a tanévzáró ünnepélyen – tárgyjutalmakat ad át. Egyszeri, rendkívüli segélyben részesíti a rászoruló tanulókat, általában a családok ballagással kapcsolatos anyagi terheit enyhítve.

A KDG Leánykara immáron 70 éve működik. Az együttes jó szereplését kották, kottatartók vásárlásával próbáljuk segíteni, illetve fellépéseik technikai lebonyolításához nyújtunk támogatást, ezzel is ösztönözzük a tanulókat a jó szereplésre.

A Baráti Kör a diákok látókörének kitágítása, valamint a minél szélesebb és színesebb ismeretek megszerzésének biztosítása érdekében az iskola falain kívül megrendezésre kerülő programok megvalósításához anyagi segítséget nyújt. Így a Baráti Kör 2005-ben jutalomkirándulást szervezett a gimnázium diákéletében kimagasló közösségi munkát vállaló tanulóinak Budapestre (Terror Háza, Hadtörténeti Múzeum), 2006-ban a gimnázium valamennyi diákjának ópusztaszeri kirándulását 150.000 – forinttal támogatta. Ebben az évben pedig 200 diák számára vásárolt belépőjegyet a Szombathelyi Képtár Munkácsy Mihály kiállítására, 72 diáknak pedig a budapesti Van Gogh kiállításra.
Minden évben megjelenik az iskolai Évkönyv, melynek kivitelezési – és nyomdaköltségéhez évi 65.000 – forinttal járul hozzá a Baráti Kör. A hagyományos és minden évben megrendezésre kerülő KDG est terembérletének a díját (50.000 Ft.) a Baráti Kör fizeti. A KDG est alkalmat ad arra is, hogy a Baráti Kör támogatóinak díszoklevelet adományozzon. Ennek a jutalomnak jelképes értéke van, de örömmel és szeretettel adjuk az arra érdemes tagunknak.

Szakmai ismertetés:
A Baráti Kör létrehozását 1992-ben az Alma Mater jubileumi éve sugallta. Ebben az évben pedig annak örülhetünk, hogy a 15 éve töretlenül működő Baráti Kör – a viszonylag magas taglétszámának és a tagok adományainak köszönhetően – segítséget tud nyújtani annak az oktatási, tanulmányi, kulturális, művészeti és sportrendezvényekből álló eseménysorozatnak a megvalósításához, amellyel Szombathely méltán jó hírű és nagy múltú középiskolája az alapításának 90. évfordulóját kívánja megünnepelni.
A szombathelyi civil szervezetek számára juttatni kívánt önkormányzati támogatás lehetőséget adna arra, hogy a Baráti Kör által felvállalt feladatok hiánytalan megvalósítása mellett a gimnáziumhoz méltó és színvonalas jubileumi ünnepségsorozat fényét a Baráti Kör még tovább emelhesse. Ebből az alkalomból megemlékező gyűlést tarunk, ahova meghívjuk a Baráti Kör tagjait. Erre a megemlékezésre mindenképpen szükség van, hiszen így erősítjük a tagságunkat, találunk újabb pártoló tagokat. Tervezzük a tagoknak: az iskola bemutatását kisebb ünnepség keretében, ugyanis a támogató tagjaink több éve végeztek az iskolában, és azóta megváltozott, szebbé lett az iskola épülete.


A szervezet hivatalos neve: Kanizsai Dorottya Gimnázium Baráti Köre egyesület
A szervezet székhelye: 9700 Szombathely, Aréna u. 10
A szervezet telefonszáma:
Adószám: 18880429-1-18
A szervezet hivatalos kepviselőjének neve: Mentes Vilmos
A szervezet hivatalos kepviselőjének neve: Piroskáné dr. Szakács Zsanett
A szervezet hivatalos kepviselőjének neve: Mentes Vilmos

Programok

Sport: Magyarország - Horvátország kosárlabda világbajnoki selejtező mérkőzés

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2019 Február 25. (Hétfő) 18:30

Szombathelyi KKA - NEKA (Sport)

Egyetemi Sportcsarnok, Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.
2019 Február 23. (Szombat) 16:00

Még több Sport ...
A csodagyerek (mb) (16) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Február 14. (Csütörtök) 17:30

Még több Mozi ...
Farsangoló - kézműves foglalkozás (Gyerekeknek)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2019 Február 19. (Kedd) 09:00

Még több Gyerekeknek ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...