Civil szervezetek

Ferrum Színházi Társulás

Az ércbányászatáról nem éppen híres Vas megyében viszonylag kevés intézmény, vállalkozás és egyéb csoportosulás viseli a "VAS" nevet. Talán azért van ez így, mert a mögöttünk hagyott 30 évben bizony voltak olyan "acélos" időszakok, amikor könnyen meggyűrődtek a "vasalatlanok" és hamar "megrozsdásodtak" az edzetlenek. Vas megyében ma is sokan vannak, akik "névtelenül" is nagyot alkottak: zenei műhelyek, klubok, színi egyletek és más kulturális formációk. Közülük az egyik a Ferrum, amely Kr. után l976-tól 2000-ig "csak" színpadként jegyezte, 2000 óta pedig színházi társulásként, egyben közhasznú szervezetként is definiálja önmagát. A FeSzT tehát közel három évtizede edzi és csiszolja tagjait, miközben edzi és csiszolja Vas közönségét is.

30 év mindannyiunk életében nagy idő: ezalatt minden emberfia felnőtté cseperedik és minden emberi közösség megöregszik egy kicsit. A társulás házi krónikájában lassan csínytevéssé szelídülnek a hajdani lázadások. Az egykor oly cirkalmas történeteknek csak a váza marad, és már nem is értjük mindig a régi tagok szófordulatait. A Ferrum mégis képes volt megőrizni és átmenekíteni a vasra jellemző értékeket: a szilárdságot, a keménységet, az eredet vállalását, a folytonosságot. Ahogy a római cézárok - és az ősferrumosok - mondták: Recipe Ferrum! Légy kemény!

A Ferrum történetében egész sor(j)a van annak, hogy miért volt - és miért lesz - fontos a FeSzT a megyeszékhely, a régió és kicsit talán az egész ország polgárai számára. Sokunk tényleg csak sorjákat kaptunk ebből a vasból: egy-egy jó barátságot, néhány színpadi deszka- és függönyillatú évet és felejthetetlen színházi estéket.

Ha az olvasó tovább lapoz, akkor meggyőződhet róla, hogy a Ferrum feszt is folytatja a sor(j)át, mert színjátékos tagjai, amatőr státusuk ellenére, jelenleg is az élet értelmes megélésének szinte egyedül lehetséges területének tekintik a színpadot.

Kérjük, hogy a jövőben (is) érdeklődéssel figyelje a vasi "vasasok" produkcióit, és minél többször szemtől-szemben is köszönthessük egymást a Ferrum Színházi Társulás előadásain.


A szervezet hivatalos neve: Ferrum Színházi Társulás
A szervezet székhelye: 9700 Szombathely, Ady tér 5.
A szervezet telefonszáma: +36 (30) 659-0275
Adószám: 18890899-1-18
A szervezet hivatalos kepviselőjének neve: Meskó Krisztián


Galéria (3 db)

Programok

Zene/Koncert: Sakura

Helyszín: AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
Időpont: 2019 Április 06. (Szombat) 19:00

KÖRHINTA (Színház/Tánc)

Mesebolt Bábszínház - Kamaraterem, Szombathely, Ady Endre tér
2019 Február 17. (Vasárnap) 10:00

Még több Színház/Tánc ...
III. Csokoládé és kézműves vásár Szombathely (Előadás/Kiállítás)

Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola Rendezvényháza, Szombathely, Simon István u. 4.
2019 Március 23. (Szombat) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
BATU-TÁ KALANDJAI – matiné előadás (Színház/Tánc)

Mesebolt Bábszínház - Kamaraterem, Szombathely, Ady Endre tér 5.
2019 Március 24. (Vasárnap) 10:00

Még több Színház/Tánc ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...